ایلقار نیوز:سید عقیل ابراهیم زاده نماینده دفتر نشر معارف نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان اردبیل در سخنرانی قبل از خطبه های نماز جمعه این هفته با اشاره به نگرانی مقام معظم رهبری در خصوص مسئله فرهنگ در کشور گفت: بزرگترین دغدغه مقام معظم رهبری مسئله فرهنگ در کشور است چرا که تهاجم فرهنگی دشمنان در جامعه و فضاهای مجازی بیشتر در راستای ترویج فرهنگ غربی است و جوانان مهمترین اقشاری هستند که مورد هجوم دشمنان قرار گرفته اند لذا دفتر نشر معارف نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در نقاط مختلف کشور در راستای ترویج فرهنگ اسلامی تشکیل شده است.
وی افزود: در گذشته جوانان با جان و مال خود و در طول هشت سال دفاع مقدس در جنگ سخت در مقابل دشمنان ایستادگی کردند اما امروز دشمن از طریق جنگ نرم وارد عرصه شده افسران جنگ نرم در نقاط مختلف کشور در راستای دفاع و حفظ ارزش های انقلاب اسلامی در حال مقاومت هستند لذا باید فرهنگ اصیل اسلامی و کتاب و کتاب خوانی در جامعه به نحو احسن گسترش یابد.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه در سال جاری بودجه فرهنگی کشور کاهش یافته لذا با هزینه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در راستای ترویج فرهنگ و مباحث فرهنگی به صورت جهاد گونه اقدام به معرفی ارزش های انقلاب اسلامی کرده ایم.
وی تاکید کرد: مسئله فرهنگی از جمله مسائل مهمی است که در کشور ثابت می ماند و با تغییر دولت تغییر نمی کند چرا که هر دولتی که روی کار می آید دارای فراز و نشیب هایی است که این فراز و نشیب ها نباید در فرهنگ کشور خلاصه شود.
وی نشر معارف را یکی از پر کاربردترین وموثرترین نشرهای کشور عنوان کرد که در شش ماه اول سال جاری 70 عنوان کتاب به تعداد نزدیک به دومیلیون جلد در نوبت اول به چاپ رسیده است و در پاتوق کتاب که در کتابفروشی های زنجیره ای نشر معارف درتمام شعبات اغلب استان های کشور قرار گرفته و تا پایان سال نیز در سراسر استان توزیع می شود.
ابراهیم زاده در ادامه با اشاره به اهمیت کتاب و کتاب خوانی در طول تاریخ افزود: تاریخ هیچ تمدنی خالی از کتاب نبوده به طوری که همه فرهنگ ها با کتاب آغاز می شوند و با کتاب رشد می کنند ، در این میان آیین مقدس اسلام بیشترین بهره را از کتاب برده است، چرا که پیامبر اکرم (ص) رسالتش را با فرمان «خواندن» از سوی خداوند آغاز می کند و در همین فرهنگ مقدس است که خداوند به قلم سوگند یاد می کند و معجزه آخرین فرستاده اش را یک کتاب قرار داده است.
وی ادامه داد: در اهمیت نقش کتاب در تکامل جوامع انسانی همین بس که تمام ادیان آسمانی و بزرگان تاریخ بشری از طریق کتاب جاودانه مانده اند.
وی خاطر نشان کرد: فرهنگ، محوری ترین برگ هویتی یک ملت محسوب می شود و یکی از راه های مهم توسعه فرهنگی اهمیت دادن به مسئله کتاب و کتاب خوانی و ترویج مطالعه در جامعه، خصوصاً در میان جوانان و نوجوانان است لذا از شاخص های مهم توسعه یافتگی هر جامعه سرانه مطالعه، میزان تولید و مصرف اطلاعات و کالاهای فرهنگی در آن جامعه است و بنا بر اهمیت این مسئله دولت و سیاست گذاران برنامه ریزی هایی در این رابطه صورت داده اند و کتاب و کتاب خوانی در جوامع توسعه یافته اهمیت خاصی یافته است.
انتهای پیام/