برقراری صلح میان طایفه‌های مشگین‌شهری/پرونده مختومه شد

برپایی ۱۰ نوروزگاه عشایری برای استقبال از مسافران در اردبیل

اجاره سوئیت در مشکین شهر

بحران کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش اردبیل

ستاد دیه و خیرین مشگین‌شهری ۲۰۰ میلیارد ریال به آزادی زندانیان کمک کردند

اقامت بیش از ۵۳ هزار نفر قبل از عید در اردبیل

تعداد مصدومان حوادث چهارشنبه‌سوری اردبیل به ۱۵۳ نفر رسید

حادثه دلخراش برای کودک ۲ ساله در اردبیل

تعیین قاضی ویژه برای رسیدگی به جرایم مربوط به چهارشنبه‌سوری در مشگین‌شهر

توزیع ناعادلانه امکانات شهری سبب مشکلات فرهنگی می‌شود

تمام اختیارات رئیس سازمان به استان‌ها تفویض شده است

حادثه رانندگی در مشگین‌شهر پنج کشته و مصدوم برجای گذاشت

کد خبر: 11673 | تاریخ انتشار: 11:16:42 - سه‌شنبه 17 شهریور 1394 | 4 نظر | |

یونس اسدی:

به خاطرفشارها نامزدها از حضور در عرصه رقابت منصرف نشوند

ایلقار نیوز:در فاصله چند ماهه تا زمان برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه، تحرکات انتخاباتی آغاز شده است. در کنار بحث‌های مختلف پیرامون دهمین دوره انتخابات مجلس همچون تلاش‌های جناح‌های سیاسی برای ائتلاف و همگرایی، هزینه کرد‌های تبلیغات انتخابات، فعالیت‌های مشکوک یک جریان سیاسی و هشدار درباره احتمال ورود پول‌های کثیف به حوزه قدرت و سیاست، پیش‌بینی‌ها از ترکیب مجلس آینده هم محل توجه برخی فعالان سیاسی، مردم و رسانه‌ها است.انتخابات مجلس

شماری از نمایندگان مجلس در گفت‌و‌گو با «ایران» و برخی رسانه‌های دیگر تأکید کرده‌اند اعتدالی‌ها از هر دو جناح اکثریت کرسی‌های بهارستان را در اختیار خواهند داشت. هر چند نمایندگان اصلاح‌طلب و طرفدار دولت معتقدند با حفظ وحدت بین اصلاح‌طلبان و اعتدالیون، آنها می‌توانند فراکسیون اکثریت را در مجلس دهم تشکیل دهند، اما چهره‌های اصولگرای معتدل پیش‌بینی می‌کنند که اکثریت مجلس آینده از آن اصولگرایان اعتدالی خواهد بود و اصلاح‌طلبان و طرفداران دولت اقلیت قابل توجهی خواهند بود. با این حال هر دو طیف از نمایندگان یاد شده تأکید دارند که با حفظ جایگاه و استقلال قوا، هر چه مجلس و دولت همفکر و همراه باشند زمینه برای تحقق برنامه‌های دولت و پیشبرد اهداف نظام هموارتر می‌شود. سایه سنگین اتفاقات بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ بر سر انتخابات مجلس نهم، منجر به غیبت معنادار اصلاح‌طلبان در آن انتخابات و اکثریت یافتن اصولگرایان در مجلس نهم شد. البته اصولگرایان در مجالس هفتم و هشتم هم اکثریت کرسی‌ها را در اختیار داشتند اما با این حال اقلیت اصلاح‌طلبان هم در مجالس یاد شده قابل توجه بود. حال در پی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و استقرار دولت تدبیر، امید اصلاح‌طلبان برای حضور مؤثر در آوردگاه انتخابات مجلس دهم بیشتر شده و همین امکان رقبای اصولگرایان آنها را نیز به تحرک و اتخاذ تدابیر انتخاباتی بیشتر واداشته است. رصد تحرکات انتخاباتی گروه‌های مختلف حکایت از آن دارد که انتخاباتی رقابتی در پیش است و بر همین اساس بازار پیش‌بیــنی‌ها و گمانه زنی‌ها و تحلیل‌ها در خصوص ترکیب آینده مجلس گرم است.

اصلاح‌طلبان و برخی تهدیدها

مسعود پزشکیان نماینده تبریز، وحدت و همگرایی دورنی را عامل موفقیت مجموعه‌های سیاسی در انتخابات می‌داند و به «ایران» می‌گوید: «همان طور که اصلاح‌طلبان و اعتدالیون در انتخابات ریاست جمهوری ائتلاف کردند، در انتخابات پیش رو هم اگر وحدت خود را حفظ کنند شانس موفقیتشان بیشتر می‌شود.»

وزیر بهداشت در دولت اصلاحات البته از این فراتر رفته و توصیه می‌کند که اصولگرایان میانه‌رو هم می‌توانند وارد این ائتلاف شوند چون آنها نیز در اهداف و برنامه‌های بلند مدت خود با اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها نزدیکی‌هایی دارند و در این صورت یک اکثریت اعتدالی در مجلس دهم شکل خواهد گرفت. او البته از یک نگرانی در اردوگاه اصلاح‌طلبان هم خبر می‌دهد و می‌افزاید: ممکن است صلاحیت برخی نامزدها توسط شورای نگهبان رد شود که این موضوع می‌تواند چالش برانگیز شود بنابراین شایسته است شورای محترم نگهبان در مورد برخی گزارش‌ها و ابهام‌ها و سؤالات، نامزدها را دعوت کند و از نزدیک مسائل را با آنها درمیان بگذارد. به هر حال گفت و شنود‌های رودر‌رو می‌تواند در رفع ابهام‌ها مؤثر افتد.

یونس اسدی نماینده مشکین‌شهر هم در گفت‌و‌گو با «ایران»، از جو سنگین موجود علیه اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها در فضای سیاسی ـ ‌خبری می گوید. به گفته این نماینده مجلس هر کدام از چهره‌های شاخص اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان طرفدار دولت که احتمال نامزدی و رأی‌آوری او بیشتر است مورد هجمه و تخریب و تحت فشار قرار می‌گیرد. اسدی ادامه می‌دهد: این فشارها ممکن است غیرمستقیم و در قالب‌های مختلف باشد تا به هر نحو این نامزدها عقب‌نشینی کرده و از حضور در عرصه رقابت منصرف شوند. او البته تأکید دارد که نخبگان و چهره‌هایی که برای خدمت به مردم عزم خود را جزم کرده‌اند نباید به این فشارها توجه کنند بلکه باید با اراده قوی‌تر وارد عرصه انتخابات شوند. اسدی درباره ترکیب مجلس آینده هم معتقد است: مردم خودشان خوب می‌دانند که چه کسانی را انتخاب کنند. مردم می‌دانند حجم مشکلات زیاد است و دولت برای فائق آمدن بر این مشکلات نیازمند همکاری و همیاری مجلس است. بنابراین پیش‌بینی من این است که مجلس دهم مجلس معتدل‌ها خواهد بود. پیش از این اسحاق جهانگیری از اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی طی سخنانی گفته بود که برخی فشارها و تهدید‌ها علیه نامزدهای طرفدار دولت وجود دارد تا آنها را از حضور در عرصه انتخابات باز دارند.

اعتدال مسیر عقل جمعی

غلامرضا نوری عضو کمیسیون کشاورزی هم معتقد است که عقل جمعی جامعه مسیر خود را تشخیص داده و همین مسیر را در انتخابات پیش رو نیز ادامه خواهد داد. «عقلانیت و اعتدال» مسیری است که به گفته نماینده بستان آباد از سوی مردم انتخاب شده است. نوری به خبرنگار «ایران» می‌گوید: «مردم رشد اقتصادی مــنفی ۵ درصد و تورم ۴۰ درصدی را دیده‌اند و شکست برنامه‌های هیجانی و پرهزینه برای نظام و ملت را تجربه کرده‌اند و در عمر نزدیک به دو سال دولت یازدهم هم عملکرد این دولت را لمس کرده‌اند بنابراین عملکرد دولت و رفتار و مواضع نمایندگان در برابر این دولت ملاک و معیار خوبی است برای قضاوت و انتخاب مردم.» این نماینده مجلس تأکید دارد که دولت‌ها همواره تمایل دارند مجلسی همراه و همیار داشته باشند تا بتوانند برنامه‌های خود را بهتر عملیاتی کنند اما این به معنای نادیده گرفتن جایگاه و استقلال قوا نیست.

حسین گروسی نماینده شهریار هم در این باره می‌گوید: گرایش مردم به سوی اعتدال است بنابراین طبیعی است که آنها در انتخابات پیش رو نیز کسانی را راهی مجلس کنند که اعتدالی و دارای نگاه کارشناسی باشند. این نماینده مجلس در گفت‌و‌گو با «ایران» یادآوری می‌کند که مردم در انتخابات ریاست جمهوری به برنامه و شعار اعتدال آقای روحانی رأی دادند و می‌دانند اگر مجلس هم اعتدالی و همراه با دولت باشد قطعاً برنامه‌های دولت زودتر و بهتر محقق خواهد شد.

مردم از تندروها راضی نیستند

کاظم جلالی رئیس فراکسیون اکثریت مجلس هم پیش از این در گفت‌و‌گویی مفصل با روزنامه ایران تصریح کرده بود: «فکر می‌کنم در انتخابات آینده، معتدل‌های گروه‌های مختلف سیاسی بتوانند اقبال بیشتر مردم را کسب کنند. مردم از جریانات تندرو که فاقد برنامه مشخص برای اداره کشور هستند و از تریبون‌ها، بیشتر برای جنجال استفاده می‌کنند؛ راضی نیستند.»

مهدی دواتگری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هم در همین باره به خبرنگار «ایران» گفته بود: «نتیجه مذاکرات هسته‌ای و عملکرد دولت یازدهم می‌تواند در ترکیب مجلس دهم مؤثر باشد اما جدای از اینها پیش‌بینی شخصی من این است که یک فراکسیون اقلیت قوی از اصلاح‌طلبان یا حامیان دولت را خواهیم داشت و یک فراکسیون اکثریت اصولگرایان معتدل. البته تعداد پایداری‌ها هم بشدت کاهش پیدا می‌کند.» او درباره جریان منسوب به احمدی‌نژاد رئیس جمهوری سابق – هم معتقد است: «قطعاً آنها هم علاقه‌مند هستند که وارد مجلس شوند اما من آنها را جزو اقلیت غیر مؤثری می‌دانم که نه جزو اکثریت اصولگرایان معتدل هستند نه اقلیت قوی اصلاح‌طلبان و حامیان دولت. برخی جریانات افراطی هم هستند که مجموعه آقای احمدی‌نژاد در این قالب می‌گنجند یعنی اقلیت غیرمؤثر هستند.»

جواد جهانگیرزاده نماینده ارومیه و عضو کمیسیون امنیت ملی هم در گفت‌و‌گویی با «خبرآنلاین» گفته است: «احساسم این است که اکثریت مجلس دهم اصولگرا خواهد بود و اقلیت قابل ملاحظه‌ای اصلاح‌طلب خواهد داشت. عناصر تندروی دو جریان اصلی سیاسی کشور وارد مجلس دهم نخواهند شد چراکه بر اساس آنچه در فضای سیاسی کشور می‌بینم و بر اساس اتفاقاتی که در چند سال اخیر افتاده است، نگرش مردم به تندروها مثبت نیست.»

 ابراهیم بهشتی/روزنامه ایران

استفاده از این مطلب با ذکر منبع بلامانع است


4 ديدگاه مطلب براي " به خاطرفشارها نامزدها از حضور در عرصه رقابت منصرف نشوند " ارسال شده است.

  1. محمدتقی باقری الخلج گفت:

    جناب اقای مهندس نوری درست است که مردم در دوره ریاست جمهوری دکتر احمدی نژاد تورم 40درصدی و رشد اقتصادی منفی 5را لمس کرده اند ولی ای کاش به رکود بی سابقه و فلج کنندهدر دولت ممورد حمایتتان«دولت تدبیر و امید دکتر روحانی»نیز اشاره می کردید،وبه دفاع چشم بسته از دولت دکتر روحانی و سیاه نمایی دولت دکتر احمدی نژاد نمی پرداختید،چراکه ممردم به این باور ونتیجه رسیده اند که تورم بهتر از رکود است.
    و مهار تورم با ایجاد رکود شاهکار نمی باشد که سنگش را بر سینه می زنید و اگر نمایندگان جبهه پایداری وکیل الدوله های دولت دکتر احمدی نژاد لقب گرفته اند شما نمایندگان رهروان خط امام نیز یقینا سرباز دکتر لاریجانی و وکیل الدوله دولت تدبیر و امید دکتر روحانی هستید و بس

  2. على گفت:

    جناب الخلج من ليست مواردى که احتمالا باعث حمايت حتمى مردم از دولت پاک دستان! ¡!!!!!! مىشود را عرض مىکنم هر چند همه از آن باخبرند:
    – سه هزار ميليارد تومن آقاى موجه و خوشتيپ بانک ملى.
    – اختلاس غير قابل شمارش بامبلى زنجانى و شرکا.
    – گم شدن 20 هکتار زمين در پرديس تهران.
    -خريد دکل نفتى توسط وزير پاکدست و گم شدن آن.
    – جلب توجه با توزيع سيب زمينى مجانى.
    – مديريت در بيمه ايران توسط آقاى قروه اى به مبلغ 500 ميليار,.
    – حفظ ميراث فرهنگى بهمدل آقاى بقايي. فعلا با کهريز و مرتضوى کارى ندارم.
    – تاثير گذارى در ادبيات بين الملل با کلماتى نظير قطعنامه دان, هاله نور، حذف سازمان برنامه بودجه، مديريت با کيسه هاى خوانين قجرى، و ميلونها مورد ديگر. جهت اطلاع شما توصيه مىکنم به اينستاگرام.پسر يکى از اعضاى پاکدستان يعنى على آبادى سر بزن ببين چطورى تو دنيا حال مىکنند بعد بيا کلاهت و قاضى کن و يه کم ازگفته هاتون ناراح شو. برات آرزوى شفاعت مىکم و شادى.

    • محمدتقی باقری الخلج گفت:

      جناب آقای علی آقا..هدف بنده حمایت از دولت دکتر احمدی نژاد و تخریب دولت تدبیر و امید دکتر روحانی نبوده و نمی باشد وخون جزو کسانی بودم که به روحانی رای دادم .و برخی از بند های کامنت جنابعالی را نیز قبول دارم.واولا اینکه منظور بنده این بود که این آقای نماینده ،نوری،بهتر است بجای برشمردن ضعف های دولت قبلی که هیچ دردی را دیگر دوا نمی کند برای تبلیغ و حمایت دولت مطلوب خود،دولت تدبیر و امید،به عملکرد و نقاط مثبت آن اشاره کند
      ودر ثانی برادر عزیز روایت است که شبی ملا نصرالدین جهت دزدی دیوار یکی از اهالی را با بیل وکلنگ تخریب می نمودند که یکی از همسایگان متوجه شد و به نزد ملا نصرالدین آمده وگفت که ملا دارای چه کار می کنی؟که ملا جواب داد دارم ساز می زنم..که طرف به ملا گفت که چرا پس صدای سازت نمی آید؟که ملا جواب داد صدای ساز من فردا صبح شنیده می شود که در شهر جار می افتد که زندگی فلانی را دیشب دزد برده است.
      امیدوارم که منظورم را فهمیده باشید که دولتمردان دولت تدبیر و امید نیز همانند اکنون ساز می زنند و صدای ساز شان سالها بعد همانند صدای ساز اطرافیان دکتر احمدی نژاد و بلکه شدید تر از آن شنیده خواهد شد

  3. حسین گفت:

    نظر جناب اقای علی درست باور کنیم که به کشور خیانت شد

ارسال نظر

نظراتی که حاوی توهین و تضییع حق بوده یا ضعیف و دارای بار حقوقی باشد، تائید نخواهند شد


آخرین اخبار