ایلقار نیوز: توحید مهدوی – خبرنگار همشهری: انتخابات خانه مطبوعات اردبیل برای تعیین بازرسان و اعضای هیات مدیره در آینده نه چندان دور برگزار می شود، انتخاباتی که همیشه پر حاشیه بوده و است تا سرنوشت صنف خبرنگاران به حواشی گره بخورد.
ششمین دوره انتخابات خانه مطبوعات اردبیل در حالی در دی ماه برگزار خواهد شد که عمر قانونی هیات مدیره دوره پنجم در شهریور ماه به اتمام رسیده است اما فعلا بعد از گذشت 3 ماه از وقت قانونی هیات مدیره فعلی، سرنوشت خانه مطبوعات اردبیل در هاله ای از ابهام قرار دارد.
تغییر اساسنامه خانه مطبوعات و تغییر شرایط عضویت بعد از گذشت 3 ماه از عمر هیات مدیره فعلی اعتراض اهالی مطبوعات استان را موجب شده است و همین مساله انتخابات این تشکل را در حالت آچمز قرار داده است.
برخی از خبرنگاران و پیشکسوتان عرصه خبر و مطبوعات استان اردبیل تغییرات را غیرقانونی می دانند که از جمله آنها می توان از «عارف شیرزاد» عضو هیات مدیره خانه مطبوعات و از پیشکسوتان مطبوعات استان نام برد که اعتقاد دارد تشکیل 2 مجمع فوق العاده به دلیل به حد نصاب نرسیدن اعضای حاضر در مجمع غیر قانونی است و این ادعای در حالی مطرح می شود که برخی دیگر از اعضای هیات مدیره فعلی خانه مطبوعات چنین اعتقادی ندارند و تشکیل مجمع را قانونی می دانند.
رئیس هیات مدیره خانه مطبوعات استان اردبیل در گفت و گو با همشهری اذعان کرد که «مجمع فوق العاده دور اول قانونی است». حال این علامت سوال پیش می آید که چطور در مجمعی که باید در آن نصف به علاوه یک نفر از اعضا حضور داشته باشد، تنها 3 نفر شرکت کننده داشته و خود رئیس هیات مدیره خانه مطبوعات در آن حضور نداشته است قانونی است؟
«شهامت هدایت» ادامه داد: مجمع فوق العاده دوم با حضور اعضای خانه به تعداد اعضای هیات مدیره قانونی است بنابراین این مجمع که با حضور 7 یا 8 نفر از اعضا برگزار شد قانونی و مصوبات آن نیز قانونی است.
انتقاد دیگری که به مجمع فوق العاده اول وارد می شود آن است که نماینده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجمع حضور نداشته و صورتجلسه را امضا نکرده است که نائب رئیس هیات مدیره خانه مطبوعات استان اردبیل در پاسخ به سوال همشهری در این زمینه اظهار کرد: چون مجمع اول به حد نصاب نرسید به نماینده ارشاد گفتیم به جلسه نیاسد.
«مهران محمدی» در گفت و گو با همشهری از حضور 9 نفر در مجمع فوق العاده دوم خبر داد و افزود: در این مجمع تعدادی اصلاحات و تغییر انجام شده بود که برخی از این اصلاحات را تهران رد و برخی دیگر را تایید کرد.
تناقض گفتاری رئیس و نائب رئیس
نحوه و شرایط عضویت در خانه مطبوعات استان اردبیل از دیگر سوالاتی است که اعضای خانه مطبوعات استان را نگران کرده است اما نکته جالب آنجاست که رئیس هیات مدیره خانه مطبوعات و نائب رئیس هسات مدیره در مورد شرایط عضویت دچار تناقض گویی شده اند.
هدایت ادعا می کند که اعضای خانه مطبوعات باید به سایتی مراجعه کرده و در آن ثبت نام کنند اما آدرس آن سایت را نمی داند ولی محمدی از ثبت نام اعضای خانه مطبوعات در این خانه سخن می گوید که با توجه به اطلاعیه های خانه مطبوعات گفته های محمدی در این مورد صحت داشته و حرفی از سایت در اطلاعیه ها دیده نمی شود.
تک روی برخی از اعضای هیات مدیره و نامه به ارشاد
خبرنگاران استان معتقدند که برخی از اعضای هیات مدیره خانه مطبوعات به جای اینکه به مشکلات صنفی رسیدگی کنند، خانه را پله ای برای اهداف شخصی خود می دانند و تنها از عضویت در هیات مدیره این را می دانند که مصاحبه کرده و در برخی جلسات حتی بیشتر از مصاحبه شونده، سخنرانی کنند.
بازرس خانه مطبوعات استان هم هر چند اشاره مستقیم به این مساله نمی کند اما به صورت تلویحی خبر از حرکات فراتر از مصوبات خانه مطبوعات توسط برخی از اعضای هیات مدیره می دهد.
«تیمور حسین نژاد» در گفت و گو با همشهری با یادآوری برخی از تک روی ها تصریح کرد: در همان جلسات اولیه هیات مدیره فعلی مصوب شد که تمامی مصوبات توسط رئیس هیات مدیره یا دبیر خانه مطبوعات طی مصاحبه ای اطلاع رسانی شود اما برخی از اعضای هیات مدیره بدون مصوبه هیات مدیره، با برخی رسانه ها مصاحبه می کنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر چرایی ورود نکردن بازرسان خانه مطبوعات به تخلفات و حرکات فراقانونی اعضای هیات مدیره خانه مطبوعات ادامه داد: طبق اظهارات برخی از مصوبات هیات مدیره به جمع نیامده است که از جمله آن می توان داوری جشنواره حوزه هنری را نام برد که بنده هم بر اساس وظائف خودم نامه ای کلی در مورد این مسائل به اداره ارشاد نوشته ام.
حسین نژاد با بیان اینکه باید انتخابات خانه مطبوعات در شهریور ماه برگزار می شد، ادامه داد: طبق اساسنامه قدیم خانه مطبوعات، مجمع فوق العاده اول با کمتر از 7 نفر از وجهه قانونی می افتد و بر طبق اساسنامه جدید هم باید یک پنجم اعضا در مجمع حضور داشته باشند.
به گفته بازرس خانه مطبوعات استان اردبیل تصمیم گیری برای سرنوشت اعضای خانه مطبوعات استان با 8 نفر حرکت منطقی به نظر نمی رسد.
روزهای پر هیاهو
طبق اطلاعیه های صادر شده از طرف خانه مطبوعات استان اردبیل، انتخابات هیات مدیره اول دی ماه سال جاری برگزار می شود اما همچنان اعضای خانه مطبوعات و کسانی که حق رای دارند مشخص نیست.
نائب رئیس خانه مطبوعات استان تاکید دارد که در یک ماه اخیر سرنوشت هیات مدیره و اعضا مشخص شده و انتخابات برگزار شود.
محمدی با بیان اینکه عضوگیری در خانه مطبوعات انجام می شود، تصریح کرد: مهمترین تغییرات بحث بیمه خبرنگار است و خبرنگاران باید برای عضویت بیمه داشته باشند.
صادر نشدن کارت عضویت برای اعضای خانه مطبوعات استان که حدود 200 نفر هستند در 2 سال گذشته به ورطه فراموشی سپرده شد و هنوز مشخص نیست چه کسانی عضو خانه مطبوعات بوده و چه کسانی عضو این تشکل صنفی نیستند.
رئیس هیات مدیره خانه مطبوعات استان دلیل صادر نشدن کارت عضویت در 2 سال اخیر را نداشتن بودجه برای صدور کارت عنوان کرد.
به گفته هدایت افراد عضو خانه مطبوعات مشخص شده اند اما بودجه ای برای صدور کارت عضویت نیست و خانه به این دلیل نتوانسته در 2 سال اخیر کارت عضویت اعضا را صادر کند.
اما نائب رئیس خانه مطبوعات استان اردبیل تصریح کرد: در سال اول هیات مدیره فعلی اعضای خانه مطبوعات شناسایی و مشخص شده بودند اما کمیته ساماندهی نتوانست کارت عضویت را صادر کند.
سرنوشت پر ابهامی در انتظار تنها تشکل صنفی مطبوعات استان اردبیل است و دلیل این ابهام عملکرد نزدیک به صفر خانه مطبوعات در طول 2 سال گذشته است و حتی قادر به صدور کارت عضویت به عنوان کف مطالبات نبوده اند اما روزشماری برای رسیدن به اول دی آغاز شده است تا اعضای این تشکل ببینند که انتخابات خانه برگزار می شود یا مثل دیگر گفته های اعضای هیات مدیره در طول دوره مدیریتی خود، این گفته هم وعده سر خرمن خواهد بود.
انتهای پیام/