ایلقار نیوز: دکتر طه هاشمی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، درباره شرایط فعلی وزارت علوم و معرفی محمود نیلی احمدآبادی به عنوان وزیر پیشنهادی برای این وزارتخانه، اظهارکرد: وزارت علوم نیازمند امنیت ذهنی برای دانشجویان، اساتید و ثبات مدیریتی برای برنامهریزی و هدایت آموزش عالی است که در این خصوص مقام معظم رهبری بارها و بخصوص در یک سال گذشته به دفعات در مباحث مربوط به تولید علم و فناوری، توجه به آموزش عالی، تبدیل علم به صنعت، بیاناتی داشته و مواردی را نیز ابلاغ کردند؛ لذا در حالی که این همه توجه به مبحث آموزش عالی در کشور وجود دارد اما در عین حال میبینیم که این وزارتخانه با سنگاندازیها و بیثباتی مدیریتی مواجه میشود.
حساسیت بی سابقه مجلس نسبت به وزرات علوم
وی با بیان اینکه وزارت علوم یکی از حساسترین و مهمترین بخشهای نظام است، تأکید کرد: متأسفانه روندی که برخی برای وزارت علوم در دولت تدبیر و امید پیش آوردهاند در هیچ یک از دولتهای گذشته سابقه نداشته است.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزیری که امنیت شغلی نداشته باشد و هر زمان با تهدید سوال و استیضاح مواجه شود، طبیعی است که وی و مجموعه تحت مدیریتش نمیتوانند منویات مقام معظم رهبری و آینده علمی کشور را تضمین کنند.
نمایندگان به وزیر پیشنهادی کمک کنند تا امنیت ذهنی و ثبات مدیریتی به دانشگاه بازگردد
هاشمی اضافه کرد: انتظار داریم نمایندگان به سمتی حرکت کنند که با تأیید وزیر پیشنهادی برای وزارت علوم، به دولت کمک کنند تا این وزارتخانه در سه سال باقی مانده از عمر دولت یازدهم از امنیت ذهنی و امکان مدیریتی با ثبات برخوردار شود و بتواند وظایف علمی و آموزشی خود را به نحو احسن انجام دهد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی، با تأکید بر اینکه نباید به حوزه آموزشعالی نگاه سیاسی و جناحی داشت، خاطرنشان کرد: “تربیت نیروی انسانی” و “تولید علم” از مهمترین عوامل ایجاد زیرساختهای توسعه در کشورهای پیشرفته به شمار میآید که تقویت این دو عامل به توجه بیشتر به آموزش عالی و ثبات مدیریتی در این حوزه بستگی دارد.
آموزش عالی کشور نیازمند نگاهی اعتدالگرایانه است/ نیلی به خوبی با آموزش عالی و دانشگاهها آشنایی دارد
وی ادامه داد: آموزش عالی کشور نیازمند نگاهی اعتدالگرایانه است که زیر سایه آن تمام استعدادهای کشور با هر نوع تفکر سیاسی بتوانند در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی با فراغ خاطر و امنیت ذهنی تحصیل کنند.
معاون فرهنگیاجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به سوابق و شخصیت علمی وزیر پیشنهادی علوم، اظهار کرد: دکتر نیلی از شخصیتهایی است که به خوبی با آموزش عالی و دانشگاهها آشنایی دارد و کاندیدای اول برای ریاست مهمترین و قدیمیترین دانشگاه کشور یعنی دانشگاه تهران بوده است؛ کسی که با این سوابق علمی و اجرایی به مجلس معرفی میشود بدون تردید میتواند وضعیت بیثباتی که در ارتباط با حوزه مدیریتی وزارت علوم بهوجود آمده است را حل و آموزشعالی را در ریل پیشرفت قرار دهد.
طه هاشمی افزود: سوابق نیلی نشان میدهد که ایشان شخصیتی است که بر اساس اصول حرکت میکند و معتقد به مبانی نظام و جمهوری اسلامی بوده و در عین حال یک شخصیت روشنفکر است. بنده معتقدم اگر آقای نیلی رأی بیاورد نمایندگانی که مصالح کشور را با انتخاب ایشان مدنظر دارند از این مدیریت راضی خواهند بود و فکر میکنم که اکثریت مجلس هم به این نکته توجه دارد و انشاءالله با رأی اعتمادی که فردا به این وزیر پیشنهادی خواهند داد دانشگاهها را از این وضعیت رکود و بیثباتی که در حوزه مدیریتی وزارت علوم حاصل شده است، نجات خواهند داد.
روحانی ثابت کرده است در گفتار و عمل نگاهی اعتدالگرایانه دارد
نماینده مجلس پنجم در ادامه در پاسخ به این سوال که برخی از نمایندگان ادعا دارند که رئیسجمهوری با دانستن این موضوع که نیلی از مجلس رأی اعتماد نمیگیرد، وی را معرفی کرده است تا نشان دهد مجلس با دولت تعامل ندارد، نظر شما درباره این اظهارنظرها چیست؟ گفت: بالاخره هر کسی دیگران را از منظر خود میبیند، اشتباه این آقایان این است که آقای روحانی را در قالب و قامت یک سیاستمدار تندرو میبینند در حالیکه سابقه آقای روحانی در ادوار مختلف سیاسی و در زمانی که ایشان پنج دوره نماینده مجلس بود و در مجلس پنجم هم که بنده افتخار همکاری با ایشان را در هیئت رئیسه داشتم، نشان داده است که در گفتار و عمل نگاهی اعتدالگرایانه دارد.
وی ادامه داد: دکتر روحانی زمانی که بحث اعتدال و تدبیر را مطرح کرد، کسی تصور نمیکرد که وی یک شعار سیاسی و عوامفریبانهای را بیان میکند زیرا روحانی شعاری را مطرح کرد که بیش از 30 سال بر محور آن فعالیت کرده و به اعتدال، تدبیر و عقلانیت معتقد بود. در مجلس پنجم وی گروهی از نمایندگان که حول عقلانیت تصمیمسازی میکردند را تشکیل داد و جهت را به سمتی برد که باید تفکر و عقلانیت مبنای تصمیمگیری و تصمیمسازی باشد.
هاشمی با تأکید بر اینکه کسانی که این مسایل را مطرح میکنند، رئیس دولت یازدهم را نمیشناسند یا میخواهند تقابل خود را با دولت توجیه کنند، تصریح کرد: هر رئیسجمهور و مدیر ارشدی میخواهد که موفق بشود و کارنامه درخشانی داشته باشد؛ آقای روحانی هم میداند که اگر حوزه آموزش عالی کشور بیثبات باشد و امنیت ذهنی نداشته باشد، اساتید، دانشگاهها و مدیران دانشگاه هر روز منتظر تصمیم جدیدی خواهند بود و از همین رو ثبات مدیریت وجود نخواهد داشت. این موضوع به ضرر آموزش عالی است و به طور قطع مورد توجه رئیسجمهوری قرار دارد.
برخی نمایندگان با وزارت علوم و دانشگاه آزاد برخورد سیاسی و افراطی دارند
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این سوال که به نظر شما دلیل برخی مخالفتها و سنگاندازیها در مسیر وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی چیست، گفت: برخوردهایی که برخی افراد با وزارت علوم انجام میدهند نشان میدهد که مواضع آنها نسبت به موضوع افزایش ظرفیت تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی نیز برخوردی سیاسی و افراطی است.
وی اضافه کرد: این افراد اگر به انصاف خود مراجعه کنند و مصوباتی که دانشگاه آزاد اسلامی از آموزش عالی گرفته است را مطالعه کنند، میبینند که دانشگاه آزاد طی یک روند و فرآیند طبیعی و قانونی با اتکا به ظرفیتهای خود توانسته است رشتههای تخصصی مرتبط با تحصیلات تکمیلی را در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از وزارت علوم اخذ کند.
هاشمی تأکید کرد: روز یکشنبه نیز سرپرست وزارت علوم اعلام کرد که تمامی مصوبات دانشگاه و مجوزهای اخذ شده برای جذب تحصیلات تکمیلی کاملا قانونی و بر اساس سیاستها، شرایط و ضوابط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده است.
برخی حیات سیاسی خود را در مخالفت، تندروی و نزاعهای بیدلیل میبینند
این نماینده ادوار مجلس دلیل این مخالفتها را برخوردهای سیاسی در حوزه آموزش عالی کشور دانست و اظهار کرد: برخی حیات سیاسی خود را در مخالفتها، تندروی و نزاعهای بیدلیل میبینند و اگر حرکتهای افراطی از خود نشان ندهند و افراطگرایانه حرف نزنند، آنوقت حرفی برای گفتن ندارند و سکوت آنان مترادف با حذف سیاسیشان است که مصداق «الباطل یموت بترک ذکره» است.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی، افزود: این افراد تصور میکنند با برخی اظهارنظرهای تند و بیاساس میتوانند حیات سیاسی خود را تضمین کنند در حالی که ملت ایران پس از 35 سال غوطه خوردن در دموکراسی و تمرین شناخت و تحلیل سیاسی از اوضاع، تحت تأثیر این نوع حرکتهای افراطی قرار نگرفته و عاقلانه تصمیم میگیرند، لذا این مجموعه هر چقدر ناجوانمردانه در مسیر وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی سنگاندازی کنند خودشان را در منظر افکار عمومی بیشتر از قبل به حاشیه میبرند و در نهایت به ضرر خودشان تمام خواهد شد.