ایلقار نیوز:شهرستان مشگین شهر همواره بعنوان یکی از مساعدترین نقاط استان و شمالغرب کشور برای توسعه در زمینه کشاورزی صنعتی و توریسم مطرح می باشد. اما با وجود این مواهب استفاد مناسبی از آن صورت نگرفته است.
در این زمینه با یکی از موفق ترین مدیران استان اردبیل در سال های گذشته گفتگویی را انجام داده ایم که نکات جالبی در آن مطرح شده است.
مهندس قدیر پسندی رئیس سابق شورای بخش مرکزی و عضوء شورای شهرستان مشگین شهر در دور اول و دوم و مدیر مجتمع باغات میوه و عضو کمیته انضباطی شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان در گفتگویی با کیهان مشکین با اشاره به وجود بیش از ۲۰ هزار هکتار باغات میوه در شهرستان مشگین شهر، تصریح کرد: وجود این حجم از باغات میوه بزرگترین پتانسیل را نصیب مشگین شهر کرده است تا با انجام اقداماتی برنامه محور شهرستان را به سوی صنعتی شدن بکشاند.
وی افزود: این حجم از باغات میوه و تولیدات سردرختی، بهترین فرصت را برای جذب سرمایه گذاران در زمینه ایجاد صنایع تبدیلی، صنایع بسته بندی، کارخانجات مرتبط با کشاورزی، ایجاد شرکت های دانش بنیان و مراکز مطالعات علمی در مشگین شهر را فراهم آورده است.
پسندی نقش ناظران کشاورزی را در ترویج علوم جدید و آموزش کشاورزان بسیار مهم دانست و تاکید کرد: مهندسین کشاورزی باید به صورت گسترده و مداوم به روستاهای ما اعزام شده و علوم نوین کشاورزی را در اختیار روستاییان قرار دهند.
وی افزود: متاسفانه در طی سالیان گذشته و به دلیل تغییرات آب و هوایی و استفاده کشاورزان از روش های سنتی تولید و عدم اصلاح ارقام باغی به ارقام جدید و دیرگل ده که بسیار پر محصول نیز می باشند، باغداران بهره برداری لازم را نداشته اند. در صورتی که با تدوین یک برنامه مولتی فاکتور، که تمام جوانب امر در آن سنجیده شده باشد می توان در یک برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت گام های محکم و موثری را برای اصلاح سیستم کشاورزی و باغداری مشگین شهر برداشت.
رئیس دور اول و دوم شورای اسلامی بخش مرکزی مشگین شهر با اشاره به مشکل کم آبی در شهرستان، خاطر نشان کرد: در چنین شرایطی که کشور در وضعیت خشکسالی قرار دارد، باید به سمت ترویج و گسترش سیستم های آبیاری قطره ای در باغات حرکت کنیم، روشی که در آن نسبت بهره وری ۷۵ الی ۸۵ درصد می باشد، در صورتی که در روش سنتی حداکثر ۳۵ درصد آب مورد استفاده جذب می شود.
قدیر پسندی با عنوان اینکه وجود انواع و اقسام میوه باعث شده است تا پتانسیل بسیار مناسبی برای تاسیس کارخانجات و صنایع جانبی در حوزه باغداری، به مانند کارخانجات آبمیوه، کنسانتره، ماء الشعیر بدون الکل، کارخانجات بسته بندی و … در شهرستان ایجاد شود، تصریح کرد: با جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی و بازرایابی مناسب می توانیم در بخش تولیدات صنایع غذایی و تبدیلی حرف های زیادی برای گفتن داشته باشیم و با ایجاد ساز و کار صادرات محصولات خود را در کشورهای دیگر نیز عرضه کنیم.
وی در پایان با اشاره به حیاتی بودن تاسیس مرکز مطالعات کشاورزی و زراعت باغ یادآور شد:بی تردید وجود چنین مرکزی می تواند مشگین شهر را هم در بعد علمی و هم رونق بخش کشاورزی چندین گام به جلو بیاندازد. زیرا که چنین مراکزی علاوه بر رشد و توسعه علمی شهرستان و کشور، کمیت و کیفیت محصولات ما را افزایش داده و باعث فعال شدن نیروهای جوان و دانشگاهی در میدان تولید می شود.
انتهای پیام/