ایلقارنیوز:آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی داستان کوتاه استان اردبیل – وله زیر با حضور مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل ودکتر ولی ملکی نماینده مردم مشکین شهر در تالار اندیشه مشگین شهر برگزار شد
مراسم اختتامیه نخستین جشنواره ملی داستان کوتاه اردبیل (وله زیر) با حضور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل در تالار اندیشه مشگین شهر برگزار گردید و با قرائت بیانیه توسط داوران و اهدا جوایز به برگزیدگان به پایان رسید.
در بیانیه هیئت داورانِ مرحله نهایی نخستین جشنواره ملی داستان کوتاه اردبیل (وله زیر) آمده است:
«آثار ارسالی به دبیرخانه نخستین جشنواره ملی داستان کوتاه اردبیل ـ ورزیل با بهره گیری از کارشناسان امر در سه مرحله مورد داوری قرار گرفته اند؛ یعنی در مرحله نخست از میان تقریبا سیصد داستان کوتاهِ رسیده، که نزدیک به دویست و پنجاه اثر در بخش فارسی و پنجاه اثر در بخش تُرکی شرکت نموده بودند، با در نظر گرفتن حداقلها، پنجاه داستانِ فارسی و سی داستانِ تُرکی به مرحله دوم راه یافتند.
در این مرحله هیئت داوران با مطالعه، ارزیابی و سنجش نقاط ضعف و قوت آثار ـ به روش تجمیعِ آراء ـ در هر بخش ده داستان را انتخاب و روانه مرحله سوم و نهایی داوری نمودند. هیئت داوران مرحله نهایی نیز با تشکیل جلسات متعدد (به صورت حضوری و مجازی)، خوانشِ تک به تکِ داستانها و روش اثباتی نهایتا نسبت به معرفی رتبه های برتر به شرحی که در ذیل خواهد آمد، مبادرت نمودند.
داورانِ این آثار همزمان مباحثِ فُرمی و محتوایی از قبیل: سنخیتِ زبان، لحن و تِمِ داستانی با موضوعِ انتخاب شده، توجه به دایره واژگانیِ تیپها و شخصیتهای داستانی، توجه به منطق داستانی و روابط علی معلولی و … را مورد دقت قرار داده اند؛ و در تمامیِ مراحل قضاوت خود را بر این اساس پیش برده اند. لازم به ذکر است اغلب داستانهای راه یافته به مرحله دوم و سوم از حیثِ رعایت اصول داستان نویسی نشانگر آشناییِ نویسندگان آنها با مباحث داستانی دارد که این امتیازِ کیفی با توجه به آمارِ کمی شرکت کنندگان در هر دو بخشِ فارسی و تُرکی، نویدبخشِ برآمدنِ نامهای نو در عرصهی “داستانِ ایرانی” است.
همچنین از مرحله دوم به بعد بعضی از آثار بنا به مقرراتِ جشنواره که در متن فراخوان نیز به آنها اشاره شده بود، توسط دبیرخانه محترم از گردونه داوری کنار گذاشته شدند؛ که هیئت داوران ضمن آرزوی موفقیت برای آنها و نیز تک تکِ داستان نویسانی که آثارشان جزء داستانهای منتخب نیستند، رای خود را بدین شرح اعلام میدارد:
در بخش داستانهای فارسی ـ رتبه نخست به داستان «تِمبی» نوشته بهدین اروند (حسین دیناروند) از شوش، رتبه دوم به داستان «مثل دعوا با مایک تایسون» نوشته حمید بابایی از تهران، رتبه سوم به داستان «یوم التوپ» نوشته نوید ظریف کریمی از مشهد. جایزه تقدیری این بخش نیز تعلق میگیرد به داستانهای «سینما دژبان» نوشته محمد محمدسیفی از یزد و “مه” نوشته افرا سرنایه از ایلام.
در بخش داستانهای تُرکی ـ رتبه نخست به داستان «اونون یولداشی» نوشته خدیجه خانی از اردبیل، رتبه دوم به داستان «سئوینج، یاشار، من» نوشته عارف مهتاب از پارسآباد، رتبه سوم مشترکا به داستان «بوساغا» نوشته خدیجه علی بیگی از تهران و داستان «چوخور» نوشته علی فرهاد از تبریز. جایزه تقدیری این بخش نیز تعلق میگیرد به داستان «بیر گولـله، بیر قادین» نوشته پری آخته از اردبیل و داستان «کَرتنکله» نوشته گندم رستمی از مشکین شهر.
و منتخب بخش ویژه جشنواره که طبق فراخوان به موضوع اقتصاد مقاومتی و حمایت از کالای ایرانی اختصاص داشت، تعلق میگیرد به: داستان «نهنگ آبهای خُرد» نوشته آرش محمودی از کرمانشاه».