دکتر بابک نونهال

اولین هدف رسانه ارتقا و افزایش اطلاعات و آگاهی مردم است

قرص‌های لاغری اعتیادآور است

کوهنورد ۲ تابعیتی از مرگ حتمی نجات یافت

موتورسیکلت خارجی قاچاق در مشگین‌شهر از حرکت باز ماند

روستای «پریخان» مشگین‌شهر به عنوان دوستدار کتاب در کشور معرفی شد

تجلیل از مدال آوران و پیشکسوتان عرصه وزنه برداری مشگین شهر

ممنوعیت دخالت مدیران در تبلیغات انتخاباتی

مجتمع مس مشگین‌شهر سال آینده وارد مدار تولید می‌شود

شعبه بانک خون بندناف رویان در مشگین‌شهر و پارس‌آباد راه‌اندازی می‌شود

ثبت‌نام نهایی ۴۷۸ نفر داوطلب برای انتخابات مجلس

فعالیت ۳۵۰ نفر در معدن مس مشگین‌شهر

گذشت پای چوبه‌دار در مشگین‌شهر

کد خبر: 57202 | تاریخ انتشار: 11:41:58 - جمعه 29 سپتامبر 2023 | بدون نظر | |

فیروز عطایی :

جایگاه مشکین شهر در صنعت گردشگری

فیروز عطایی / گردشگری به عنوان یک صنعت پویا از بزرگترین فرصت‌های توسعه پایدار اقتصادی فرهنگی و اجتماعی برای هر منطقه به شمار می‌رود که می تواند اقتصاد منطقه میزبان گردشگری را شکوفا سازد.

امروزه عوامل سنتی صنعت گردشگری مانند جاذبه‌های طبیعی و آثار باستانی دیگر بعنوان تنها عوامل جذب گردشگر مطرح نیستند. بلکه عوامل دیگری هستند که نقش کلیدی در جذب گردشگر و ایجاد رضایت در بین آنها ایفاء می‌کنند برای نیل به این هدف باید نیازهای گردشگران مورد توجه و برنامه ریزی قرارگیرد.

این صنعت، مجموعه‌ای از عناصر به هم پیوسته است که بدون همکاری این عناصر، اهداف گردشگری محقق نخواهد شد . برای جذب و حفظ گردشگر معیارهایی نظیر: مراکز اقامتی، پذیرایی ،حمل و نقل، وسایل ارتباطی و نیز رفاهی مورد نیاز است.

مشکین شهر خطه سرسبز سبلان زیبا با طبیعت بکر و شگفت انگیزش و نیز جاذبه‌های گردشگری تاریخی، طبیعی، مذهبی و غیره گردشگران را به سوی خود می کشاند. گردشگرانی که از اقصی نقاط کشور و گاه از خارج کشور برای استفاده از چشمه های بهشتی آبهای گرم ،طبیعت بکر دامنه سبلان،بناهای تاریخی بیشمار و سازه هایی نظیر پل معلق،زیپ لاین ، سایت پاراگلایدر و … این شهر را مقصد سفرهای خود قرار می‌دهند.

متاسفانه در مشگین به دلیل سیاست‌های نادرست ، متولیان امر هنوز نتوانسته است سهم خود از بازار گردشگری منطقه را به دست بیاورند

جذب گردشگر و لزوم حفظ آن امکاناتی را می طلبد که مشگین شهر از همه آنها محروم است از جمله راه های مواصلاتی،امکانات بهداشتی و رفاهی، ترافیک سرسام آور، بی توجهی مسئولین و چهره عبوس و ژولیده شهر، باعث شده‌است بسیاری از گردشگران تمایلی به سفر دوباره به مشگین شهر نداشته باشند.

مزید بر همه این مشکلات عدم نظارت کافی بر فعالیت خانه های استیجاری (سوئیت ها) مشکلات عدیده ای هم برای ساکنان بومی و هم برای مسافران بوجود آورده است. برخی افراد سودجو با استفاده از خلأ مدیریت با در اختیار داشتن چندین واحد مسکونی از آنها صرفاً برای سوئیت استفاده می کنند که موجب شده است بسیاری خانواده های بومی برای یافتن مسکن اجاره‌ای به بن بست بخورند. جالبتر اینکه صاحبان این سوئیت ها ریالی بابت درآمدشان مالیات و عوارض و… پرداخت نمی کنند.

طرح ساماندهی خانه های استیجاری (سوئیت) در بیشتر مناطق کشور اجرا و اعمال شده است. بر اساس این طرح شناسایی خانه های استیجاری، صدور پروانه بهره برداری و نصب پلاک برای هر واحد اقامتی از وظایف واحد های نظارتی می باشد و برابر مقررات جلوگیری از فعالیت واحد های بدون مجوز نیز بر عهده واحد های نظارتی می باشد.

در اکثر مناطق گردشگری برای مسافران  کمپ های اقامتی و مکان هایی با امکانات بهداشتی و امنیتی تعبیه شده است تا با خیال راحت در آنجا اقدام به نصب چادر نماینداین کار علاوه بر در آمد زایی، از پراکندگی چادرها در اطراف و اکناف که چهره شهر را مکدر می کنند جلوگیری بعمل می آورد.

امید است مسئولان با ایجاد امکانات لازمه و همکاری با سرمایه گذاران صنعت گردشگری، رسیدگی به معابر و زیبایی شهری و امکانات بهداشتی و اقامتی و …، کاری کنند که مشگین شهر از قافله رشد و ترقی جای نماند. فیروز عطایی

استفاده از این مطلب با ذکر منبع بلامانع است

ارسال نظر

نظراتی که حاوی توهین و تضییع حق بوده یا ضعیف و دارای بار حقوقی باشد، تائید نخواهند شد


آخرین اخبار