اجاره سوئیت در مشکین شهر

ساختار کشور با مشکل تمرکزگرایی روبروست

زندان مشکین شهر دیگر جوابگو نیست

۱۰ کیلوگرم مواد مخدر در مشگین‌شهر کشف و ضبط شد

تعرفه‌های نامتعارف و داد اهالی مشگین‌شهر

تحقق ۹۰ درصدی برنامه‌های ابلاغی اداره استاندارد اردبیل

افزایش سرعت وزش باد در اردبیل/بارش برف در ارتفاعات انتظار می رود

توسعه و محرومیت‌زدایی روستاها در اولویت قرار گیرد

گردشگری مشکین شهر باید ها و نبایدها

تعرفه گاز در مشگین‌شهر باید تغییر یابد

هتل‌ ساوالان مشگین‌شهر در اختیار افراد بی‌سرپناه قرار گرفت

مشگین شهر قهرمان مسابقات مینی‌فوتبال جام پرچم آقایان استان اردبیل شد

کد خبر: 3571 | تاریخ انتشار: 19:47:04 - پنج‌شنبه 11 دی 1393 | بدون نظر | |

سال 2014 در یک نگاه

ایلقار نیوز :علي اكبر عبدالرشيدي؛ در خصوص مهمترین وقایع سال 2014 در روزنامه اطلاعات نوشت:سال 2014 ميلادي در يک نگاه همچون هر سال ديگر شاهد رويدادهاي تلخ يا شيرين و مهم يا بي ارزش بود. هر رسانه‏اي از منظر نگاه و در مسير تحقيقات خود به خبرها و رويدادهائي مي‌رسد که اين سال را براي او با اهميت يا بي ارزش مي‌کند. اما در جمع بندي اين توجهات به اجماعي مي‌رسيم که به شرح زير خلاصه مي‌شود:

افراط گرائي و تروريسم:

سال 2014 يکي از دوره هاي تلخ تاريخ اخير براي شدت گرفتن افراط گرائي هدايت شده و تروريسم سازمان يافته در مناطق مختلف جهان بود که مناطق مختلفي از عراق و سوريه گرفته تا نيجريه و سومالي را در نورديد.

افراط گرائي که با نامهاي بوکوحرام (يعني تحصيل به روش خارجي ممنوع) يا داعش (دولت اسلامي عراق و شام) و نامهاي ديگر رو به گسترش گذاشت به روايتي از درون حمايتهاي نسنجيده برخي کشورها از بعضي از گروههاي سياسي- نظامي براي تامين نيابتي منافع آن کشورها به وجود آمده است.

کشته شدن اسامه بن لادن رهبر سازمان تروريستي القاعده و تضعيف مرکزيت القاعده يکي از عوامل پخش شدن ادعاي رهبري در جمع کثيري از ياران و پيروان نزديک به وي و ظهور مدعيان جديد رهبري به حساب آمده است.

پيشروي غافلگير کننده نيروهاي نظامي داعش از سوريه به سمت عراق و برجا گذاشتن صدها و شايد هزاران کشته و آواره جديد در منطقه زنگ خطرهاي پرصدائي را مترنم کرد که صفحات جديدي از اتحادها و هم‌پيمانيهاي نو را در منطقه به دنبال داشت. تشکيل نيروهاي نظامي مردمي در عراق براي مقابله با تهديدهاي داعش نيز برگ تازه‏اي بر تاريخ تحولات اخير عراق افزود.

ابولا:

نام بيماري ابولا و اخبار مربوط به شيوع آن در گينه و سپس بقيه کشورهاي غرب افريقا، که16000 نفر مبتلا و حدود 7000 کشته برجاي گذاشت در آغاز سال 2014 بر سر زبانها افتاد تا جائي که جهان را در وحشت و نگراني فرو برد. در سالهاي قبل نيز از اين دست نگرانيها در مورد بيماري سارس، آنفلوانزاي مرغي، تب برفکي و يا بيماريهاي ديگر بروز کرده بود.

غزه:

جنگ اسرائيل عليه غزه در اواسط تابستان طي هفت هفته 2100 کشته عمدتا شامل کودکان و سپس زنان و سالخوردگان بر کشتگان فلسطيني افزود و 71 کشته از نظاميان اسرائيلي را تحويل تل آويو داد. اين جنگ موج گسترده‏اي از محکوميتها عليه اسرائيل را در افکار عمومي جهان برانگيخت و سرانجام موجب همبستگي بيشتر فلسطينيها و حاميان آنها و پيروزيهاي ديپلماتيک براي فلسطينيها شد.

ناپديد شدن هواپيماي مالزي:

ناپديد شدن شگفت آور يک هواپيماي متعلق به شرکت هواپيمائي مالزي با 239 مسافر در مسير کوالا لامپور به پکن بر فراز خليج تايلند يکي از اتفاقات مهم و در عين حال پر رمز و راز سال 2014 بود که تا پايان سال نيز پرده از اين راز برداشته نشد و شايد به اين زودي نيز برداشته نشود. يکي از نظريه ها که قبلا در همين ستون هم به آن پرداخته شد شيرجه زدن هواپيما به عمق اقيانوس هند بود که هنوز رد نشده است.

همه پرسي و انتخابات:

 

همه پرسي براي استقلال اسکاتلند که با راي مخالف مردم اين سرزمين روبرو شد به عنوان يک تجربه مهم در فرايند استقلال خواهي و تجزيه طلبي اروپائيان ثبت تاريخ شد که آثار آن در همه پرسي کاتالان و ديگر نقاط اروپا قابل مشاهده بود.

انتخابات جنجالي افغانستان که بالاخره حامد کرزاي را به ترک مقام رياست جمهوري اين کشور مجبور کرد با تصويب پيمان نظامي کابل و واشينگتن و اجراي برنامه خروج نيروهاي ناتو از اين کشور همراه شد.

انتخابات ميان دوره اي کنگره امريکا که منجر به پيروزي بيش از حد انتظار جمهوريخواهان اين کشور شد دورنماي انتخابات رياست جمهوري دو سال ديگر اين کشور را در کانون توجه قرار داد.

نقض حقوق بشر:

در ارتباط با سياستهاي داخلي و خارجي امريکا انتشار گزارش مربوط به اعمال شکنجه از سوي سازمان سيا توجه رسانه‏هاي جهان را به خود جلب کرد. اين سياست از سوي دولت نومحافظه کار جرج بوش پسر و با مديريت و حمايت ديک چني معاون وي پس از يازده سپتامبر سال 2001 به اجرا گذاشته شد که از نظر بسياري از فعالان حقوق بشر به عنوان نقض آشکار و بارز حقوق بشر از سوي دولت امريکا به حساب آمده است.

روابط بين‏الملل:

سال 2014 از منظر تحولات تازه بين‏المللي در روابط قدرتهاي بزرگ شاهد بروز بحران در اوکراين بود. اين بحران منجر به جدا شدن شبه جزيره کريمه از اوکراين و الحاق آن به خاک روسيه و صف آرائي قدرتهاي بزرگ غربي در برابر مسکو شد.

اخراج روسيه از گروه معروف کشورهاي هشت گانه صنعتي قدرتمند جهان و تحريم فزاينده روسيه از سوي امريکا و اروپا بر ابعاد اين بحران افزود، تحريمي که روسيه براي خنثي کردن آن در ميانه کاهش شديد قيمت نفت و به منظور تبديل کردن آن به فرصت ساکت ننشسته است.

ورزش:

در حوزه ورزش رويدادهاي مهم سال 2014 شامل برگزاري مسابقات المپيک زمستاني در شوچي روسيه و سپس جام جهاني فوتبال در برزيل بود.

درگذشتگان:

دنياي فوتبال در سال 2014، قهرمانان قديمي زيادي را از دست داد. ابتدا اوزه بيو ستاره پر آوازه فوتبال پرتغال و سپس آلفرودو دي استفانو فوتباليست آرژانتيني، لوئيس آراگونز قهرمان فوتبال اسپانيا، ريچارد مولر نيلين بازيکن فوتبال دانمارک، ماريو کولونا فوتباليست موزامبيکي پرتغال، مارينو چاگاس فوتباليست برزيلي و هيلدرالدو بليني بازيکن برزيلي در گذشتند.

در حوزه هنر و ادبيات گابريل گارسيا مارکز نويسنده کلمبيائي و برنده جايزه ادبي نوبل، ميکي روني بازيگر امريکائي، سو تاونسند نمايشنامه نويس انگليسي، باب هاسکينز بازيگر انگليسي، جيمز گارنر بازيگر امريکائي، رابين ويليامز بازيگر و کمدين امريکائي، ريچارد آتنبرو بازيگر و کارگردان انگليسي و خالق فيلم سينمائي گاندي جان سپردند.

در عالم سياست ميتوان به ترتيب از ژنرال محمد فهيم معاون رئيس جمهور افغانستان، توني بن سياستمدار انگليسي و رهبر جنبش صلح اين کشور، آدولفو سوارز صد و سي و هشتمين نخست وزير اسپانيا، جيمز شلزينجر سياستمدار و اقتصاددان امريکائي، وويچخ ياروزلسکي آخرين رئيس جمهور نظامي و کمونيست لهستان، راموس خوزه ولاسکوئز سياستمدار، مورخ و ژورناليست ونزوئلائي، هاوارد بيکر سياستمدار و ديپلمات امريکائي، ادوارد شو واردنادزه آخرين وزير امور خارجه اتحاد جماهير شوروي و دومين رييس جمهور گرجستان پس از فروپاشي اتحاد شوروي و يان پيزلي رهبر پروتستان الحاق طلبان ايرلند شمالي نام برد.

پر خطرترين شغل:

در سال 2014 شغل خبرنگاري با دست کم 66 کشته همچنان در صدر فهرست پرخطرترين مشاغل فرهنگي جهان باقي ماند، با اين تفاوت که بعضي از اين مرگها، مرگ حين کار و مثلا براثر اصابت يک گلوله سرگردان نبود بلکه قتل به دست عوامل داعش بود. از اين 66 کشته دو سوم در مناطق جنگي جان خود را از دست دادند و يک سوم بقيه در مناطق غير جنگي.

به ياد داشته باشيم که بسياري خبرهاي مهم در جهان رخ مي دهند که يا از ديد خبرنگاران و توجه رسانه ها دور مي مانند و يا مردم به آنها توجهي نميکنند. اما خبرهائي هستند که به لطف پوششهاي خبري فراوان، به حق يا به نا حق، اهميت زيادي پيدا مي کنند و مورد توجه مردم قرار مي گيرند.

انتهای پیام

استفاده از این مطلب با ذکر منبع بلامانع است

ارسال نظر

نظراتی که حاوی توهین و تضییع حق بوده یا ضعیف و دارای بار حقوقی باشد، تائید نخواهند شد


آخرین اخبار