ایلقار نیوز ، سعدالله رئیسی ساداتی: قدرت های استکباری طی سه دهه گذشته، برای مقابله با ایران از طرح های مختلفی استفاده کرده-اند. به نظر می رسد هدف از این اقدامات، قراردادن جمهوری اسلامی در موضع انفعال، ایجاد ضعف در قوای تصمیم گیری کشور و در نهایت منحرف ساختن جامعه مسئولان و سیاست گذاران نظام از امور بلندمدت به امور کوتاه مدت است. برای اینکه بتوان بر خلاف اهداف قدرت های غرب با راهکارهای اساسی تصمیمات بلندمدت اتخاذ کرد نخست باید انواع تحریم های ظالمانه علیه کشور بررسی شود.
تحریم ها در یک تقسیم بندی کلی به تحریم سخت و تحریم نرم تقسیم می شود. تحریم های سخت صرفاً برای محدود کردن توان توسعه کشور در برخی زمینه های خاص (نظامی، پزشکی، نفت و …) است. ولی در تحریم نرم، سیستم بانکی و پولی یک کشور هدف قرار می گیرد. در هر دو مورد مذکور، بعد اقتصادی حائز اهمیت است و به نحوی بر شرایط کشور و تصمیمات اتخاذ شده تأثیرگذار است. به طور کلی تحریم های اقتصادی را می توان به دو حوزه تجاری و مالی تقسیم کرد. درتحریم تجاری، مبادلات تجاری یک کشور تحریم می شود، اما در تحریم های مالی، به بخش غیر تجاری و جنبه غیر واقعی اقتصاد حمله می شود. اکثر تحریم هایی که علیه جمهوری اسلامی اعمال شده است، نخست تجاری بوده اند اما به تدریج به تحریم های مالی تبدیل شده اند. با نگاهی دقیق تر به تحریم های اقتصادی می توان گفت این تحریم ها به اصطلاح، هوشمندانه پایه ریزی شده اند. بدین معنا که همیشه حوزه خاصی از تجارت، افراد یا نهادهای خاصی مورد تحریم قرار گرفته اند. در نتیجه مقابله با آن ها نیز مستلزم هوشمندی خاصی است.
کشور عزیزمان پس از انقلاب اسلامی همواره با تحریم های ناعادلانه دست و پنجه نرم کرده است. ولی جمهوری اسلامی ایران در برهه های مختلف کوشیده است که اقدامات لازم را انجام دهد. اما مقابله با تحریم های جدید علیه ملت ایران نیازمند عزم جدی تر و اتخاذ تصمیمات بلندمدت و اساسی است که نه به دید تهدید بلکه بتوان با دید فرصت به آن نگریست. به عبارت دیگر، مسئولان کشور می توانند با اتخاذ سیاست های هوشمندانه و گسترش سطح همکاری های منطقه ای، به استقلال هر چه بیشتر اقتصادی و حتی تضعیف ارزهای معتبر مبادرت ورزند.
در این برهه حساس تاریخی می توان گفت یکی از مهم ترین و هوشمندانه ترین اقدامات، ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری است. ایشان با ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی بر اساس بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی تأکید کردند:
«پیروی از الگوی علمی و بومی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی، عامل شکست و عقب نشینی دشمن در جنگ تحمیلی اقتصادی علیه ملت ایران خواهد شد، همچنین اقتصاد مقاومتی خواهد توانست در بحرانهای رو به افزایش جهانی، الگویی الهامبخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشد و زمینه و فرصت مناسب را برای نقش آفرینی مردم و فعالان اقتصادی در تحقق حماسه اقتصادی فراهم کند».
در پاییان می توان گفت که همه مسئولان و اقشار مردمی کشور باید رهنمودهای مقام معظم رهبری را سرلوحه تصمیمات و فعالیت های خود قرار داده تا با همدلی و همزبانی بتوانند در این مرحله استتقلال اقتصادی کشور را حفظ کنند و در راستای رشد و توسعه کشور گام های مؤثری بردارند. ان شاء الله
منبع : مشکین سلام








اقای سادات!این نوبرانه (اقتصاد مقاومتی)را چرا در زمانی که دولتهای نهم و دهم انهمه از صادرات نفتی در امد داشتنداجرا ننمودند.؟وحتی اسمی هم از ان نوبرانه به میان نیامد.بعد از روی کار امدن دولت روحانی عده ای می خواهند این شعار را به دولت تحمیل نمایند.ما به خاطر این شعارهای بی محتوا به روحانی رای نداده ایم .چرا نمی گذارند دولت کار خودش را انجام دهد؟.چرا در زمانی که دولت و مجلس و قوه قضاییه و سایرین یکدست بودند و قطار انقلاب به ریل اصلی خود به قول انها برگشته بود و همه هم نظر و یکصدا بودند این شعار را مطرح نمی کردند ؟چرا در مقابل دولت هر روز با طرح چنین شعارهایی سنگ اندازی می کنند.؟چرا وقت دولت در واقع وقت ملت را هدر می دهند ؟ شما هم با باز خوانی این شعارهای بی محتوا و بی خاصیت نه وقت خود را هدر بدهید و نه وقت مار ا بگیرید هرچند که بنده به شما ارادت دارم .توصیه می شود در مورد علل و عوامل تحریمها و مسببین ان تجزیه و تحلیل نمایید.و گفته ها و نظرات دیگران را باز خوانی نفرمایید و تنها و تنها در مسایل سیاسی و اقتصادی وفرهنگی و…دیدگاه و نظر شخص خودتان را بیان نمایید.
با سلام خدمت همشهریان عزیز به ویژه خدمت سرور بزرگوارم جناب اقای رییس سادتی
واقعا مقاله تخصصی بود استفاده کردیم نه تنها بنده بلکه با همه مردم شریف و بزرگوار و قدر دان مشکین شهر دست به دست هم میدهیم مرد عمل دوره دهم جناب اقای رییس ساداتی را حمایت می کنیم از تک تک افراد شهرمان ممنون و قدر دانی میکنم یا حق