مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اردبیل از بازسازی اثر تاریخی کهنه قلعه مشگین‌شهر و ده‌ها اثر دیگر در سطح استان خبر داد.

کریم حاجی‌زاده با اشاره به برنامه سازمان میراث فرهنگی در سطح استان اردبیل، گفت: این سازمان در استان برای اینکه در مسیر و ماموریت اصلی خود حرکت کند، نیاز به باز طراحی و بازنگری اساسی در بخش فنی دارد.

9966

وی با اشاره به سابقه تاریخی و فرهنگی استان اردبیل عنوان‌کرد: اردبیل در دوران شاه‌صفوی به دلیل پایانه‌بودن اقتصاد ملی ایران و در دوره قاجاریه اعیان‌نشین شدن شهر مبتنی بر اقتصاد کشاورزی دارای بناهای تاریخی متعددی است که تنها ۳۲۰ بنای شاخص در محدوده بازار آن وجود داشت.

حاجی‌زاده با بیان اینکه بیشتر این بناها به طور طبیعی در اثر استهلاک مواد ساختمانی و دخالت مالک در طول دوره اول و دوم پهلوی و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دچار تخریب شده‌اند، افزود: با تاسیس سازمان میراث فرهنگی در ثبت و حفظ این بناها اقدام شد ولی به دلیل محدویت‌های مالی و تصویب قانون کسب اجازه مالک در ثبت آثار تاریخی موضوع ثبت آثار واجد شرایط دچار اختلال شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اردبیل احیای بناهای تاریخی استان را از سیاست‌های اصلی میراث فرهنگی دانست و افزود: متاسفانه در شهر اردبیل خانه‌های قابل حفاظت به آن صورت نمانده است اما در شهرستان نمین خانه تاریخی صارم‌السلطنه و دو حمام دیگر بازسازی خواهند شد.

وی ادامه‌داد: در شهرستان مشگین‌شهر غیر از حمام عدل کار تملک و طراحی تمامی آثار قابل حفاظت به اتمام رسیده و از سال ۹۴ با پایان یافتن مطالعات مجموعه تاریخی کهنه قلعه مرمت این اثر آغاز می‌شود.

حاجی‌زاده با بیان اینکه مجموعه شیخ‌حیدر مشگین‌شهر نیز در الویت برنامه‌های میراث فرهنگی قرار دارد، افزود: متاسفانه کار مرمت این اثر تاریخی در دوره هشت سال گذشته تعطیل شده و تلاش می‌شود در این دولت در کنار اثر کهنه قلعه تکمیل شود.

وی با بیان اینکه حجم عملیات مالی پروژه‌های میراث فرهنگی به قدری زیاد است که در طول یک یا دو سال قابل اجرا نیستند، تصریح‌کرد: طرح‌هایی که به لحاظ تاریخی فاخر هستند در ردیف بودجه ملی قرار می‌گیرند و برای طرح‌های کوچک و بخش ساماندهی از اعتبارات استانی تامین مالی می‌شود.

انتهای پیام/ ساوالان خبر