برقراری صلح میان طایفه‌های مشگین‌شهری/پرونده مختومه شد

برپایی ۱۰ نوروزگاه عشایری برای استقبال از مسافران در اردبیل

اجاره سوئیت در مشکین شهر

بحران کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش اردبیل

ستاد دیه و خیرین مشگین‌شهری ۲۰۰ میلیارد ریال به آزادی زندانیان کمک کردند

اقامت بیش از ۵۳ هزار نفر قبل از عید در اردبیل

تعداد مصدومان حوادث چهارشنبه‌سوری اردبیل به ۱۵۳ نفر رسید

حادثه دلخراش برای کودک ۲ ساله در اردبیل

تعیین قاضی ویژه برای رسیدگی به جرایم مربوط به چهارشنبه‌سوری در مشگین‌شهر

توزیع ناعادلانه امکانات شهری سبب مشکلات فرهنگی می‌شود

تمام اختیارات رئیس سازمان به استان‌ها تفویض شده است

حادثه رانندگی در مشگین‌شهر پنج کشته و مصدوم برجای گذاشت

کد خبر: 27741 | تاریخ انتشار: 9:46:00 - پنج‌شنبه 12 دی 1398 | بدون نظر | |

طی مراسمی:

کامیون سازی مشکین شهر با دستان رئیس جمهور افتتاح شد

رئیس جمهور ‌خط تولید خودروی تجاری سنگین با نام اصیل ایرانی «چاپار» را در کیلومتر ۳۰ اردبیل به مشگین‌شهر افتتاح کرد.

فاز اول کارخانه تولید انواع کامیون با برند «چاپار» در فاز اول با سرمایه گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریال و اشتغال زایی ۵۰۰ نفر پیش از ظهر چهارشنبه در مشگین‌شهر و در حضور رئیس جمهور افتتاح شد.

رئیس جمهور پس از رونمایی و افتتاح خط تولید کامیون چاپار از بخش‌های مختلف فاز یک این مجتمع تولیدی بازدید و با مهندسان و کارکنان این بخش گفتگوکرد.

‌روحانی همچنین از نخستین کامیون چاپار تولید شده در این کارخانه رونمایی کرد.

مرتضی الله وردی مدیر عامل شرکت حدید مبتکران گزارشی از روند اجرای این طرح و مراحل تکمیل فاز اول و روند اجرای فازهای بعدی به رئیس جمهور ارایه کرد.

به گفته وی در کارخانه کامیون سازی مذکور ۵۰۰ نفر مشغول به کار خواهند بود.

مدیر عامل شرکت حدید مبتکران گفت: این کارخانه ۳ هزار دستگاه انواع کامیون در سال تولید خواهد کرد. طبق برآوردهای اولیه کارخانه کامیون سازی مشگین شهر از خروج سالیانه ۱۰۰ میلیون دلار ارز جلوگیری کرده و در راستای ایجاد اشتغال و توسعه منطقه سهم بسزایی ایفا خواهد کرد.

وی گفت: شرکت کامیون‌سازی حدید مبتکران که در شهرستان مشکین‌شهر احداث شده است، در زمینه تولید انواع کامیونت، کامیون کشنده، شاسی درایو، موتور دیزلی، لیفتراک و لودر فعالیت می‌کند.

به گفته وی، کارخانه کامیون سازی مشگین شهر نخستین کارخانه موجود در کشور است که تمام قطعات آن تولید داخل است.

الله وردی ادامه داد: ظرفیت تولید این واحد در سال حدود ۳ هزار دستگاه و در ۶ تیپ، ۲ محور و ۳ محور، کشنده و کمپرسی با زمینه کاربرد در حمل و نقل جاده‌ای، شهرداری، آتش‌نشانی و…؛ است.

استاندار اردبیل تامین گاز مورد نیاز و ۲۰ مگاوات برق را از ضروریات این پروژه برشمرد و افزود: در سال آتی مشکلات زیر اختی فازهای بعدی این شهرک زیر نظر مشاورهای فنی تخصصی با مساعدت دستگاه‌های متولی تامین می‌شود.

گفتنی است، عملیات اجرایی این واحد تولیدی خودروسازی در سال ۸۶ در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار آغاز شد و تولید خودروهای سنگین در ۳ فاز برای این مجموعه پیش‌بینی شده است که فاز اول این طرح امروز با حضور دکتر روحانی افتتاح شد.

برای بهره‌برداری فاز اول این طرح عظیم که به صورت کامل توسط بخش خصوصی اجرا می‌شود، ۱۰ هزار میلیارد ریال هزینه شده و برای ۱۲۰۰ نفر اشتغال‌زایی دارد.

پیش‌بینی شده که در ۴ سال آینده این طرح عظیم خودروسازی به صورت نهایی تکمیل و راه‌اندازی شود که در آن صورت ۵ هزار نفر در این واحد تولیدی مشغول به کار خواهد شد.

کامیون تولیدی این کارخانه در تیپ های مختلف از جمله کامیون های دو محور و سه محور ، دو محور کشنده، کمپرسی و اتاق چوب باری و سه محورهای کشنده سنگین و کمپرسی، باری – خدماتی خواهد بود.

این کارخانه بدون تکیه بر تسهیلات دولتی و با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ساخته شده است.

بر اساس اطلاعات درج شده در وب سایت رسمی این شرکت، فعالیت “حدید مبتکران” در زمینه ساخت خودروهای تجاری از سال ۱۳۸۸ آغاز شد اما به گفته یکی از مسئولان این شرکت این موضوع به دلیل برخی مشکلات تا سال ۹۲ به تعویق افتاد. حدید مبتکران از سال ۹۲ فعالیت جدی روی پروژه ساخت کامیون چاپار را آغاز کرد و مدتی قبل موفق به ساخت نخستین نمونه از این کامیون سه محور شد.

کامیون ۳ محور چاپار از پیشرانه، گیربکس و محورهای ساخت مرسدس بنز آلمان بهره می برد و بدنه، داشبورد و دیگر متعلقات آن توسط شرکت حدید مبتکران طراحی و ساخته شده است. خط تولید این کامیون به تازگی از طریق گمرک وارد کشور و در کارخانه جدید این شرکت در اردبیل نصب و امروز با حضور رئیس جمهور افتتاح شد.

یکی از مسئولان شرکت “حدید مبتکران” در زمینه پیشبرد این پروژه گفت: نخستین نمونه تولید شده کامیون چاپار هم اکنون در سطح کشور در حال تردد برای گذراندن استاندارد های ۸۵ گانه است و تا زمانی که مراحل اخذ این استاندارد ها نهایی نشود امکان عرضه و شماره گذاری آن وجود ندارد. وی افزود : احتمالا سال آینده این کامیون به بازار عرضه می شود.

پیشرانه چاپار با کد MB-OM 457 و استاندارد آلایندگی یورو۵ EEV ، متعلق به مرسدس بنز است و ۳۵۴ اسب بخار قدرت و ۱۱۰۰ نیوتون متر گشتاور تولید می کند. گیربکس این کامیون ۳ محور از نوع G240-16 ساخت مرسدس بنز و ۱۶+۲ سرعته است. محورهای چاپار نیز توسط مرسدس بنز ساخته شده اند و به صورت CKD برای نصب روی این خودرو وارد کشور می شوند. وزن کل ناخالص اعلامی برای این کمپرسی جدید ۳۳ تن است و از جمله امکانات آن می توان به اتاق خواب، تهویه مطبوع ، نمایشگر دیجیتال و بالابر هیدرولیکی اشاره کرد.

از نکات قابل توجه در طراحی این خودرو می توان به بهره گیری از قطعات مشابه مرسدس بنز آکتروس (به روش مهندسی معکوس) در بدنه این خودرو اشاره کرد که به نوعی موجب شده تا این کامیون در ظاهر یک آکتروس ایرانی باشد.

انتهای پیام/

استفاده از این مطلب با ذکر منبع بلامانع است

ارسال نظر

نظراتی که حاوی توهین و تضییع حق بوده یا ضعیف و دارای بار حقوقی باشد، تائید نخواهند شد


آخرین اخبار