🔸آقای بهنامجو بجای اجرای طرح هایی که منجربه تخریب طبیعت بکر سبلان می شود به فکر ثبت جهانی این میراث طبیعی باشید.
🔰طی روزهای اخیر بحث احداث جاده ارتباطی بین سردابه و شابیل(کمربند به اصطلاح طلایی) در ارتفاعات و ییلاقات سبلان و اعتراضات به این طرح غیرکارشناسی که هیچ پیوست زیست محیطی قابل اتکایی ندارد به بحث اصلی رسانه ای شهرستان مشگین شهر و ایضا استان اردبیل تبدیل شده است. طرحی که به واقع می توان به خنجر سمی تشبیه کرد که بر روی گلوی سلطان ساوالان گذاشته شده و بی شک اگر اقدام عاجلی از سوی دست اندرکاران و مسئولین ارشد شهرستانی و استانی برای توقف آن صورت نگیرد بایستی نظاره گر نابودی این میراث بکر و طبیعت زندگی بخش آن باشیم.
🔰نکته قابل تامل در خصوص این طرح، عدم ارزیابی های زیست محیطی و اجتماعی آن می باشد که موجب تخریبات جبران ناشدنی طبیعت بکر منطقه، همچنین آسیب دیدن منابع آب و حیات وحش منطقه خواهد شد، اجرای این طرح مشابه طرح احداث جاده از میان جنگل های ابر، جاده طالقان- ساوجبلاغ، جاده عباس آباد در پناهگاه حیات وحش توران و….. می باشد که در آبان سال ۱۳۹۵ با اعتراض مجمع مشورتی سمن های محیط زیست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی مواجه شد و متاسفانه بعد از گذشت ۴ سال همچنان شاهد اجرای چنین پروژه های غیر کارشناسی شده ای هستیم که با وجود اعتراضات گسترده مردم منطقه و کارشناسان امر و فعالان محیط زیست هیچ اراده ای از سوی مسئولین امر برای توقف آن صورت نمی پذیرد.
🔰براستی چرا برای اجرای جاده ای که تنها ۴ماه سال قابل استفاده خواهد بود با پافشاری مسئولین اعتبارات ده ها میلیاردی در نظر می گیرند!!! در حالی برای بهسازی جاده های مرگ(مشگین شهر-پارس آباد و مشگین شهر-اهر) که هرروز و هرهفته شاهد عزادار شدن چندین خانواده در این محورها هستیم هیچ عزمی وجود ندارد؟
🔰در فروردین ۹۷ حاجی زاده مدیرکل وقت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام نمود که قرار بود به منظور انجام مطالعات برای ثبت جهانی سبلان مبلغ ۷۰۰میلیون تومان از محل اعتبارات استانی اختصاص دهند که تخصیص نیافت و امروز شاهد هستیم که برای تخریب سبلان چند ده میلیارد اعتبار هزینه می شود!! همین تناقضات آشکار هست که باعث شده تا مردم این چنین به اجرای این طرح معترض شوند.
🔰از مسئولین محترم شهرستان مشگین شهر بخصوص وکیل مردم آقای عباس زاده مشگینی توقع داریم نه همانند مردم عادی در حرف و اعلام موضع بلکه همانند یک مسئول دلسوز و بصورت عملی مانع تخریب طبیعت بکرسبلان زیبا و سحرانگیز شوند؛ ایضا از استاندار غیر بومی استان نیز انتظار می رود همانند یک فرد بومی و ساکن در دامان سبلان با اتخاذ تصمیمات کارشناسی شده و احترام به رای و نظر مردم و فعالان محیط زیست ضمن جلوگیری از ادامه عملیات تخریب سبلان، خاطره ای خوش از خودشان در اذهان مردم به یادگار بگذارند.