اختصاص ۱۵۰ میلیارد ریال برای راه‌اندازی مرکز هوشمند ترافیک در مشگین‌شهر

بقعه شیخ حیدر مشگین‌شهر نماد معماری ایلخانان

چرای زودهنگام ویرانگر مراتع استان اردبیل

موزه خصوصی نگارخانه اسناد تاریخی در مشگین‌شهر افتتاح شد

دستگاه‌های اجرایی اردبیل در تبیین موازین حجاب کوشا باشند

نسخه الکترونیکی شماره 107 دوهفته نامه ایلقار

طرح آبرسانی مشگین شهر نیازمند هفت هزار میلیارد ریال اعتبار است

سدهای نیمه‌خالی شهرستان مشگین‌شهر؛ تنش آبی در کمین است

«پویش همدلی» همزمان با عید فطر در اردبیل اجرا می‌شود

حمایت از بخش خصوصی راهکار مؤثر بر جریان رشد تولید

ثبت ششمین ژئوسایت طبیعی

سرمای بهاره بیش از ۴۰ هزار میلیارد ریال به باغات مشگین شهر خسارت وارد کرد

کد خبر: 2360 | تاریخ انتشار: 11:18:32 - پنج‌شنبه 6 آذر 1393 | 8 نظر | |

نحلیلی بر انتخابات آینده مجلس :

واکاوی شرایط حال و گذشته کاندیداهای احتمالی (بخش اول: یونس اسدی)

ایلقار نیوز : با ورود زود هنگام شهرستان به فضای انتخاباتی در حالی که بیش از ۱۵ ماه تا انتخابات سال آینده زمان باقیست، عده ای از چهره های سیاسی مطرح، برای نامزدی در انتخابات اعلام آمادگی کرده و اتاق فکر تشکیل داده و در حال سامان دهی فعالیتهای انتخاباتی خود هستند. بر این اساس رویدادهای سیاسی و اجتماعی شهرستان را به دقت رصد و در صدد تحلیل آن برای برنامه ریزی انتخابات آینده می باشند.
انتخابات مجلس نهم مشکین شهر با فراز نشیب هایی همراه بود. از جمله ی آن ها، تلاش یونس اسدی برای رسیدن به بهارستان برای دومین بار متوالی بود. این توالی از زمان احمد همتی به این سو ودر طول چند دوره تکرار نشده بود. ویژگی دیگر، حضور چهره های جدید  و یا چهره های نام آشنا بود که حداقل یک بار در رقابت های انتخاباتی گذشته بخت خود راهر چند بدون حصول  نتیجه ای آزموده بودند . عدم حضور چند  چهره  شاخص  از جمله علی زین العابدین، سعدالله رئیسی سادات و صفر جعفرزاده که بنا به عللی از رقابت باز ماندند یا اصلا نامزد انتخابات نشدند از خصوصیات دیگر بود درحالی که عدم حضور افراد مذکور سمت و سوی انتخابات را به شدت دچار دگرگونی نمود.

در این یادداشت نگاهی به فضای سیاسی و شهرستان در انتخابات مجلس آینده خواهیم داشت و در خصوص نامزدهای احتمالی و کسانی که اعلام آمادگی کردند مطالبی ارائه خواهد شد. تلاش بر این است که از برجسته سازی و یا تخریب اشخاص پرهیز شود و به صورتی بی طرفانه به مسایل پرداخته شود، هر چند ناخود آگاه و به طور طبیعی حدس و گمان هایی در مورد سمت سوی این مطلب مطرح خواهد شد که طبیعی می نماید و راه گریزی از آن نیست.
طبیعتا این مطالب دارای نواقصی است و خوانندگان می توانند نظرات خود را در نقد آن ارایه کنند. به علت طولانی بودن مطلب در چند قسمت ارائه خواهد شد و در هر بخش وضعیت گذشته و فعلی  اشخاص در چیدمان انتخاباتی شهرستان  مورد برسی قرار می گیرد.

 

Untitled-1یونس اسدی
او در انتخابات گذشته در رقابتی نفس گیر با ولی ملکی توانست با اختلاف آراء کم برای دومین دوره متمادی به مجلس راه یابد و این پیروزی پیروزی شاخصی بود. به این سبب  که اسدی تنها نماینده  باقی مانده از جمع نمایندگان استان در مجلس هشتم بود و همچنین بعد از سه دوره تغییر نماینده شهرستان این بار جابجایی صورت نگرفت و نماینده شهر دوباره بر همان صندلی تکیه زد.
از جمله عوامل پیروزی یونس اسدی در انتخابات گذشته می توان موارد زیر اشاره نمود:
۱-    اجرای پروژه های کشاورزی در روستاها  اعم از کانالهای آبرسانی آب کشاورزی، استخر های ذخیره آب  و همچنین جاده های بین مزارع و چند مورد  سدهای معیشتی  که بودجه آن از اعتبارات ملی و تحت عنوان  طرح پایلوت کشاورزی  تامین می گردید. بدین ترتیب تحولی کم و بیش ملموس در روستا ها به وجود آورد و به علت اینکه پراکنش اجرای این طرح ها در اکثر روستاها صورت پذیرفت موجبات رضایتمندی روستا نشینان و کشاورزان را فراهم آورد.
۲-    عدم دخالت صریح و و ملموس در عزل و نصب ها در دوره قبل ، حال چه از روی عدم اعتقاد به دخالت و یا  مانعی به نام عدم همراهی دولت وقت که وی را در انجام این امر محدود کرده بود و این مسأله  او را از انتقادات صریح نخبگان  که در پی عزل  نصب ها دامن گیر وی می شد، ایمن نگه  داشته  بود. گر چه این عدم دخالت و تعبیر به  ضعف و نداشتن برد سیاسی و اقتدار هم تعبیر  می شد،  لیکن سود این مسأله بر ضرر آن می چربید.
۳-    از دیگر عوامل موثر در پیروزی اسدی می توان به رسانه ای شدن اقدامات وی در جلسات مجلس از جمله جلسات رای اعتماد به وزرای کابینه دولت وقت و همچنین جلسات استیضاح که از طریق سی دی ها و حتی در برخی مواقع از صدا و سیما پخش می شد و با توجه به سخنرانی آتشین و تن صدای بلند ناخود آگاه مورد توجه توده مردم شهرستان قرار می گرفت ، خصوصا در جریان اعتراض به سخنان یکی از نمایندگان استان مازندران که با واکنش شدید  و به جای اسدی در صحن مجلس روبرو شد و تاثیر بسیاری بر مردم داشت. این فعالیت رسانه ای به طور کلی چهره ای فعال از وی در مجلس نشان می داد و این امر بر توده مردم بسیار تاثیر گذار بوده و زمینه را برای اقناع رای دهنگان فراهم می کرد.
۴-     با ورود محمود عباسزاده به کارزار انتخاباتی یکی از اساسی ترین و مهم ترین فرصت ها به نفع اسدی رقم خورد. از آنجا که خاستگاه عباسزاده و ولی ملکی ، غرب مشکین بود و نیز هر دو به طیف اصولگرا منتسب بودند، موجبات ریزش شدید آرای ملکی فراهم شد. اکنون فرصت دیگری به یونس اسدی اقبال کرده بود. در یک محاسبه ساده می شد گفت اگر عباسزاده با شرکت در انتخابات دو رای از سبد رای اسدی به خود اختصاص داده بود،چندین برابر آن را از سبد رای ملکی برداشت می کرد. بدین ترتیب آثار سنگین شکست و افسوس ها در ثانیه های نفس گیر آخرین ساعات شمارش آراء در ساختمان فرمانداری در چهره طرفداران ملکی مشهود شد.
۵-    از اساسی ترین عواملی که کار را بر اسدی تسهیل کرد حمایت علی زین العابدین  بود که هزاران رای خاموش و مردد را به سوی وی هدایت کرد. با این که برخی نامزدهای انتخاباتی برای جلب حمایت علی زین العابدین تلاش کرده بودند اما موفق به این کار نشده بودند. در حالی که علی زین العابدین در مصاحبه های خود حمایت خود از اسدی را تصمیم شخص خود می شمارد ، اما  اندک گرایش اسدی به  جریان اصلاحات  در اقبال  نخبگان جریان اصلاح طلبی شهرستان و حتی خود علی زین العابدین به سمت وی بی تاثیر نبود .

…..

با گذر از علل و عوامل پیروزی اسدی در انتخابات  گذشته، چالش های پیش روی وی در انتخابات آینده در صورت حضور و عدم حضور در عرصه رقابت و نتایج انتخاب و یا عدم انتخاب وی را بررسی می کنیم:

۱-    بزرگ ترین چالش پیش رو اسدی  جلوس چندین باره بر روی صندلی سبز بهارستان می باشد. روشن است که به دست آوردن پست و مقام یک روی سکه است، و نگه داشتن آن مسئله ای دیگر.  تحقق سوم بار این امر علی رغم این که بسیار سخت است اما ممکن می نماید.
۲- از چالش های مهم دیگر پیش روی آقای اسدی احتمالا عدم حمایت علی زین العابدین از وی می باشد. بر این اساس اگر علی زین العابدین از وی حمایت نکند وی رای قابل توجه از قِبَل علی زین العابدین و در ادامه رای بسیاری از اصلاح طلبان – که علی رغم عدم اجماع، تأثیرگذاری خاص خود را دارند ، را از دست خواهند داد. و براساس برخی اظهار نظرها و گمانه زنی ها  مبنی بر احتمال این که این ماجراها در راستای یک برنامه ریزی انتخاباتی باشد بسیار ضعیف است.
۳- از موانع بزرگ دیگر پیش روی اسدی جو سنگین ایجاد شده در مورد دخالت او در عزل و نصب ها می باشد. علی رغم این که در بسیاری از موارد در این خصوص مبالغه شده است، اما باعث موضع گیری نخبگان شهر خصوصا بیش تر اصلاح طلبان گردیده و در صورت عدم شفاف سازی این امر تأثیر  سوء خود را خواهد گذاشت. در حالی که فقدان این مسئله در دوره گذشته باعث موفقیت وی بود در این دوره   تاثیر  عکس را خواهد گذاشت.
۴-با توجه به وضعیت تخصیص بودجه های عمرانی در سال های اخیر که موجب کاهش فعالیت های عمرانی در روستا و بخش ها شده ، قدرت مانور دوره قبل از وی گرفته شده است. از  آن جمله می توان به وضعیت  آسفالت راههای روستایی و راکد ماندن بیش تر طرح های عمرانی اشاره کرد. البته احتمالا با اقداماتی که در دولت فعلی در تخصیص بودجه ها انجام گرفته باب امید در این باب گشوده شده است.

…..

در آخر این نکته را یاد آور می شوم به تحلیل بسیاری از صاحب نظران شهرستان، بزرک ترین شانس اسدی در این خلاصه می شود که اصلاح طلبان نتوانند به هر عللی از بین خود کاندیدایی معرفی کنند و در آن سو اصولگرایان با تعدد حضور نامزدهای منسوب شان به میدان بیایند که در آن صورت احتمال تکیه بر صندلی سبز بهارستان برای اسدی  محتمل می نماید. با این همه، صحنه فعالیت های سیاسی دچار دگرگونی های شدید می شود و آن چنان واضح نیست در این شهرستان بعد از چند ماه چه اتفاقاتی رخ خواهد داد که تمام معادلات را تغییر خواهد و این یکی از آسیب های موجود بر سر راه پیشرفت کشور و خصوصا شهرستان می باشد.

احمد رضایی- مشکین سلام

 

انتهای پیام

استفاده از این مطلب با ذکر منبع بلامانع است


8 ديدگاه مطلب براي " واکاوی شرایط حال و گذشته کاندیداهای احتمالی (بخش اول: یونس اسدی) " ارسال شده است.

  1. اصلاحات 76 گفت:

    اختیار شهر را به دست یک خودشیفته (اسدی) ندید .آقای اسدی خود برتربینی داره .

    • کماندار گفت:

      خود برتر بینی ایشان بعد از وکیل شدن رشد پیدا کرده .قبل از نمایندگی ادم متواضعی بودند.این هم تقصیر صندلی بهارستانه

  2. علی امامعلیزاده میرک گفت:

    اسدی پیروز میدان خواهد شد

    • ناشناس گفت:

      به همین خیال باش میرکی اسدی خواه وناخواه ازمیدان انتخابات حذف خواهدشد می بینی چونکه دیگه دروغ های آن کارایی ندارد

  3. منتظران گفت:

    با سلام
    جانا! سخن از سر درون می گویی “ای استاد ”
    بنده با نظر شما موافقم.اما نکاتی پیرو فرمایش شما عرض می کنم.
    ۱- در طول این ۳۷ سال عمر شریف انقلاب اسلامی افراد مختلفی با گرایشهای مختلفی(راست وچپ) سرکار آمدند. که از هر دو جناح بودند که متاسفانه شهر مشگین شهر هنوزهم که هنوزه سیمای روستایی دارد. که مسئولینی که ازهردوجناح سرکار و حتی اطرافیان آنها و طرفدارانشان بودند در پیشگاه خداوند و آحادمردم شریف مشگین شهر مقصر هستند و باید جوابگو باشند.
    آیا وقت آن نرسیده که فعالان سیاسی،نخبه گان،اصحاب رسانه و…غیره مردم را تشویق کنند بجای طرفداری از این آن انتخاب درست داشته باشند و جمعی ازافراد مختلف را که برنامه دارند و می تواند به درد این منطقه محروم مشگین شهر بخورد را به مردم معرفی کنند و پس از انتخاب شدن پابه پای او ، ایشان را در محرومیت زدائی منطقه کمک کنند.
    دراین راه نخستین گام صعه صدر و افزایش تحمل مخالفین می باشد که هر یک از ما و فعالان سیاسی،نخبه گان،اصحاب رسانه و…غیره باید داشته باشند تا به یک اجماع عمومی رسید……..وادامه خواهد داشت

  4. منتظران گفت:

    باسلام
    جناب اقای اسدی بزرگوار، شما بعنوان دو دوره نماینده مجلس برای این منطقه محروم چه کردید.؟جز اینکه با فعالیت اقتصادی به اصطلاح سرمایه گذاری در مشگین جیب خود را پر کردید، و حالاکه بر رفق مراد است.در عزل و نصبها دخالت می کنید. دوره قبل هم که رای آوردید .موج انتخابات و زر و زور بود و الا خود نیز می دانید رایی ندارید. و اطرافیان شما نیز به اندازه شما در نزد این ملت غیور مشگین شهر مقصرند. اگر واقعا این طوری نیست. بیایید لیست اموال خود و خانوده خود را قبل و بعد از دو دوره نمایندگی منتشر کنید تا سیه روی شود هر که در او غش باشد…

  5. اختیار گفت:

    برادر امامعلی زاده میرک نکنه از جعفرزاده خیری ندید به اسدی چسبیدید تعصب داشته باش یااون پسوند میرکی را بردار ملکی پیروز میدان خواهدشد اسدی مطمئنا رای نمیاورد

  6. منجنيق گفت:

    كئدين دئين خان جوبانا …. كل مه سين بو ايل مغانا

ارسال نظر

نظراتی که حاوی توهین و تضییع حق بوده یا ضعیف و دارای بار حقوقی باشد، تائید نخواهند شد


آخرین اخبار