ایلقار نیوز: مطلب حاضر، به هیچ وجه جوابیه به مقاله و یا شخص خاصی نیست و صرفا جهت تنویر افکار عمومی تقدیم می گردد.
گزینش اخبار و دست چین کردن مناقب “کانونهای قدرت ” و صاحب منصبان و در مقابل، تباه کردن خدمات سایر افراد و فرافکنی، نقض غرض در حرفه خبرنگاری است
رسالت و یا ماموریت سازمانی، به زعم اساتید فن، در اصل مبین فلسفه وجودی آن است.خبرنگاری یا ژورنالیسم، بنا بر تعریف، عبارت است از پیمایش محیط برای جمع آوری اخبار و وقایع اتفاق افتاده و درج آن در رسانه های مختلف، بدون جرح و تعدیل و بدون هرگونه”جهت دهی”. در انجام هرگونه تحقیق و پژوهش، بزرگترین آفت، همانا ورود داده های غیر تصادفی و جهت دهی داده شده است که مسلما آنرا از اعتبار خواهد انداخت. بنابر این یک خبر نگار رسالتش با یک جامعه شناس تفاوتی نخواهد داشت. چنانکه یک جامعه شناس، مسائل جامعه را مورد مداقه و پیمایش قرار داده و نتایج آنرا برای اجرا در اختیار سایر افراد ذی نفع قرار می دهد.
در یک نظام دموکراتیک، رسانه بعنوان رکن چهارم دموکراسی فرض می شود و اهمیت آن بیش از پیش مشخص می گردد چرا که یک سیستم چند صدایی را بر یک نظام توتالیتری تک صدایی مرجح می سازد. به یمن نظام مقدس جمهوری اسلامی، تعدد رسانه ها بخصوص در حوزه مجازی در سالهای اخیر در شهر کوچکی مانند شهر خودمان و به چالش کشیده شدن مسائل مختلف توسط جوانان، اتفاقی مبارک و میمون می باشد. حال با وجود چنین فرصتهایی، وامانده های نظام تک صدایی در قالب “خبرنگاری زرد” به ظهور می رسند که با زدن”نعل وارونه” سعی در پریشانی اطلاعات و اخبار می کنند. منش “خبرنگاران زرد ” اساسا، فراتر گذاشتن پا از گلیم اخلاق و آگراندیسمان و بزرگنمایی مسائل کم ارزش در خوش خدمتی به کانونهای قدرت است که با تعدد مدیا و رسانه در سطح جامعه رنگ می بازد.
رسانه های نوشتاری، هنوز هم تاثیر شگرفی بر افراد جامعه داشته و مخاطبش بیشتر اشخاص بی تفاوت جامعه نیست. البته، جسارتا غرض حقیر از نگاشتن این مقدمه طولانی تر از متن، زیره به کرمان بردن نیست اما واقعیت مسأله، یادآوری مباحثی است که با طرح مسائل پوپولیستیک در جامعه، به ورطه فراموشی سپرده شده و مباحث عمده جامعه فرض نمی گردند.
انتقاد و به چالش کشیدن، رسالت خبرنگاری است، اما گزینش اخبار و دست چین کردن مناقب “کانونهای قدرت ” و صاحب منصبان و در مقابل، تباه کردن خدمات سایر افراد و فرافکنی، نقض غرض در این حرفه محسوب می شود.
به بهانه ظهور عبارت ” مشکین شهر ، روستای بزرگ” در نطق وزیر کشور همه نارسائی هارا متوجه مجموعه شهرداری می کنند!
حضور هر مقامی بخصوص در سطح وزیر در منطقه، فرصتی ویژه برای شناسایی وطرح مشکلات موجود و ارائه راه حلهای مناسب است و در این مجال، ظهور عبارت جدید ” مشکین شهر ، روستای بزرگ” مولود جدیدی نیست که مسوولان بزرگوار آنرا خاطر نشان ساختند. این قضیه بجز اینکه دست مایه ای برای انحراف افکار عمومی از اصل قضیه توسط خبرنگاران زرد و عاریه ای برای فرافکنی و کتمان عملکرد ضعیف کل مسوولان شهری قرار گرفته است، با لگدمالی انصاف و تعهد خود در قبال رسالتشان، همه نارسائی هارا متوجه مجموعه شهرداری و شورای اسلامی شهر نموده اند. در سایه چنین تفکرات ناصوابی است که پارادوکس” سوئیس و سوسیس ” پدید می آید. سیاست یک بام و چند هوایی که نه زنگی زنگی است و نه رومی رومی!
در کنار خدمات عمرانی و خدمات شهری ، درآمد و هزینه شهرداری را مدیریت کردیم
خدمتگزاران شما در شورای اسلامی شهر و شهرداری ، به هیچ وجه اذعان نمی دارند که عملکرد مطلوبی داشته اند البته همشهریان عزیز نیک می دانند که شش ماه، فرصت کافی برای انجام کارهای زیر بنایی نبوده و نیست و شش ماه اول نیز بقول شما، صرف کش و قوس انتخاب شهردار توسط مسوولان و غیر مسوولان گردید، و اما چنان هم نیست که هیچ کاری انجام نشده است. مدیریت هزینه در شهرداری ، بزرگترین کاری بوده که در مدت یکسال انجام شده و از بوجود آمدن هزینه های سرباری مضاعف جلوگیری شده است. چهار مورد مسیرگشایی جدید به و تملک اراضی برای احداث بزرگترین میدان در تقاطع نصرآباد صورت گرفته که بنده قصد ارائه آنرا در این مجال ندارم و بصورت مبسوط در نشریه خیاو منعکس شده است.
ظاهرا در مطالب منعکس شده در سایت ایرنا توسط خبرنگار بسیار متعهد و آزاد! بحمدالله همه ادارات و نهادهای شهرمان مشغول کار شاق”شق القمر” بوده و فقط نگرانی عمیق از عملکرد شهرداری است.
آقایان در رسانه ها سخن از اعتبار میلیاردی به شهرداری می رانند!
سوال اینجاست چرا آقایان حقیقت را کتمان می کنند؟! چرا تفاوت واژه های “اختصاص و “تخصیص ” اعتبار را به مردم روشن نمی سازند. آقایان در رسانه ها سخن از اعتبار میلیاردی به شهرداری می رانند ولی تاکنون تنها، مبلغ۳۱۶ میلیون تومان به خرید قیر و ۱۰۰ میلیون تومان به خرابی های میلیاردی ناشی از سیل تخصیص یافته است.
مگر سایر مسوولان محترم دولت تدبیر و امید، بجز بریدن روبانهای رنگارنگ و افزودن بر توقعات جوانان بیکار شهرستان چه کار ویژه ای بر منصه ظهور رسانده اند؟ البته بنده قصد تخطئه هیچ فرد و گروهی را ندارم و خواستار رعایت شرط انصاف در گزارش اخبار هستم. فردی که ادعای خبرنگاری دارد، باید بدون تبعیض خبرها و تصاویر افراد و گروههای مختلف را در رسانه های نوشتاری و دیداری منعکس سازد و شرط انعکاس اخبار، میزان نزدیکی به کانونهای قدرت و برخورداری از صله ها و هدایای پکیج شده حاوی کارت پول و غیره نباشد!
خبرنگار شهری نباید صرفا،پیوست و ضمیمه نمایندگان دولت در دید و بازدیدها باشد!
خبرنگار شهری نباید صرفا،پیوست و ضمیمه نمایندگان دولت در دید و بازدیدها باشد بلکه ریشه در خاک مردم داشته باشد چرا که بنا بر فرموده حضرت علی علیه السلام در نهج البلاغه، نعمت مسئولیت برایشان نقمت و عذاب الهی خواهد. امیدواریم که دیدگاه هایمان وسیع تر و نگاه مان از سلبی به ایجابی تغییر یابد تا شاید روستای بزرگمان به شهری کوچک! تبدیل شود.
والسلام علی من التبع الهدی-
رسول فانی خیاوی، عضو شورای اسلامی شهر
يادداشت خوبي است كار آقاي فاني قابل تقدير است نماينده محترم و فرماندار عزيز مان فضا را خيلي سياسي كرده اند همه مي دانند كه استانداري براي كمك موثر و ميلياردي به شهرداري اعتبار لازم را ندارد بنابراين دليلي ندارد كه در پشت تريبونها و در برخورد با رسانه ها مرتب تكرار كنند كه به شهرداري اعتبارات آنچناني پرداخت شده است و بدين وسيله انتظار مردم را از شهرداري بالا ببرند و از شهردار و شوراي شهر نارضايتي ايجاد شود.
از اقای فانی باید تقدیر و تشکر کرد.