ایلقار نیوز: محمد رسول حسین نژاد رئیس اداره آموزش و پرورش مشگینشهر در خصوص ثبت نام دانش آموزان در مدارس در گفتگو با خبرنگار مشکینرسا گفت: در سال جاری ثبت نام از دانش آموزان مقطع اول ابتدائی که برای اولین بار وارد مدارس میشوند از خرداد ماه آغاز شده و همکاران در مدارس مشغول به ثبت نام هستند لذا پیش بینی میشود در سال جاری بیش از دو هزار دانش اموز در این مقطع تحصیلی ثبت نام صورت گیرد.
وی افزود: دانش اموزان جدید الورود به مدار ابتدائی قبل از ثبت نام میبایست در پایگاههای سنجش تست انجام داده و گواهی نامه سلامت دریافت کنند تا بتوانند در مدارس ثبت نام انجام دهند و دانش اموزانی که در این تست با مشکل مواجه میشوند معمولاً با راهنماییهای لازم در مدارس مختلف ثبت نام میشوند و سایر مقاطع تحصیلی نیز بعد پایان امتحانات خرداد ماه ثبت نام خواهند شد.
وی خاطر نشان کرد: در آموزش و پرورش مشگینشهر 170 کد مدرسه عادی، 7 مدرسه غیر انتفاعی، 6 مدرسه شاهد، 2 مدرسه ایثارگران، 4 مدرسه نمونه دولتی، 4 مدرسه استعدادهای درخشان و 2 مدرسه استثنائی وجود داد که مشغول به فعالیت هستند.
وی ادامه داد: با توجه به موقعیت جغرافیایی و فضای آموزشی مدارس ظرفیت مدارس تعیین میشود اما مدارس خاص دارای نرم خاصی است که براساس تعداد دانش آموزان کل منطقه و وضعیت فضای آموزشی موجود توسط کارشناسان موبوطه و با هماهنگی استان تعیین و با مجوز وزارت ثبت نام انجام میگیرد.
حسین نژاد با تاکید بر افزایش تعداد دانش اموزان نسبت به سالهای گذشته گفت: در مقطع آموزش ابتدائی بیش از 11 هزار نفر، در مقطع متوسطه دوره اول بیش از 5 هزار دانش آموز، متوسطه دوره دوم 2300 نفر و در مقطع متوسطه هنرستانها 1200 نفر مشغول به تحصیل هستند که در مقایسه با سال گذشته تعداد دانش آموزان ورودی به مقاطع مختلف تحصیلی افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: به غیر از ثبت نام در مدارس شاهد که دارای شرایط خاصی است در دیگر مدارس شرایط خاصی وجود ندارد و خانوادهها با در دست داشتن مدارک لازم و با مراجعه به مدارس فوق میتوانند ثبت نام خود را تکمیل کنند.
وی تاکید کرد: دانشآموزان اول ابتدائی برای کسب مهارتهای اولیه باید دوره پیش دبستانی را طی کنند تا مجوزی برای ورود به پایه اول ابتدائی را دریافت کنند.
رئیس اداره آموزش و پرورش مشگینشهر گفت: در مدارس عادی به غیر از هزینه بیمه و کتاب ریالی از دانش آموزان دریافت نمیشود اما در مدارس خاص که دارای شرایط و دستورالعمل خاصی است هزینه دریافت میشود و آن هم در مدارس و مقاطع مختلف متفاوت است و از هزینه های دریافتی در تجهیز و هوشمند سازی مدارس هزینه میشود لذا کلیه هزینه هایی دریافتی میبایست به شماره حسابی که مدرسه در اختیار اولیا قرار میدهد واریز میشود و هیچ مدرسه ای حض دریافت شهریه به صورت دستی ندارد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه توسعه مشارکتهای مردمی در مدارس مطرح است در طول سال با صدور قبوض رمزدار به صورت داوطلبانه در مدارس عادی از دانشآموزان هزینه دریافت میشود.
وی در خصوص تفاوتهایی که در مدارس عادی و خاص وجود دارد گفت: عمده تفاوتهایی که مدارس عادی و خاص وجود دارد فوق برنامه هایی است که در مدارس خاص اجرا میشود.
وی تاکید کرد: در صورت هرگونه مشکل در مدارس اداره آموزش و پرورش اماده پاسخگویی است لذا شهروندان در صورت مشاهده و گزارش آن به شماره 04532532838 این اداره در اسرع وقت بررسی و رسیدگی خواهد کرد.
با سلام خدمت همشهریان محترم و اولیا عزیز و گرامی
همیشه در اول تیر ماه و خردا دماه وزارت اموزش و پرورش یک اشتباه کوچک را با رنگ و لعاب پر بزرگ نمایی می کند اینکه در هنگام ثبت نام هیچ وجهی از اولیا گرفته نشود و به حق هم می گوید نباید گرفته شود چون در نظام قانون اساسی ما تحصیل تا مقطع دبیرستان رایگان است . اما نکته ای که باید در نظر گرفت این است سیاست اقتصاد مقاومتی با عث شده که سرانه مدارس به حد اقل برسد و در نتیجه در پیشبرد اهداف اموزش و پرورش تاثیر گذار است وبا توجه به شرایط بوجود امده برای جلوگیری از افت کیفیت اموزشی و تربیتی اولیا باید کمی همت به خرج داده به یاری فرزندان خود بشتابیم حتی با کمترین مقدار کمک مالی . در بعضی از مدارس خاص و غیر انتفاعی هزینه های میلیونی می گیرند و شاید هزینه های بیهوده و تجملاتی هم داشته باشند توصیه بران است که ان مبلغ سنگین گرفته نشود .
در بعضی از مدارس با کمک 15هزار تومانی هر اولیا وسرانه واریزی هزینه مدرسه برای یک سال تامین می شود . و مبلغ یاد شده چندان زیاد هم نیست چنانچه اولیایی نتواند همین مبلغ را پرداخت نماید مسلما در خانواده هم نمی تواند فرزندش را تامین نماید و هرگز به تربیت صحیح هم دست پیدا نخواهد کرد و جامعه و کشور هم از افراد توانمند و تربیت شده محروم می شود . هر اولیا یی باید در تامین هزینه اموزشی و پرورشی فرزند خود سهیم و فعال باشد چون تمام تلاش و هم وغم ما همین فرزندانمان است هرروز 100تا تک تومنی از هزینه روزانه فرزندمان کم کنیم ماهانه سه هزار میشود که با سه هزار تومان می توانیم همانند مدارس غیر انتفاعی و مدارس خاص از فوق برنامه های خوب بهره مند باشیم . اموزش وپرورش و دولت و کشور را و مسئو لان مدرسه را در عبور از این بحران یاری دهیم و حس مشارکت را در خود و فرزندانمان تقویت نماییم .