ایلقار نیوز : همزمان با ورود زودهنگام کاندیداهای احتمالی مجلس شورای اسلامی به فعالیت های شبه تبلیغاتی انتخابات ، در فضای مجازی و رسانه های محلی، هم اکنون شاهد اظهار نظر های آنان در هرگونه مسائل ریز و درشت جهانی ، کشوری و شهرستانی هستیم . فرقی نمی کند موضوع تا چه اندازه در حوزه اختیارات و یا تخصص و توان آنهاست و یا ربط و بی ربط ، اعم از پرونده قطور هسته ای گرفته تا اقتصاد ، توسعه و تورم و اشتغال و حتی شهردار و شورای شهر و فرماندار و … ، مهم آن است که عکس و مطلبی و نامی از آنها بر جریده های خود ساخته که تنها به درد این روزها می خوردند و یا اصلا فلسفه وجودی شان برای همین روزهاست نقش ببندد و یا در سایت های محلی برای خالی نبودن عریضه عرض اندامی کرده باشند . سایت هایی که بدون داشتن خبرنگارانی فعال و مستقل تنها به نقل خبر از سایت های دیگر می پردازند .
در فقدان جریانات و احزاب شناسنامه دار و با برنامه و مسئول و پاسخگو در عرصه های سیاسی و انتخاباتی همچنان انتخابات سنتی تعیین کننده خواهد بود . در چنین مکانیزمی ،ممکن است کاندیدای پیروز حتی با ضعیف ترین کارنامه و بدون هرگونه پاسخگویی به کم و کاستی های خود همچنان در دوره های دیگر خود را مدعی خدمتگزاری به مردم بداند و کاندیداهای ناموفق نیز خود را تنها ناجی شهرستان معرفی خواهند نمود که اگر من بودم چنین و چنان می کردم که « به عمل کاربرآید به سخن دانی نیست »
در هردوره ای همزمان با پیروزی جناحی خاص در انتخابات ریاست جمهوری در دوره های مختلف، و به تبع آن کاندیداهای احتمالی مجلس نیز به امید کسب آراء مردم و استفاده از ظرفیت های دولتی گرایش خویش را در هماهنگی و نزدیکی به جناح غالب جستجو می نمایند .
در این میان اشخاص و طرفداران نیز که تا دیروز در زیر تابلو و جبهه دیگری حضور داشتند امروز با تغییر شرایط درصدد برافراشتن تابلوی دیگری هستند .
شخصی که در دوره گذشته با تابلوی اصولگرایی و جلب حمایت آنان پا به عرصه رقابت گذاشته بود اکنون با تشخیص جهت وزش باد در تکاپوی قرار گرفتن در لیست و جبهه دیگری برآمده است و آن دیگری که نام و آوازه خویش را صرفا در همراهی با دولت پاک!! بدست آورده است ساز دیگری کوک کرده است جریانی که دوازده سال در عرصه فعالیت های انتخاباتی کاندیدای مشخص نداشت و در مواردی سکوت و یا تحریم را اختیار کرده بود با باز شدن فضای سیاسی در صدد معرفی کاندید است. جریانی که در اوج قدرت و با وجود شور و شوق جوانان و دانش آموزان در رقابت با حریفان دیگر در گذشته ناکام ماند اکنون سودای صندلی سبز را در سر می پروراند. برخی از سیاسیون نیز در حال رصد وضعیت سیاسی شهرستان هستند و شاید تا دقیقه های آخر هم در تصمیم گیری خود مردد بمانند. و منتظر سنگینی کفه ترازو بمانند تا در وقت اضافی بتوانند از این نمد کلاهی برای خود ببافند.
رفتار شناسی انتخابات در دوره های مختلف بیانگر این واقعیت است که هر کدام از جریانها و کاندیداها از یک ظر فیت خاص برای جمع آوری آرای مردم برخوردار بوده اند و جهت گیری جریانهای سیاسی شهرستان هر چند به ملتهب و هیجانی شدن فضای انتخابات و افزایش مشارکت مردم انجامیده اما کمک چندانی به تغییر مسیر آراء ننموده است.
کاندیدا ها به دور از وابستگی سیاسی به جناح و جریان خاص صرفا به واسطه ویژگیهای فردی،شناخت مردم،وابستگی به ایل و طایفه و میزان نفوز و کثرت و محبوبیت آنان،خدمات مثبت،تبلیغات،استفاده از محبوبیت ریش سفیدان و افراد بانفوذ و همچنین منطقه جغرافیایی،تعداد کاندیداها و متغیر های دیگر همچنان عرض اندام خواهند نمود. تا باش صبح دولتت بدمد.
یاداشتی از : الله شکر عطایی
سلام بر الله شكر عطايي كرامي، نقد تان بسيار خوب است اما به نظر شما ايا مردم در شرايط فعلي جامعه قدرت فكري تحليل اينكونه مسائل را دارند؟ اكر ندارند بس جه انتظاري از كانديداهاي احتمالي داريد؟ هركسي فكر مي كند كه مي خواهد خدمت كند، اكر مردم سنتي تصميم ميكيرند ايا با تكيه بر افكار مدرن ميشود راي جمع كرد؟ به نظر بنده با انتخابات و تبليغات و انديشه هاي فرا سنتي يا نيمه مدرن و يا مدرن فاصله ي زيادي داريم. ولي همينكه اينها اسيب شناسي ميشوند بسيار خوب و اميد وار كننده است.