مدیر عامل شرکت مخابرات استان اردبیل گفت: با توجه به اهمیت توسعه شبکه فیبر نوری در استان اردبیل علیرغم تمامی مشکلات و نوسانات قیمتها در سال گذشته توانستیم توسعه ۴۰۰ کیلومتری در فیبرنوری شهری و بین شهری استان اردبیل را انجام دهیم.
بهمن اسماعیلزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در اردبیل اظهار کرد: با توجه به پیشرفت تکنولوژی در عصر حاضر و نیاز اساسی هر جامعهای به توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات این بخش به یکی از مهمترین موضوعات در عصر کنونی تبدیل شده است.
وی افزود: در عصر حاضر اهمیت توسعه ارتباطات تا به حدی رسیده که این حوزه تنها بخشی است که میتوان با استفاده از آن توان و قدرت خود را به جهانیان نشان داد و از اینرو استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات و یا به نوعی بسترهای الکترونیکی ایجاد شده بسیار مهم و ضروری است.
مدیرعامل شرکت مخابرات استان اردبیل بیان کرد: فعالیت شرکت مخابرات به عنوان نمادی از توانایی و اتکا به دانش و قدرت داخلی با افزایش نیازهای دو سال اخیر به بحث ارتباطات و توسعه فناوری اطلاعات همراه بوده اما همچنان با اتکا به توان داخلی در حال خدمت رسانی به مردم گرامی هستیم.
شیوع ویروس کرونا نیازمندی به فناوری اطلاعات و ارتباطات را دو چندان کرد
مدیرعامل شرکت مخابرات استان اردبیل با اشاره به شرایطی که از قِبل شیوع ویروس کرونا برای نیازمندی به توسعه ارتباطات پیش آمده عنوان کرد: الزاماتی که پس از شیوع بیماری کرونا برای توسعه این بخش پیش آمد و توسعه بسترهای الکترونیک و نیازمندی حوزه آموزش و پرورش، بهداشت و بانکداری و … تغییر و تحولات بسیاری را در این حوزه ایجاد کرده است.
اسماعیلزاده ادامه داد: پیشرفت تکنولوژی و الزامات پیش آمده از بابت شیوع ویروس کرونا سبب شده تا امروزه زندگی بدون اینترانت و اینترنت غیر قابل تصور باشد و قطعی اینترنت سبب توقف بسیاری از کارهای روزمره مردم میشود، این امر نشاندهنده اهمیت حوزه فناوری اطلاعات است که بر این اساس باید بحث توسعهای طبق نیازهای مردم و نیازهایی که خود این دانش ایجاد میکند انجام گیرد.
وی با اشاره به توسعه شبکه فیبرنوری در استان اردبیل گفت: با توجه به اهمیت توسعه شبکه فیبر نوری در استان اردبیل علیرغم تمام مشکلاتی که داریم سال گذشته ۴۰۰ کیلومتر توسعه فیبر نوری بین شهری و شهری در استان داشتهایم.
نوسازی و بهسازی ۳۵۰ کیلومتر از شبکه و مسیرهای ارتباطاتی استان اردبیل
مدیر عامل شرکت مخابرات استان اردبیل بیان کرد: بحث بهسازی و نوسازی خطوط از دیگر موضوعات مهمی است که در سالهای اخیر بسیار پرهزینه بوده بهطوریکه در سال گذشته نزدیک ۳۵۰ کیلومتر نوسازی و بهسازی شبکه و مسیرهای ارتباطاتی را انجام دادهایم.
واگذاری ۱۸ هزار شماره تلفن ثابت جدید در استان اردبیل
وی با اشاره به سایر اقدامات توسعهای در استان اردبیل تشریح کرد: در حوزه توسعهای با تلاش همکاران با توسعه اکسس در ۸۰ نقطه و نصب تجهیزات بروز، سرویسهای جدید ارایه شده و ۴۰ هزار پورت ADSL ، VDSL ، FTTH واگذار شده است.
مدیرعامل شرکت مخابرات استان اردبیل با بیان واگذاری شمارههای جدید برای خطوط تلفن ثابت در استان اردبیل تصریح کرد: در بخش تلفن ثابت نیز ۱۸ هزار شماره جدید در این بخش واگذار شده است و در بحث توسعه باند و پهنا نیز در سال ۹۸ با تلاشهای انجام یافته پهنای باند مصرفی در استان اردبیل به ۸ مگابیت رسانده شد و در سال جاری نیز ظرفیت پهنای باند ۲ برابر شده و مصرف پهنای باند ۶ برابر شده است.
اسماعیلزاده ادامه داد: در حوزه ارتباطات سیار با توجه به اعتبارات از محل uso توسعه بیسابقهای داشتهایم و طی آن شبکه روستایی به همراه اول برگردان شد که یک اقدام بسیار مثبت در این حوزه بوده و دومین اقدام در این حوزه نیز بحث توسعه سایتها در روستاها بوده است.
راهاندازی ۷۱ سایت جدید در روستاهای استان اردبیل
وی بیان کرد: طبق برنامهریزیهای انجام یافته در سال ۹۹ باید ۷۱ سایت در روستاها نصب میکردیم که عملیات تمامی این سایتها به اتمام رسیده و از مجموع آن تا به امروز تعداد ۵۶ سایت بهطور کامل به اتمام رسیده و مردم در حال استفاده از آن هستند و بقیه نیز تا آخر خرداد ماه وارد شبکه خواهند شد.
مدیرعامل شرکت مخابرات استان اردبیل عنوان کرد: یکی دیگر از برنامههای این شرکت در بخش روستایی بحث ارتقای تکنولوژی این سایتها به 3G و 4G بوده که این موضوع نیز دستور کار قرار دارد و تا آخر خرداد ماه سال جاری انجام میشوند.
اسماعیلزاده گفت: در بخش پروژههای توسعه شهری نیز ایجاد ۳۰ سایت را در برنامه داریم که ۱۸ سایت راهاندازی شده و در خصوص ۱۲ سایت دیگر نیز مقدمات کار انجام شده و حداکثر تا آخر تیرماه سال جاری به اتمام میرسد.
وی با اشاره به مشکلات موجود در توسعه سایتهای شهری بیان کرد: یکی از عواملی که در توسعه شهری خدمات را به تاخیر مواجه میکند بحث همکاری و کمک مردم در تملک و جایابی سایتها بوده و در این خصوص نیز با اطمینان میگوییم که در بحث سایتهای همراه اول با توجه به تاییدههای موجود این سایتها هیچگونه ضرری ندارند و همکاری مردم جهت ارایه خدمات بیشتر و منظم بسیار مهم است.
مدیرعامل شرکت مخابرات استان اردبیل با اشاره به برنامههای این شرکت برای سال ۱۴۰۰ نیز گفت: برای سالجاری نیز در بحث روستایی نزدیک ۵۰ سایت دیگر توسعه خواهیم داد که امیدواریم با اتمام این اقدامات شاهد رفع نواقصات و مشکلات کنونی در روستاهای استان باشیم و در کنار آن با بروزرسانی تکنولوژی 3G و 4G در روستاها نیز شاهد بهرهمندی از این تکنولوژی خواهیم بود.