
واقعاً در طول «همایش ملی ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد» که به اهتمام دولت تدبیر و امید! در هفدهم آذر ماه برگزار شد درباره ضرورت و شیوه و لوازم و بایدها و نبایدهای مبارزه با فساد اقتصادی کدام مطلب جدید و رمز و رموز و نکته نامکشوفی روشن شد که در همان مقدمه و متن فرمان هشت مادهای مقام معظم رهبری به آن اشاره و تأکید نشده باشد؟ فرمانی که در اردیبهشت ماه سال 1380 صادر شده است. خداوند متعال را باید از بابت این موهبت بزرگ هم شکرگزار باشیم که غالباً آنچه از زبان و قلم مبارک رهبرمان صادر میشود همان است که در دل امتمان میگذرد، شاید کمتر کسی میتوانست پیشبینی کند که معظمله در پاسخ به نامه معاون اول رئیس جمهور درباره همایش، مرقوم بفرمایند «این سمینار و امثال آن قرار است چه معجزهای بکند؟ مگر وضعیت برای شما مسئولان سه قوه روشن نیست؟… توقع من از آقایان محترم این است که چه با سمینار و چه بدون آن، تصمیمات قاطع و عملی و بدون هرگونه ملاحظه بگیرند و اجرا کنند».
دولت محترم و مسئولانی که به عنوان کارگزاران نظام اسلامی به پاکدستی اکثریت آنها اعتماد داریم هنوز درباره برخی از ابهامات در پیرامون اخبار منتشر شده مبنی بر رانت خواری در قضیه واردات بنزین و رانتخواری 650 میلیون یورویی معامله کنجاله و اخبار مربوط به رانت 12 میلیارد دلاری مکران توضیحات کافی و قانع کننده به افکار عمومی ندادهاند، البته نگارنده هیچ وقت مخالف فعالیت و مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد کشور نبوده و نمیتواند باشد ولی واقعیت این است که وقتی کسی با سابقه عضویت و حضور در هیئت مدیره دهها و حتی صدها شرکت خصوصی، در نهادهای دولتی و وزارتخانههای اقتصادی و زیربنایی بر سر مسئولیتهای کلان گمارده میشود چه تضمینی وجود دارد که خدای ناکرده ارتباطات سوء و منجر به بده بستان و رانتخواری شکل نگیرد؟
آیا بهتر نبود دولت محترم پیش از برگزاری «همایش ملی ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد» پاسخ سؤالات مربوط به حوزه مسئولیت خود را بیان مینمود؟
آیا فرافکنی مسئولان در موضوع فساد اقتصادی افکار عمومی را قانع میکند؟
آیا میتوانیم با ارائه آدرسهای نامربوط و بکارگیری ادبیات کنایهآمیز ذهن مخاطب را در بحث فساد اقتصادی به سمت نهادهایی هدایت کنیم که ضامن اقتدار و استقلال و امنیت و تمامیت ارضی کشور هستند؟
آیا وقتی رئیس جمهور محترم در واکنش به مطالبه جدی مردم و رهبری انقلاب، مبنی بر مبارزه عملی و ملموس و تأثیرگذار با فساد اقتصادی، در همین همایش بیان نماید «اگر اطلاعات، توپ و سرمایه را یکجا جمع کنیم ابوذر و سلمان هم فاسد میشوند» و متعاقب آن تمام رسانههای وابسته به نظام سلطه و ضد انقلاب فقط روی همین نقطه تمرکز کرده و بهانه انتقامگیری از همان نهاد انقلابی بکنند که بقول حضرت امام(ره)، بود کشور منوط به نمود آن نهاد است و اگر همین نهاد نبود کشور هم نبود، میتوان امیدوار شد که با اختاپوس و هزاردستان فساد در کشور مقابله کرد؟
به نظر نگارنده پیش از پاسخگویی به سؤالات اساسی ناظر بر پدیده فساد اقتصادی به صورت علمی هرگونه ادعای مبارزه با فساد مصداق مثل معروف آب در هاون کوبیدن خواهد بود. که ذیلاً به بخشی از این سؤالات اشاره میشود.
– در طول 13 سال گذشته قوای سه گانه در اجرای فرمان هشت مادهای برای مقابله با فساد چه اقداماتی انجام دادهاند.
– آیا درباره مقابله با فساد مطالعه و بررسی جامع و آسیب شناسانه ناظر بر وجوه ساختاری غیر ساختاری و سیاسی و اجتماعی و فرهنگی انجام گرفته است؟
– آیا قوای سه گانه و نهادهای ذیربط برای اجرای فرمان استراتژی و نقشه راه دارند؟ و به تعبیر دیگر آیا وظایف و مأموریتهای نهادهای مسئول کاملاً شفاف و روشن و عملیاتی است؟
– ارزیابی قوا از کمیت و کیفیت تأثیرگذاری اقدامات چه بوده است؟
– آیا در همایشی که بعد از 13 سال برگزار شد به همین سؤالات پاسخ داده شد؟
به ضرس قاطع میتوان گفت اگر پاسخ سؤالات فوق داده نشود و یا مقدمات و لوازم و اراده و انگیزه لازم برای مقابله با فساد مهیا نباشد انتظار تحقق فرمان هشت مادهای و مقابله با عفونت و غده فساد در کشور به همان «معجزه» شباهت خواهد داشت که مقام معظم رهبری بسیار صادقانه و موشکافانه و شفاف و بدون تعارف تصریح فرمودند!
واقعیت این است که فساد مالی و مدیریتی با توجه به تحولات اقتصادی و سیاسی ابعاد پیچیده و جدیدی یافته است. عمق و گستره فساد در کشورها با عوامل مختلفی ارتباط دارد، ولی بارزترین و فراگیرترین مؤلفههایی که با فساد مدیریتی و مالی ارتباط مستقیم و غیر قابل انکار دارد پدیده «ناکارآمدی دولتها» و «بزرگی دولت» است. بیثباتی سیاسی نیز به نوعی در ایجاد فساد مؤثر است. در این شرایط دولتمردان با این ملاحظه که دوران ناپایداری را در قدرت خواهند بود با انگیزههای انتفاع شخصی و گروهی مستقیم و غیر مستقیم مسبب نوعی فساد غارتگرایانه در سیستم میشوند.
قواین و اختیارات نامناسب و نامشخص، نیاز مالی احزاب و گروهها و بازیگران سیاسی، عدم شفافیت قوانین به ویژه قوانین گمرکی و مالیاتی و معاملات و مناقصات، گستردگی وظایف دولت، قوانین جزائی ناکافی و نخبگان فاسد از جمله عوامل زمینهساز فساد در کشورهاست که عواملی مانند عدم نظارتهای سازمانی و سیستمی، دستمزدهای نامناسب و غیر عادلانه و دیوانسالاری ناکارآمد را نیز باید به آنها اضافه نمود.
مبارزه با فساد فرایندی زمان بر است که مهمترین پیشنیاز آن اراده و عزم سیاسی است و طی مسیر مبارزه نیازمند حمایت از بالا و مشارکت و پشتیبانی از سطح جامعه است و اصولاً میبایست در سه بخش «مقابله بیملاحظه با مصادیق و مظاهر فساد» و «برنامهها و اقدامات پیشگیرانه» و «برنامههای فرهنگی عالمانه منجر به غنای فرهنگی» انجام گرفته و با اصلاح مستمر و مدیریت سبک زندگی در جامعه توأم باشد.
البته در پایان این یادداشت باید اضافه کنم که غالب تجربیات و یافتههای جامعهشناسان و صاحبنظران درباره پدیده فساد مدیریتی و مالی در کشورهای مختلف به نوعی منطبق با ساختار سیاسی جوامعی است که عمدتاً مدل حکومتی و سیاسی آنها سکولار بوده است و تقریباً هیچ کدام از آنها به صورت کامل قابل تعمیم به کشوری مانند ایران نیست که برخوردار از یک نظام مترقی ایدئولوژیک مانند جمهوری اسلامی و نظام مدنی و مردمسالار که فیالواقع بر مبنای فکر اسلامی و فرهنگ ناب اهلبیت(ع) است. کشور ما و ساختار نظام ما بحمدالله از ویژگیها و مؤلفههایی برخوردار است که ماهیتاً ضد فساد بوده و نرمافزار اعتقادی آن به صورت درونزا سد و مانعی خودجوش در مقابل آفت فساد است. مؤلفه ثبات سیاسی در بعد کلان نیز یکی از امتیازات غیر قابل انکار ساختار سیاسی و حکومتی در جمهوری اسلامی ایران است، اصل مترقی ولایت فقیه تضمین کننده و قوام تمام مؤلفههایی است که از نگاه ساختاری لازمه سلامت در کشور است ولی سخن این است که چرا سیستم مدیریتی ما نمیتواند و یا نتوانسته است از این ساختار مطمئن و ظرفیتهای بالقوه و بالفعل در جهت ارتقاء سلامت و مقابله با فساد کما هو حقه بهرهبرداری کند؟
اشارت /محمود عباس زاده مشگینی
جواب دولت به ابهامات 650میلیون یورویی
جناب آقای فیاض شجاعی
دادستان محترم دیوان محاسبات
احتراماً، عطف به تصمیم جنابعالی در خصوص انتشار گزارش آن مقام محترم درباره پرونده موسوم به رانت 650 میلیون یورویی که حتماً بر اساس تکالیف شرعی و قانونی آن را در دسترس عموم قرار داده اید، ضمن تشکر از چنین تصمیم مدیریتی که نهایتاً ورود، ترخیص و توزیع کالای مورد بحث را قانونی اعلام داشتهاید نحوه انعقاد تفاهم نامه سه جانبه بانک مرکزی، بانک پاسارگاد و شرکت سپید استوار آسیا مبنی براینکه اقدام خارج از رویۀ مورد عمل و از مصادیق امتیاز ویژه موضوع ماده (52) برای شرکت سپید استوار آسیا قلمداد میگردد (بر اساس پاسخ مورخ 16 / 9 / 92 اداره نظارت ارز بانک مرکزی به تقاضای احد از واردکنندگان که مقرر داشته است ((حمل کالا قبل از دریافت کد تخصیص ارز مغایر با مقررات جاری بوده و تخصیص ارز حسب مقررات و بر اساس نوبت صورت خواهد گرفت)) به عنوان مبنائی برای نظر آن دادستانی صورت گرفته است) به دلایل زیر منطبق با واقع نیست:
1- همانطور که آن دادستانی محترم به درستی اشاره فرمودهاید بحث تشخیص اقدام ضد رقابتی موضوع ماده (52) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی در صلاحیت شورای رقابت است چرا که بر اساس بند (1) ماده (58) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی تشخیص مصادیق رویههای ضد رقابتی و معافیت موضوع قانون به عهده شورای رقابت واگذار شده است. لذا تصدیق میفرمایند که تشخیص ممنوعیتها و تخلفات موضوع قانون فوق الذکر که ماده (52) آن مورد استناد جنابعالی قرار گرفته است خارج از صلاحیت ذاتی دیوان محاسبات کشور بوده و اظهار نظر مراجع و مقامات دیوان محاسبات کشور اظهار نظر در چارچوب وظایف اختصاصی شورای رقابت صورت گرفته است. از این جهت ورود آن دیوان به موضوع و طرح شبهاتی که فاقد جایگاه حقوقی است و فقط موجب تشویش اذهان عمومی و بدبینی بلاوجه نسبت به عملکرد دولت خدمتگزار میشود مورد گلایه جدی اینجانب و مجموعه دولت میباشد. انتظار این بود با عدم پذیرش صلاحیت، موضوع را جهت رسیدگی به مرجع ذیصلاح ارجاع میدادید. هرچند البته در قسمت اخیر تصمیم مزبور شاکی را به این فرآیند هدایت نمودهاید .بدون تردید با توجه به صراحت حکم ماده (62) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی «شورای رقابت تنها مرجع رسیدگی به رویههای ضد رقابتی است» لذا ورود یک مرجع دیگر به امر تشخیص یک اقدام ضد رقابتی، خود عملی غیر قانونی از طرف یک مرجع قانونی است؟!
2- عنایت دارند که بر اساس اصل (55) قانون اساسی و ماده (2) قانون دیوان محاسبات کشور ، ماموریت و صلاحیت ذاتی آن دیوان محترم رسیدگی به حسابهای درآمد و هزینه و سایر دریافتها و پرداختها و صورتهای مالی دستگاهها از نظر مطابقت با قوانین و مقررات مالی و سایر قوانین و مقررات است لذا همانطور که آن دادستانی محترم اشاره فرمودهاند به دلیل آنکه ضرری به بیت المال وارد نشده است و «تحصیل منابع برای شرکت موصوف به معنای ورود ضرر و زیان به بیت المال محسوب نمیشود» اصولاً موضوع ورود آن دیوان محترم به موضوع محل ابهام است و حال که ورود به موضوع شده است انتظار میرفت صرفاً به موضوع در چارچوب اختیارات دیوان رسیدگی و از طرح مباحثی نظیر «منافع قابل توجهی (برای شرکت) به دنبال داشته است» که تشخیص آن در صلاحیت دیوان نیست خودداری میشد.
3-لازم به ذکر است پاسخ مورخ 16 / 9 / 92 اداره نظارت ارز بانک مرکزی به قرار زیر است: « احتراماً بازگشت به نامه شماره 5240-5189/6/92 مورخ 28 / 8 / 92 موضوع درخواست اعطای مجوز تخصیص ارز شرکت نهادههای دامی جاهد به استحضار میرساند حمل کالا قبل از دریافت کد تخصیص ارز مغایر با مقررات جاری بوده و هیچگونه مزیتی را برای واردکننده ایجاد نمینماید، لذا تخصیص ارز حسب مقررات و بر اساس نوبت صورت خواهد گرفت» ولی در استدلال استنادی جنابعالی عبارت «و هیچگونه مزیتی را برای واردکننده ایجاد نمینماید» حذف گردیده که آن عبارت محذوف حکایت از آن دارد که دریافت کد تخصیص ارز موجب مزیتی برای واردکننده نیست بلکه تخصیص ارز حسب مقررات و با رعایت نوبت انجام میگیرد، یعنی اینکه وقتی ثبت سفارش انجام میشود مقدمه ورود کالا است. حال آنکه در موضوع ما نحن فیه ، کالا توسط شرکت سپید استوار بدون تخصیص ارز، خریداری و حمل گردیده به بنادر ایران رسیده است، وزارت صنعت، معدن و تجارت هم بنا بر وظیفۀ قانونی خود ، اجازه ترخیص و توزیع کالای حمل شده را با تعهد تامین ارز مورد نیاز بابت بهای آن در مدت 4 تا 6 ماه مقرر داشته است. اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت و تصویب کارگروه تنظیم بازار مبنای اقدام بانک مرکزی در تنظیم تفاهمنامه سه جانبه بوده است که کاملاً با تقاضای موضوع پاسخ مورخ 16 / 9 / 92 متفاوت و غیر همگون میباشد بنابراین فاقد وحدت موضوعی، یگانگی و همگونی در استنباط است. لذا توجه داریدکه تخصیص ارز مبنایی برای حمل کالا در موضوع مورد رسیدگی نبوده است که مبنای قضاوت قرار گیرد.
4- جنابعالی ورود و ترخیص زود هنگام کالا به منظور تامین و توزیع کالاهای اساسی و نهادههای دامی در بازار و جلوگیری از کمبود آن نهادهها را به میزان ارز موضوع تفاهمنامه متضمن آثار مثبتی بر بازار دانستهاید چنین اقدامی که متضمن آثار مثبت است با چه دلیلی می تواند خلاف باشد؟ چرا که اگر تفاهم مورد انتقاد جنابعالی امضاء نمیشد موجبی برای تخلیه و توزیع کالا فراهم نمیشد تا جوابگوی بازار باشد. اگر مقدمه واجب را واجب بدانیم، با توجه به اینکه وجوب تامین فوری و ضروری کالاهای اساسی به منظور رفع کمبود شدید بازار احراز شده است ، بدیهی است مقدمه آن یعنی تعیین تکلیف نحوه تامین ارز آن به طور قهری نیز وجوب پیدا میکند و تفاهمنامه مورد نظر برای تحقق همین امر بوده است.
5- جنابعالی به درستی در آخر تصمیم خود اعلام فرمودهاید به استناد ماده (62) قانون صدرالذکر میتوان در شورای رقابت طرح شکایت نمود ، پس ضروری بود از همان ابتدا نماینده شاکی و حسابرسکل محترم رسیدگیکننده در اجرای این ماده برای طرح شکایت به شورای رقابت هدایت میشدند تا با فعالیتهای مخرب رسانهای ظرف چندین ماه، اقدامات دولت خدمتگزار و عوامل بانک مرکزی درتامین و توزیع کالاهای اساسی مورد نیاز ، ناروا مورد ایراد قرار نگیرد.
ولیاله سیف
منبع: پایگاه اطلاع رسانی دولت
اقای عباسزاده تو مگر قیم ووکیل سپاه هستی ؟چرا تخریب ؟چرا فر افکنی؟چرا از فسادهای دولت گذشته نمی گویی؟ رابطه سپاه با رئیسجمهور از نظر سرلشکر جعفری
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: رئیس جمهوری به سپاه اعتماد کامل دارد.
به گزارش پیشرفت پذس،سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) درباره گمانهزنی رسانههای خارجی مبنی بر اینکه منظور رییس جمهور در اظهارات اخیرشان در یکی از همایشها، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده است، گفت: ما هم در جریان این گمانه زنیها قرار گرفته ایم، اما آنطور که در این خصوص از رییس جمهوری محترم سووال شده، گفته اند که منظور من سپاه نبوده و اظهارات مطرح شده معطوف به یک توصیه و تحلیل کلی بوده است.
وی تصریح کرد: آقای رییس جمهوری به سپاه اعتماد کامل دارد و رابطه سپاه با ایشان نیز بسیار خوب و براساس حسن اعتماد متقابل است و دشمنان نظام و انقلاب بویژه ضد انقلاب خارج نشین نمی توانند این رابطه را که از زمان جنگ تحمیلی برقرار شده، تخریب کنند.
اقای عباسزاده اگر تخریبچی نیستی در مورد رابطه احمدینژاد با سپاه هم نظر بدهید؟ آغوش باز سپاه و روحانی برای یکدیگر/ بازخوانی فراز و فرود دولتهای احمدینژاد با سپاه
رابطه دولت روحانی و سپاه به نظر میرسد جاده دو طرفهای است که هم روحانی و هم سپاه معتقد به حفظ آن هستند.
به گزارش نامه نیوز، روحانی از همان روزهای ابتدایی دولتش، از سپاه به نیکی یاد کرد و حتی دست دوستی خود را به سمت این نهاد مهم در انقلاب اسلامی ایران دراز کرد. روحانی به خوبی دریافته است که در شرایط بحرانی اقتصادی کشور، سپاه میتواند کمک بزرگ به دولت روحانی باشد.
رئیس جمهور در سخنان خود سپاه را مافوق جریانات سیاسی و در کنار ملت دانست و در کنار توصیه به سپاه برای مداخله نکردن در امر سیاست، مُهر باطلی بر برخی انتقادات نسبت به حضور سپاه در عرصه اقتصادی زد و از آنان خواست که در پروژههای بزرگ ملی، وارد عرصه شوند« شایعاتی را که راجع به سپاه مطرح میشود اصلا قبول ندارم. میخواهند سپاه را رقیب مردم قرار دهند اما سپاه رقیب مردم و بخش خصوصی نیست و پیمانکاری مثل پیمانکاران معمولی نیست و نبوده است. سپاه امروز باید پروژههای مهمی که بخش خصوصی توان آن را ندارد برعهده بگیرد.»
رئیس جمهور در بخشی دیگر در مورد سپاه گفت:« «سپاه شرایط کشور و دولت را به خوبی میداند. سپاه همچنین توانمند است که در بحث مبارزه با فساد وارد شود و در مساله قاچاق کالا میتواند در کنار نیروی انتظامی و اطلاعات مفید باشد چون شرایط به نحوی است که سپاه باید کمک کند تا جلوی قاچاق کالا گرفته شود، چراکه این معضل به رشد اقتصادی و تولید ضربه وارد میکند. به عنوان رییسجمهور کشور از شما عزیزان و مسوولان میخواهم که وارد عمل شوید و کمک کنید تا آثار تحریمها بر مردم کاهش یابد.»
همین سخنان و تعابیر با استقبال فرماندهان ارشد سپاه روبرو شد و آنها نیز به این درخواست روحانی لبیک گفتند. فرماندهان ارشد سپاه نیز در سخنان خود از روحانی تمجید و رابطه سپاه با دولت را خوب دانستند. نمونه آخرین این سخنان موضع گیری دیروز فرمانده کل سپاه در مورد دولت روحانی بود. سرلشگر جعفری در مورد رابطه سپاه و دولت گفت:« آقای رییس جمهور به سپاه اعتماد کامل دارد و رابطه سپاه با ایشان نیز بسیار خوب و براساس حسن اعتماد متقابل است و دشمنان نظام و انقلاب بویژه ضد انقلاب خارج نشین نمیتوانند این رابطه را که از زمان جنگ تحمیلی برقرار شده، تخریب کنند.»
بیش از این نیز سرلشگر فیروزآبادی به عنوان رئیس ستاد کل نیروهای مسلح بارها در سخنرانیهای خود از دولت روحانی حمایت کرده است تا نشان دهد نظامیان ایرانی از عملکرد دولت روحانی رضایت دارند. فیروزآبادی در حمایت از دولت گفت:« ما انتخاباتی برگزار کردیم با روش مردمسالاری دینی و یک رئیسجمهوری تعیین شده است که روحانی است و تحصیلاتش دینی است، دکتری در سطح بینالمللی هم دارد و در دوران مبارزات انقلابی و 35 ساله بعد از انقلاب در سنگرهای حساس امنیتی – دفاعی و سیاستگذاری کشور خدمت کرده است. ما باید به این رئیسجمهور افتخار کنیم و شکرگزار وجود ایشان باشیم و باید همه همتمان را بگذاریم در پشتیبانی دولت که بتواند در این شرایط حساس، کشتی کشور را پیش ببرد.» سردار حتی از رسانههای وابسته به نیروهای نظامی نیز خواست اخلاق را در برخورد با دولت رعایت کنند.
به غیر از این دو فرمانده رده بالای نظامی کشور، بسیاری دیگری از چهرههای شناخته شده سپاه نیز در قامت حمایت از روحانی وارد میدان شدند و از عملکرد دولت روحانی دفاع کردند.
این ردوبدل شدن کلمات اطمینان بخش میان دولت و سپاه نشان میدهد این دو نهاد تاثیرگذار کشور به دنبال رساندن ایران به سرمنزل مقصود هستند. این همراهی میان دولت روحانی و سپاه درست برخلاف رابطه رئیس دولتهای نهم و دهم با سپاه بود.
دولتی که در سالهای آخر حضورش در پاستور نه بر در همراهی که مدار انتقاد و کنایه به سپاهیان حرکت میکرد و شاید روزی که پاستور را ترک کرد سپاهیان نیز هم چون بسیاری دیگر از او دلخور بودند.
احمد نژاد و سپاه از ابتدا تا انتها!
محمود احمدینژاد؛ همو که در سال 84 با تکیه بر حمایتهای بی دریغ اصولگرایان و بسیاری از نهادها و سازمانهای نظامی و مذهبی پا به پاستور گذاشت در واپسین روزهای حضور در پاستور در سال 92 دیگر آن احمدی نژاد 8 سال پیش نبود. او نه تنها همراهی هیچ یک از دوستان گذشته را همراه خود نمیدید که سخنان و رفتارهای پرحاشیه و جنجالی او در همه این سالها بسیاری را رنجانده و گلایهمند کرده بود. آنگونه که هر میزان که اصلاح طلبان بر مدیریت رییس دولت دهم در 8 سال گذشته میتاختند، اصولگرایان نه در دفاع که بیش از آنها انتقاد پشت انتقاد روانه دولت میکردند. دیگر نه مجلس و قوه قضاییهای همراه مردِ آرادانی بود نه روحانیت و مراجع و سپاه…
گرچه در ابتدای حضور احمدینژاد در پاستور و بکارگیری برخی چهرههای سپاهی در پست وزارت در کابینه اول و دوم برای بسیاری دال بر پیوند خوشایند بین دولت و سپاه شد، اما راه احمدی نژاد و سپاه از همان روزی که او با قهری جنجالی 11 روز را دور از دولت در خانه سپری کرد از هم جدا شد. و زمانیکه احمدی نژاد در پاسخ به انتقادات رابطه خود با رهبری را رابطه پدر و فرزندی دانست، این مجتبی ذوالنور، جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه بود که نسبت به این اظهارات واکنش نشان داد و گفت« رابطه با رهبر معظم انقلاب باید رابطه امام و مأموم باشد؛ این رابطه، رابطه مطیع و مطاع، رابطه مقلد و مقلد است؛ این حرف ها یعنی چه که رابطه ام با رهبری رابطه پدر و فرزندی است؟ این حرف ها معنی ندارد. این حرف، حرفی انحرافی است.»
اما این همه ماجرای دلخوری سپاه از رییس دولت سابق نبود، چه آنکه احمدی نژاد بعد از مدتی بر مدار رویارویی مستقیم با سپاه وارد شد و در مواردی فعالیت های سپاه را زیرسوال برد. چه زمانی که وی فعالیتهای اقتصادی سپاه را مورد انتقاد قرار داد و زمانی دیگر تلویحا به موضوع مهندسی انتخابات از سوی سپاه اشاره کرد و چه آنجا که در شکل جزئیتر مدعی دخالت سپاه در انتخابات نظام پزشکی شد.
احمدی نژاد در جریان همایش مسئولان «قرارگاه سازندگی سپاه» که با حضور مقامات ارشد سپاه برگزارشده بود، سپاهیان را مورد خطاب قرار داد و با اشاره به اینکه دولت با تشکیل سازمانی به نام «اموال دولت» با فروش املاک و زمینهای خود کسب درآمد کرده است از سپاه پاسداران خواست تا برای تامین مخارج و کسب درآمد برخی از املاک و اراضی تحت اختیارش را به فروش برساند.
این سخنان رییس دولت موجی از انتقادات را سبب شد. محمدرضا یزدی٬ معاون حقوقی سپاه در واکنش به این اظهارات عنوان کرد «بسیاری از زمینهایی که در اختیار سپاه قرار دارد به دلیل نداشتن سند «مدعیان زیادی» پیدا کرده و دولت باید نسبت به صدور سند برای این زمینها اقدام کند.»
اسماعیل کوثری فرمانده پیشین سپاه با انتقاد از این سخنان رییس جمهور گفت «مشخص نیست آقای احمدینژاد بر حسب چه اطلاعاتی گفته که سپاه اموال راکدی دارد که باید آنها را واگذار کند. گرچه من شش، هفت سال است که از سپاه جدا شدهام اما بعید میدانم، سپاه اموال راکدی داشته باشد.
کوثری در ادامه به حمایتهای سپاه از دولت اشاره کرد و اظهار داشت «سپاه پاسداران در این سالها از هیچ کمکی نسبت به دولت دریغ نکرده و در موقع حساس تشکیل دولت افراد کارآمد و تاثیرگذاری را به احمدینژاد معرفی کرد که به گواه همه از نیروها و مدیران کارآمد و موفق دولت بودند. با این وجود هیچ وقت ندانستیم که چرا و با چه استدلالی نیروهای معرفیشده توسط سپاه را کنار گذاشتند تا هم دولت از توانمندیشان محروم شود و هم این شائبه منطبق با واقعیت به وجود آید که آقای رییسجمهوری کمترین تمایلی برای تعامل با سپاه و نیروهای این نهاد را ندارد.»
این نماینده مجلس در ارتباط با انگیزه احمدینژاد برای رویارویی با سپاه معتقد است «باید از خودشان این سوال را بپرسید. تاکید میکنم که سپاه تا آنجایی که بنده مطلع هستم، دست احمدینژاد را خیلی جاها گرفته است. اما ایشان جواب خوبی را با بدی دادند و همیشه طوری برخورد کردند که برای هیچکس قابل قبول نبود. به هر حال لجاجت دولتی که عنوان اصولگرایی را یدک میکشد با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی امری بود که پیشبینیاش دشوار به نظر میرسید. سپاه از همان هفتههای اول چهارساله دوم دولت نسبت به این مسئله که دیگر با احمدینژاد و دولتش هم رای نیست، آگاهی پیدا کرد.»
این انتقادات محمود احمدی نژاد را مجبور به عقب نشینی نکرد و او در جریان «همایش تخصصی راهبردهای نوین در پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز» بار دیگر فعالیتهای اقتصادی سپاه را مورد انتقادات خود قرار داد و گفت« باید همه مرزهای غیرقانونی برای هر سازمان، نهاد و دستگاهی که باشد، بسته شود، اگر کالایی امنیتی، اطلاعاتی و دفاعی است آنها هم میتوانند از مرز قانونی وارد شوند، هیچ وزارتخانهای حق ندارد اسکله یا مرزی خارج از کنترل گمرک داشته باشد. ممکن است کالایی از پرداخت عوارض معاف باشد که اشکال ندارد چون قانون است؛ اما معنیاش این نیست که نباید ثبت شود.»
اینبار اما سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه به اظهارات رییس دولت وقت واکنش نشان داده و آن را انحرافی دانست«این بحثی انحرافی است که توسط افرادی که به نظر ما، ذی نفع هستند، مطرح میشود. این افراد با مطرح کردن چنین بحثهایی، قصد دارند توجه دولت و دستگاههای دیگر را از جایی که قاچاق اصلی کالا اتفاق میافتد، منحرف کنند. نیروهای مسلح به طور طبیعی به دلیل وضعیت نظامی که دارند، اسکلههایی نظامی در اختیارشان است که در آنها هیچوقت بحث تبادل کالا صورت نمیگیرد و این مسایل صحبتهای انحرافی است که مطرح میکنند.»
محمود احمدی نژاد که گویی حمایت های مشفقانه سپاه را از یاد برده بود زمانی دیگر مدعی دخالت سپاه در امور سیاسی و مشخصا انتخابات شد. وی دی ماه سال گذشته در نشست رسانهای تلویحا نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران را خطاب قرار داد و گفت «هرکس بخواهد مردم را مدیریت کند، مردم او را مدیریت میکنند.» این سخن رییس جمهور اشاره به سخنان حجت الاسلام علی سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه داشت که روز قبل از این نشست، ادعای دخالت سپاه در انتخابات را فاقد سند دانسته و عنوان کرده بود «وظیفه ذاتی سپاه، مهندسی معقول و منطقی انتخابات است. سپاه تنها چارچوبها و معیارها را تبیین میکند و این به معنای دخالت در انتخابات نیست.» محمود احمدی نژاد چندی بعد و در جریان یک مصاحبه زنده در رسانه ملی بر این که انتخابات باید «آزاد» برگزار شود تاکید کرد و گفت: «در مسائلی که اختلاف هست و هر کس یک گوشه را میکشد، حرف آخر را باید ملت بزند. ملت باید در انتخابات حرف آخر را بزند. احدی هم نباید تاثیری در رای مردم بگذارد. بعضی فکر میکنند باید جای مردم تصمیم بگیرند.»
این سخنان رئیس جمهوری با واکنش های زیادی روبرو شد و نهایتا این مقام رهبری بودند که نسبت به استفاده از لفظ «انتخابات آزاد» هشدار داده و تاکید کردند «انتخابات در ایران پس از انقلاب اسلامی همواره «آزاد» بوده است.»
هم صدا با رییس دولت وب سایت روزنامه ایران رسانه نزدیک به دولت نیز در مواردی هجمه هایی را علیه فعالیتهای اقتصادی و سیاسی سپاه در دستور کار خود قرار داد و مدعی شد که برخی مایلند «ضخامت دیوار بین نظامی گری و سیاست ورزی به صفر میل کند.»
ماجرای دولتیها و سپاه در سال 91 به همین نقطه محدود نشد و محمود احمدی نژاد در حاشیه یکی از جلسات اسفندماه دولت مدعی دخالت این نهاد در انتخابات نظام پزشکی شد«نظام پزشکی یک نهاد صنفی است و متعلق به جامعه پزشکی و درمانی کشور است و نباید نهادهایی که مسئول نیستند در آن دخالت کنند. نهادهای امنیتی، اطلاعاتی سپاه و اطلاعاتی غیر سپاه نمیتوانند در آن دخالت کنند، این بد است. این یک تشکل جامعه پزشکی است و باید نمایندگان خودشان باشند تا بتوانند کارها را خودشان اصلاح کنند. باید گزارش این انتخابات بیاید و من در مورد آن تصمیم گیری کنم.» سخنانی که باز هم واکنش مقامات سپاهی را به دنبال داشت که در ضمن آن حضور سپاه در این انتخابات را تنها در چارچوب وظایف تعریف شده عنوان کردند.
موضع گیریهای احمدی نژاد علیه سپاه را اما برخی ریشه در روشنگریها و افشاگریهای این نهاد نظامی نسبت به برخی تحرکات جریان موسوم به جریان انحرافی می دانستند، چنانچه حجتالاسلام علی سعیدی، نماینده ولیفقیه در سپاه، نسبت به نفوذ عناصر فاسد در دولت هشدار داده بود« با وجود آنکه دولت فعلی کارهای خوبی انجام داده است، اما متاسفانه به بلایی بزرگ گرفتار شد و این بلا وجود عناصر نفوذی فاسد به معنای واقعی کلمه در دولت است که کار را به اینجا کشاندند.»
محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه نیز در توصیف جریان انحرافی عنوان کرده بود« جریان انحرافی حاضر در بخش خصوصی دولت برای اثرگذاری در انتخابات آینده ازطریق پول و رانت بهدنبال یارگیری است و وجود برخی دیدگاههای اعتقادی، فرهنگی و سیاسی در بین برخی افراد اطراف رئیسجمهور نگرانیهایی را برای دلسوزان انقلاب ایجادکرده است».
معاون اول رییسجمهور گفت: برخی از کسانی که به دولت قبل علاقه دارند با اصرار بیان میکنند که در این دولت خلاف قانون عمل میشود هرچه هم به آنها سند و پرونده نشان میدهیم بر صحبتهای خود اصرار میکنند.به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری عصر روز سهشنبه در سخنرانی خود در نشست با مدیران بانک های دولتی و موسسات مالی اعتباری با بیان اینکه «ستاد تدابیر ویژه اقتصادی با تایید رهبری در دوره تحریم ها ایجاد شده است» خاطرنشان کرد: تمام مصوبات این ستاد سری است اما من نمیدانم چگونه مصوبات سری رسانه ای میشود؟ حتی از این اسناد هم خلاف واقع استفاده میشود و ما هرچه سند نشان میدهیم این افراد ادعاهای خود را دنبال میکنند.
وی در ادامه افزود: دولت مصمم است براساس قانون عمل کند و رییسجمهور هم به مردم وعده قانونگرایی داده و بر این وعده خود پایبند است.
وی با بیان اینکه «برخی مشکلات اقتصادی و بانکی ما ریشههای تاریخی دارند» خاطرنشان کرد: شبکه بانکی گاهی در رسانهها مظلوم واقع میشود نباید مشکلات نظام بانکی به حد بزرگ شود که خدمات آن نادیده گرفته شود. اقتصاد کشور در شرایط ویژهای قرار دارد و انتظار از نظام بانکی نیز بالاست. سیستم اقتصادی ایران نیز بانک محور است؛ بنابراین نظام بانکی جایگاه مهمی دارد و باید در حد وسع خود توقعات را برآورده کند.
معاون اول رییسجمهورهمچنین خاطرنشان کرد: در سال های گذشته در حق کشور ظلم شده است عدهای میگویند این ظلم را نگویید آنچه ما گفتهایم ۵ درصد ظلمی که به کشور رفته است هم نیست. ما هنوز نگفتهایم چه سوءاستفادههایی در گذشته انجام شده است.
جهانگیری : ما هنوز نگفته ایم چه سوء استفاده هایی در گذشته اتفاق افتاده است !
حیران: خوب معلوم است که شما نمی توانید بگویید که در گذشته چه سوء استفاده هایی شده است چون بنای سوء استفاده های کلان اقتصادی در دولت سازندگی گذاشته شد و در دولت اصلاحات هم قطار اقتصاد بر همین ریل حرکت کرد!
خانم باجی : مشدی حیران ! تو از من هم ساده تری ، کیشی ! منظور جهانگیر خان همان ثروت ها و پولهای است که محمود از دست اینها گرفت و بین مردم توزیع کرد این دولت تزویر و نومید همون را سوء استفاده بزرگ می داند ! اینها به این خاطر عصبانی اند که چرا محمود اون پولها را برای منافع عموم مردم خرج نکرده است و باید نگه می داشت که جانگیرخان و اطرافیان حسی و دختر پسرای اکی و اینها با هم حُسن استفاده را بکنند!
زارافات : چه عرض کنم از آدم كاسه ليسي كه پدرش مرده بود پرسيدند؛ خيلي غصه مي خوري؟ يارو در جواب گفت؛ بلی ! گفتند مرحوم پدرت که عمرش را کرده بود خوبیت نداره اینقدر هم غصه دار بشوید ، یارو پاسخ داد : آخه دلم مي خواست پدرم كشته مي شد تا هم ارث مي بردم و هم ديه اش را به جيب مي زدم!
این هم جوکی از جوکهای کیهان می باشد .اقای جهان گیری عزیز ! این نوع گفتمان جریام موصوف به معجزه قرن برای اثبات فرمایشات شما کافی می باشد.بنده به عنوان یک ایرانی اعلام میکنم خود شاهد خیلی از موضوعات مطروحه از اول انقلاب تا به امروز می باشم .و در مورد روش دولت های گذشته وحال برای اداره مملکت از نظر مدیریتی و از نظر سیاست خارجی و داخلی به عنوان یک شاهد زنده اطلاعات کافی دارم با صراحت و با استناد به عملکرد دولت های گذشته وحال اعلام می کنم .ضربه و لطمه ای که در مدیریت احمدی نژاد به مملکت وارد شده .برای من ودیگر ان لازم به توضیح نیست .من با مقایسه این دولت ها میدانم که مدیریت اقای احمدی نژاد و حامیان رسانه ای وی با عث عقب ماندگی کشور شده .برای مثال کافیست نرخ رشد اقتصادی و تورم و بیکاری وکاهش ارزش پول ملی را در زمان مدیریت وی وجریان منتسب ایشان با سایر دولت ها مقایسه نماییم.من شخصا برای هم وطنان خود و از جریانا ت و گروههای دیگر و از نشریه ها و رسانه ها روزنامه هایی که حالا هم به هر عنوان از احمدی نژاد و همفکران وی به هر عنوانی دانسته ویا نه ندانسته دفاع می کنند اظهار تاسف می نمایم.
ماجرای دولتیها و سپاه در سال ۹۱ به همین نقطه محدود نشد و محمود احمدی نژاد در حاشیه یکی از جلسات اسفندماه دولت مدعی دخالت این نهاد در انتخابات نظام پزشکی شد«نظام پزشکی یک نهاد صنفی است و متعلق به جامعه پزشکی و درمانی کشور است و نباید نهادهایی که مسئول نیستند در آن دخالت کنند. نهادهای امنیتی، اطلاعاتی سپاه و اطلاعاتی غیر سپاه نمیتوانند در آن دخالت کنند، این بد است. این یک تشکل جامعه پزشکی است و باید نمایندگان خودشان باشند تا بتوانند کارها را خودشان اصلاح کنند. باید گزارش این انتخابات بیاید و من در مورد آن تصمیم گیری کنم.» سخنانی که باز هم واکنش مقامات سپاهی را به دنبال داشت که در ضمن آن حضور سپاه در این انتخابات را تنها در چارچوب وظایف تعریف شده عنوان کردند.
موضع گیریهای احمدی نژاد علیه سپاه را اما برخی ریشه در روشنگریها و افشاگریهای این نهاد نظامی نسبت به برخی تحرکات جریان موسوم به جریان انحرافی می دانستند، چنانچه حجتالاسلام علی سعیدی، نماینده ولیفقیه در سپاه، نسبت به نفوذ عناصر فاسد در دولت هشدار داده بود« با وجود آنکه دولت فعلی کارهای خوبی انجام داده است، اما متاسفانه به بلایی بزرگ گرفتار شد و این بلا وجود عناصر نفوذی فاسد به معنای واقعی کلمه در دولت است که کار را به اینجا کشاندند.»
محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه نیز در توصیف جریان انحرافی عنوان کرده بود« جریان انحرافی حاضر در بخش خصوصی دولت برای اثرگذاری در انتخابات آینده ازطریق پول و رانت بهدنبال یارگیری است و وجود برخی دیدگاههای اعتقادی، فرهنگی و سیاسی در بین برخی افراد اطراف رئیسجمهور نگرانیهایی را برای دلسوزان انقلاب ایجادکرده است.»
سه شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۱۸
رابطه سپاه با رئیسجمهور از نظر سرلشکر جعفری
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: رئیس جمهوری به سپاه اعتماد کامل دارد.
به گزارش پیشرفت پذس،سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) درباره گمانهزنی رسانههای خارجی مبنی بر اینکه منظور رییس جمهور در اظهارات اخیرشان در یکی از همایشها، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده است، گفت: ما هم در جریان این گمانه زنیها قرار گرفته ایم، اما آنطور که در این خصوص از رییس جمهوری محترم سووال شده، گفته اند که منظور من سپاه نبوده و اظهارات مطرح شده معطوف به یک توصیه و تحلیل کلی بوده است.
وی تصریح کرد: آقای رییس جمهوری به سپاه اعتماد کامل دارد و رابطه سپاه با ایشان نیز بسیار خوب و براساس حسن اعتماد متقابل است و دشمنان نظام و انقلاب بویژه ضد انقلاب خارج نشین نمی توانند این رابطه را که از زمان جنگ تحمیلی برقرار شده، تخریب کنند.
نوبخت همچنین در بخش دیگری از سخنان خود درباره نظر دیوان محاسبات در خصوص رانت 650میلیون یورویی گفت: عدهای بحث 650میلیون یورویی را رانت تلقی کردند اما همواره دولت توضیح میداد رانت و جرمی واقع نشده است، بلکه در جهت تسریع در واردات آن هم کسی که حتی سنتی را تا کنون دریافت نکرده است، کالای مورد نیاز را وارد کرد، اما دیوان محاسبات بر حسب وظیفه نظارتی وارد عمل شد.
وی با بیان اینکه دیروز دادستان نظر خود را در این زمینه ارائه کرد، گفت: همانطور که گفته شده هرچند این روال واردات و ترخیص زودهنگام مخالف با روشهای جاری بود اما دیوان با صراحت اعلام کرده که مطابق با روشهای جاری نبوده اما میتواند امتیاز ویژه برای آن فرد وارد کننده محسوب شود.
نوبخت با تأکید بر اینکه همچنین بلافاصله توضیح داده شده که هیچ سوءنیتی نبوده بلکه به بازار کمک و تأثیر مثبت داشته است، افزود: همچنین ضرری را متوجه بیتالمال نکرده است. از این رو این مسئله بیارزشتر از آن بوده که حتی به دادگاه ارسال شود.
سخنگوی دولت با تأکید بر اینکه جرم بزرگ را کسانی مرتکب شدند که نظر واقعی دیوان محاسبات و غیرتخلف بودن آن را در خصوص پرونده 650میلیون یورویی منتشر نکردهاند، افزود: دولت مجبور است وقتی انبارها خالی است از انواع روشها استفاده کند.
خلاصه ای از نظر دادستان دیوان محاسبات در مورد تفاهم نامه 650میلیون یورویی: ترخیص زود هنگام کالا و اقدامات مسئولان وزارت صنعت و معدن و تجارت و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به منظور تأمین و توزیع کالاهای اساسی و نهادههای دامی در بازار و جلوگیری از کمبود آن نهادهها در بازار صورت پذیرفته و کالا نیز به میزان ارز موضوع تفاهمنامه مورد بحث وارد کشور و توزیع گردیده و این امر متضمن آثار مثبتی بر بازار بوده است.
وی ادامه داد: ثالثاً: هر چند برای واردکننده از حیث ترخیص زود هنگام و عدم پرداخت دموراژ، فرجه و مهلت حاصله در پرداخت معادل ریالی ۶۵۰.۰۰۰.۰۰۰ یورو به مدت حداقل چهار ماه و ترخیص کالا قبل از پرداخت معادل ریالی آن، کاهش هزینه انتقال ارز، حذف هزینه معطلی سرمایه و تسلط بر بازار و تعلق سهم بیشتری از بازار، منافع قابل توجهی به دنبال داشته است، لیکن تحصیل منافع برای شرکت موصوف به معنای ورود ضرر و زیان به بیتالمال محسوب نمیشود. رابعاً: در تعاقب این موضوعات مسئولان امر با صدور بخشنامههای اصلاحی از تسهیل در رقابت و منع انحصار در تامین و تخصیص ارز برای واردات کالاهای اساسی استقبال نمودهاند.
دادستان دیوان محاسبات در پایان تصریح کرد: النهایه با لحاظ موارد مذکور و عدم احراز سوءنیت و نیز عدم ورود ضرر و زیان به بیتالمال از قبل از اقدامات و تصمیمات متخذه مسئولان امر، بر تعقیب موضوع در قالب صدور دادخواست و طرح آن در هیأت مستشاری فایدهای مترتب نیست
سلام
بنده كامنتي گذاشته بودم در سايت مشكين سلام كه پس از ٨ ساعت حذف كردند مشكين سلام يكي از همشهريان را كه احساس مي كند احتمالا در آينده رقيب اسدي خواهد بود با بن لادن مقايسه كرده بود بنده هم نوشته بودم به نظرم بن لادن از ادمهاي منافق و چپاولگران حقوق مردم شرافتمندتر است و مشگين شهر براي سرجاي خود نشاندن كفتارها به آدمي كه جراءت و جسارت بن لادن را داشته باشد نياز دارد البته بن لادن از سر سادگي در راستاي منافع آمريكا بازي كرد ، مي خواهم صداي خود را با استقاده از سايت شما بگوش سايت اسدي يعني مشكين سلام برسانم و بگويم خوب چرا كامنت هاي غير موافق ميل سياسي تان را بعد از انتشار حذف مي كنيد آيا انتظار داريد همه از اسدي تعريف كنند؟ اقاي مشكين سلام دو ماه نتوانسي استقلالت خودت را حغظ كنيد؟
سایت مشکین سلام و سایت وراوی جیره بگیرن.کوپن چنین سایتها در اینده نزدیک سوخته میشود.اون دو تا سایت اجاره ای هست .و حرف دل مردم رو منعکس نمیکنند
جناب چهره ملی و نخبه راستین و منتقد دلسوز و فرهیخته و قدار (به قول خودتان)!!اگر صداقت و شهامت دارید در موردخبر این مقام دولتی نظرتان را بگویید.و همچنبن در موردمحکومیت معاون اول و مرتضوی توضیحاتی ارائه دهید.و اما خبر:معاون اول رییس جمهوری با یادآوری اقدامات غیرقانونی دولت احمدینژاد گفت: در زمینه ارز، رانتهایی وجود داشته که ما گرفتار آن شدهایم، بطوری که به درستی معلوم نیست چه اندازه ارز از کشور خارج شده بدون اینکه کالایی در قبال آن وارد شود و متاسفانه، کسی هم در این رابطه پاسخگو نیست. در دولت گذشته، ظرف کمتر از ۱۸ ماه، حدود ۲۲ میلیارد دلار از ارز مملکت به بهانه اینکه می خواهند قیمت آن را در داخل کنترل کنند، از کشور خارج شده و در بازارهای استانبول و دوبی به فروش رسیده است.
به ضرس قاطع می توان گفت اقای احمدی نژاد باقهر از ولایت به مدت 11روز در موضوع وزیر اطلاعات و سرپیچی از حکم ولایت در مورد معاون اولی مشایی . رابطه ولایت و دولت را به رابطه پدر و فرزند تشبیه کردن.و مجلس را در راس امور ندانستن واختلاف با قوای دیگر .از ساختار مطمئن و ظرفیت های بالقوه و بالفعل اصل مترقی ولایت فقیه در جهت ارتقا سلامت و مقابله با فساد هو و حقه بهره برداری کامل کردند و هیچ گونه فساد و رانت در دولتهای وی به وقوع نپیوست .وهیچ موقع نام رانت خواران از جیب وی بیرون نیامد .وشاهد این همه موارد. شریعتمداری -عباسزاده -مشایی …و هستند
کاراگاه عزیزپسرم، برو رد کارخودت .سیاست رابسپاربه مردان بزرگترازخودت.قدوقوارتونگاه کن خودتواذیت نکن یه تنه کل صفحه روخط خطی کردی که چی.ازخواب وخور افتادی ازبس حرص خوردی.
منصح عزیز!کسانی حرص می خورند که دستشان توسط این اگاه رو شده .این کاراگاه به قول شما حرفهای خود را مستند باز گو می نماید .و معلم است که سیاست باز و تخریب چی هم نیست.من تمامی ای صفحه را مطالعه نمودم .ضمن تایید گفته های اگاه .سایر کامنتها هم ادعاهای سیاست بازان کوتوله را رد می نماید.پیشنهاد می کنم سیاست باز خودتان را نصیحت نمایید .تا بیشتر ازاین به گل فرو نرود.
اقای عباس زاده همشهری عزیز من!از اینکه شما مقلد کیهان و مروج افکارمتحجرانه و افراطی هستید .و همچنین با مطرح کردن مسایل غیر واقعی علیه دولتی که سعی وتلاشش جز خدمت به ملت چیز دیگری نیست اظهارتاسف مرا قبول فرمایید .بدانید که با مطرح نمودن این موضوعات کذب و دروغ .و با ادعای طرفداری ظاهری از سپاه و تایید نظرات رسانه های بیگانه و نظر اقای شریعتمداری(که فرموده نظر روحانی سپاه می باشد)راه به جایی نخواهید برد.کدام عقل سلیمی باور می کند رئیس جمهوری مثل روحانی نهادی که متعلق به ملت و نظام است و خود وی همچنین قوه ای که خود در راس ان قرار دارد زیر مجموعه ای از نظاام می باشد با سخنانش باعث تضعیف ان نهاد شود بسی خیال باطل .با این حرفها و اظهار نظر ها می خواهید راه وروش احمدی نژاد و و برخورد وی با سپاه را از اذهان ملت پاک کنید و جریان خودتانرا به ظاهر طرفدار نظام و ارکانهای نظام مطرح نمایید.نه عزیز من هرکسی شما ها و جریان مخرب دولت تدبیر وامید را نشناسد حد اقل من یکی می شناسم .هر چند شما ها خود بهتراز ما میدانید که هرچه می نویسید و منتشر می کنید برای سر پوش گذاشتن به گفتار و کردار و رفتار جناح و مدیریت چندین ساله خودتان هستید.که باعث عقب ماندن چندین ساله این ملت و نظام می باشد.بنده از شما برادر گرامی می خواهم نقش بازیچه ومهره جریان انحرافی و افراطی را بازی نکنید.بدانید زمان این ظاهر سازی ها و نوکر بودن هاو خادم بودن ملت و بوسیدن دست فقرا در ظاهر به سر امده.با این کارها چه می خواهید؟؟
بنده مقاله را خواندم ولي در رابطه با كامنت ها بايد عرض كنم كه به نظر مي رسد غالب آنها توسط يك نفر نوشته شده است كه ظاهرا با نويسنده محترم مشكل دارد و الا خود آقاي روحاني هم اعتقاد ندارد كه اينقدر پاك پاك است اگر اينگونه بود ديگر اساسا لازم نبود دولت همايش مقابله با فساد برگذار كند ضمنا نويسنده مقاله آنقدر به مواضع خود اطمينان دارد كه با اسم و امضاي خود حرف خود را مي زند ولي جاي تاسف است كه همشهريان منتقدش اين قدر هم معرفت ندارند كه زير بار حرف خودشان بروند من از اي منتقدين عزيز مي پرسم ، وقتي خودتان زير بار حرفتان نمي رويد چگونه انتظار داريد مردم زير بار حرفتان برود و از شما بپذيرد بهرحال بعنوان يك مشگين شهري از گستاخي هاي روا داشته شده به ساحت استاد گرامي جناب آقاي محمود عباس زاده مشگيني حفظه الله پوزش مي طلبم
اقای رسول طاهریان !فرمایشات شما به مثل مرده ومرده شور خیلی شباهت دارد.اقای عزیز شما باید ازبابت گستاخی وتخریب این استاد ونخبه خود ساخته تان به ساحت دولت محترم تدبیر وامید و از نهادی که به تعبیری یکی از بالهای انقلاب می باشد پوزش به طلبید .وقتی که فرمانده محترم نهاد مذکور رابطه دولت وسپاه رادارای اعتماد متقابل وخوب توصیف می کنند .ایا تبلیغ و منتسب نمودن فرمایشات روحانی را به نهاد محترم توسط اینگونه افراد ورشکسته سیاسی ودر راس انها مدیر روزنامه خاص یک نوع گستاخی اشکار نیست؟.ایا مطرح کردن به اصطلاح رانت650میلیونی که قابل مطرح در دادگاه هم نمی باشد و حتی دارای اثار مثبتی در بازار کشور بوده طبق مدارک مستند فوق .برای سرپوش گذاشتن به تخلفات ورانتهای به وجود امده در دولت معجزه قرن نمی باشد .؟ایا انتساب فرمایشات روحانی به نهاد ی که ادم شما می خواهد با ظاهر نمایی خودرا طرفدار ان مجموعه قلمداد نماید .غیر از اینست که می خواهدبرخورد رییس دولت خودرابا ان نهاد از اذهان مردم پاک نماید؟در صورتی که مشروح سخنان سردار رابطه معجزه قرن باسپاه را طبق مستندات فوق بیان می نماید.و…اگر شما در رد گفته هایاین همشهری تان نظری و مستندی دارید بیان فرمایید ما هم با اغوش باز استقبال خواهیم کردو توصیه می کنم به خاطر گستاخان به دیگران توهین ننمایید