ایلقار نیوز: زندگی جنبه های منفی ومثبت زیادی دارد بقولی فراز و نشیب فراوانی دارد ولی آرامش،موفقیت،خوشبختی،خلاقیت و… که از بخش های مثبت آن می باشد و نکات منفی آن یکنواخت بودن زندگی،اضطراب، استرس،از دست دادن چیزی،مرگ نزدیکان و… است.
خودکشی ناشی از درد و رنج روح روان می باشد که گاها فرد را تحت تاثیر خود قرار می دهد و فرد اقدام به خودکشی می کند.
افرادی خودکشی می کنند که نیازهای آنان سرکوب شده چون همین مشکلات هستند که به انسان نوعی هویت می بخشد و به آنها قدرت می دهد که از پس مشکلاتشان بر بیایند.
طبق آمارهای بدست آمده بعد از تصادفات و انواع سرطان ها، خودکشی عامل سوم مرگ و میر انسانها به شمار می رود. کافیست کمی بیشتر به زندگی وبه مشکلات آن توجه کنیم، شاید اشکال کار از خود ماست. افراد زیادی هستند که از خیلی چیزها محروم اند و درحسرت بدست آوردن آن هستند البته به دست آوردن نیازها و رسیدن به آرزوها پشتکار و کمی صبر می خواهد ولی ما انسان ها زیاده خواهیم و دوست داریم یک شبه به همه ی خواسته هایمان برسیم که این هم تا حدودی غیر ممکن است.
آمارها نشان می دهد که دختران بیشتر از پسران اقدام به خودکشی می کنند ولی در عمل پسران بیشتر از دختران قصد خود را عملی می سازند که اخیرا شاهد چندین مورد در شهرمان بوده ایم.
افرادی اقدام به خودکشی می کنند که از اجتماع دور شده و یا تحت فشارهای عصبی شدیدی قرار می گیرند.
فردی که نمیتواند با والدین خود ارتباط برقرار کند شاید دلیل این کار مشغله کاری زیاد،طلاق و خیانت یکی از والدین باشد که فرد نمیتواند با آنها ارتباط برقرار کند فرد احساس پوچی وتنهایی میکند.
اغلب خودکشی ها بدلیل بیکاری،توقعات نابجا،طرد شدن فرد از اجتماع،نداشتن امنیت عاطفی،احساس پوچی و بی ارزش بودن برا اطرافیان و جامعه می باشد. داشتن یک همدم و حامی و مخصوصا هدف میتواند فرد را از این عمل منصرف کند.
عوامل هشدار دهنده ی خودکشی دوگونه است کلامی ورفتاری.
از عوامل کلامی خداحافظی های مستقیم وغیرمستقیم، جملات تهدیدآمیز، گفتگوهای عجیب و غریب و…
وعوامل رفتاری رسیدگی به کارهای نیمه تمام، دادن اموال و یا وکالت به دیگران،بخشش وسایل خود بدیگران می تواند باشد.
افراد قبل از اقدام به خودکشی یک دوره افسردگی حاد و یامزمن را پشت سر می گذراند ازجمله این عوامل میتواند موارد ذیل باشند:
1.احساس غمگینی،بی حالی وپریشانی.
2.افت تحصیلی.
3.نداشتن فعالیتهای جسمانی و کم تحرکی.
4.کاهش علاقه به انجام دادن فعالیت های روزمره.
5.اختلال در خوردن و خوابیدن.
خداوند بزرگ بشر را اشرف مخلوقات خود خلق کرده و در قرآن کریم به خودکشی اشاره داشته که همانا مردن و بدنیا امدن همه ی انسانها بدست اوست. چطور ما انسانها در شرایط سخت همدیگر را می شناسیم مشکلات و سختی ها راهی برا شناخته شدن ما در پیش خداوند رحمان است چرا که پایان شب سیه سپیدی است. زندگی با همه ی سختی ها جریان دارد و چه خوب است که ما در مقابل مشکلات بایستیم و دست از تلاش خود برنداریم چون هیچ دری بسته نیست و اگر هم بود کلید آن دست خودمان است، به شرط اینکه پشتکار داشته باشیم وتوقعاتمان را پایین بیاوریم.
درنظر داشته باشیم اگر وقت کافی برای فرزندان وعزیزانمان بگذاریم می توانیم مشکلات آنان را ریشه یابی کنیم و از بروز مسائل ومشکلات بعدی جلو گیری کنیم تا به نوبه خود از این طریق این معضل اجتماعی را از جامعه بزداییم. انشاءالله
زمستان 94 – پریا جعفری کارشناس روانشناسی