دکتر بابک نونهال

اولین هدف رسانه ارتقا و افزایش اطلاعات و آگاهی مردم است

قرص‌های لاغری اعتیادآور است

کوهنورد ۲ تابعیتی از مرگ حتمی نجات یافت

موتورسیکلت خارجی قاچاق در مشگین‌شهر از حرکت باز ماند

روستای «پریخان» مشگین‌شهر به عنوان دوستدار کتاب در کشور معرفی شد

تجلیل از مدال آوران و پیشکسوتان عرصه وزنه برداری مشگین شهر

ممنوعیت دخالت مدیران در تبلیغات انتخاباتی

مجتمع مس مشگین‌شهر سال آینده وارد مدار تولید می‌شود

شعبه بانک خون بندناف رویان در مشگین‌شهر و پارس‌آباد راه‌اندازی می‌شود

ثبت‌نام نهایی ۴۷۸ نفر داوطلب برای انتخابات مجلس

فعالیت ۳۵۰ نفر در معدن مس مشگین‌شهر

گذشت پای چوبه‌دار در مشگین‌شهر

کد خبر: 34035 | تاریخ انتشار: 21:56:37 - یکشنبه 6 فوریه 2022 | بدون نظر | |

فعالیت 47 شرکت دانش بنیان از دستاوردهای علمی انقلاب اسلامی در اردبیل

ایجاد پارک علم و فناوری و فعالیت 47 شرکت دانش بنیان در استان اردبیل از جمله دستاوردهای انقلاب اسلامی در این استان بوده است که زمینه فعالیت بسیاری از مخترعان و نخبگان را فراهم کرده است.
در طول عمر پربرکت انقلاب اسلامی ایران پیشرفت‌ها و توسعه‌های زیادی در عرصه‌های مختلف علمی در تمام نقاط کشور حاصل شده است که در این میان استان اردبیل نیز تا به امروز بخش اعظمی از این پیشرفت‌ها را به خود دیده و هم‌اکنون از جایگاه و موقعیت خوبی در حوزه‌های مختلف برخوردار بوده که همه این پیشرفت‌ها تنها در سایه انقلاب اسلامی حاصل شده است.
یکی از بزرگترین خدمات و دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان اردبیل پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی که از آن پس روند رشد و توسعه استان سرعت بیشتری یافت و اجرای هزاران طرح در زمینه‌های مختلف علمی، چهره استان اردبیل را متحول ساخت؛ تاسیس پارک علم و فناوری در استان بود.
فرا رسیدن دهه مبارک فجر فرصت مغتنمی شد تا بتوانیم باحبیب ابراهیم‌پور، رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل گفت‌وگویی داشته باشیم و با مرکزی که بعد انقلاب اسلامی در ایران تاسیس شده است، بیشتر آشنا شویم.
پارک‌های علم و فناوری نهادی موثر در امر توسعه فناوری


حبیب ابراهیم‌پور اظهار کرد: پارک‌های علم و فناوری به عنوان یکی از نهادهای اجتماعی موثر در امر توسعه فناوری و به تبع آن، توسعه اقتصاد دانش‌مدار و اشتغال‌زایی تخصصی مورد توجه بسیاری از کشورهای جهان واقع شده است.
وی افزود: این پارک‌ها محیط‌هایی مناسب برای استقرار و حضور حرفه‌ای شرکت‌های فناوری کوچک و متوسط، واحدهای تحقیق و توسعه صنایع و موسسات پژوهشی است که در تعامل سازنده با یکدیگر و با پارک‌ها به فعالیت‌های فناوری اشتغال دارند.
رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل با اشاره به زمان تاسیس این مجموعه در استان تصریح کرد: پارک علم و فناوری استان اردبیل فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ شروع کرد.
وی هدف از ایجاد چنین پارک‌هایی توسعه فناوری و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان دانست و گفت: در ماموریت پارک‌ها این مورد به عنوان ماموریت اصلی و عام تعریف شده است و در موارد تخصصی نیز در هر حوزه‌ای کمک می‌کند تا دانش در حوزه تولید محصولات مورد استفاده قرار گیرد.
ابراهیم‌پور در ادامه بیان کرد: اهم این فعالیت‌ها شامل بازارسنجی، ایده‌پردازی، پژوهش علمی، طراحی مهندسی، نمونه‌سازی، طراحی صنعتی، استانداردسازی، تدوین دانش فنی، ثبت مالکیت فکری، فروش و عملیات مستشاری بعدی برای تحقق محصولات فناوری در عرصه تولید صنعتی و همچنین عرضه سایر خدمات تخصصی است.
وی تاکید کرد: همکاری‌های بین‌المللی برای استفاده از تجارب جهانی و هم‌چنین حضور موثر در بازارهای فناوری جهان از اهداف راهبردی پارک‌های علم و فناوری  است.
رئیس پارک علم و فناوری استان با بیان اینکه تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در استان به ۳۵ شرکت رسیده است، افزود: این شرکت‌ها هر سال ارزیابی می‌شوند و شرکت‌های غیرفعال جای خود را به شرکت‌های فعال می‌دهند، لذا در تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به خاطر جایگزین شدن شرکت‌های جدید و خارج شدن برخی از شرکت‌هایی که ممکن است در فرآیند کاری خود دچار اختلال شده باشند نوسان وجود دارد.
شرکت‌های دانش‌بنیان به صورت جهادی وارد میدان شده‌اند
وی گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان به صورت جهادی وارد میدان شدند و نقش مهمی را در توسعه کشور و هم‌چنین استان ایفا می‌کنند و در زمینه‌های مختلف از جمله برق و الکترونیک، خودرو، حوزه‌های کشاورزی به ویژه در حوزه کشت بافت، اپلیکیشن‌های مختلف در حوزه‌های گردشگری و تولید محتوای دیجیتال، تجهیزات پزشکی، گیاهان دارویی و همچنین ساختمان فعالیت می‌کنند و برخی از شرکت‌ها نیز به تجاری‌سازی محصول رسیده‌اند.
ابراهیم‌پور تصریح کرد: از جمله فعالیت‌های مهم شرکت‌های مستقر در اردبیل، تولید سنسور تشخیص لایروبی بنادر است که نصب و راه‌اندازی این سنسور در کل بنادر کشور توسط شرکت دانش بنیان اردبیلی صورت می‌گیرد. شرکت دانش‌بنیان دیگر در زمینه قطعات خودرو فعال است که یکی از قطعه‌سازان بزرگ کشور محسوب می‌شود.
وی تشریح کرد: در زمینه کشت گیاهان دارویی کارهای خوبی انجام شده است. ۲ شرکت در حوزه پتروشیمی فعالیت می‌کنند یکی در حوزه گاز و دیگری در تولید لوله‌های بزرگ گاز که هم در داخل کشور موارد مصرف دارد و هم توانستند این محصول را صادر نمایند.
رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل افزود: علاوه بر ۳۵ شرکت دانش‌بنیان، ۱۲ شرکت خلاق در استان داریم که این ۱۲ شرکت به عنوان دانش‌بنیان نوع ۳ محسوب می‌شوند و با احتساب این ۱۲ شرکت، مجموع شرکت‌های دانش‌بنیان استان به ۴۷ شرکت می‌رسد.
وی گفت: در بسیاری از موارد، شرکت‌های پارک علم و فناوری اردبیل توانستند با تولید کالاهای جایگزین واردات و همین‌طور کالاهای تحریمی به توسعه اقتصادی کشور در سطح استانی و حتی ملی کمک کنند.
ابراهیم‌پور تصریح کرد: تامین نیازهای اساسی کشور به ویژه قطعات خودرو، سنسور لایروبی بنادر، تولید داروهای دامپزشکی و استایبلایزرهایی که کاربرد آن در حوزه مرغداری است از جمله فعالیت‌های این شرکت‌ها است و در این زمینه توانستند علاوه بر تولید از واردات این محصولات نیز در کشور جلوگیری کنند و همین‌طور تولید پاوربانک جزء دستاوردهای اساسی شرکت‌های دانش‌بنیان استان بوده که توانسته بخشی از نیازهای کشور را تامین نماید.
وی به فعالیت شرکت دانش‌بنیان دیگر اشاره کرد و گفت: این شرکت به حوزه تولید استایبلایزر یا پایدارکننده واکسن طیور وارد شده و توانست از واردات این محصول جلوگیری کند و نیاز کل کشور را تامین نماید. این فعالیت‌ها توانست کشور را از وابستگی به کشورهایی که ایران را تحت تحریم قرار داده بودند بی‌نیاز کند.
رئیس پارک علم و فناوری استان گفت: ما به هر اندازه بتوانیم در توسعه زیست بوم فناوری استان موفق شویم به همان انداره زمینه را برای فعالیت نخبگان استانی فراهم کرده‌ایم تا بتوانند کالاها و محصولات مبتنی بر دانش‌بنیان را تولید کنند.
ابراهیم‌پور افزود: تلاش برای تکمیل زیست بوم فناوری استان ادامه دارد و ایجاد صندوق پژوهش و فناوری بخشی از نتایج این تلاش‌ها است.
وی گفت: همچنین پارک علم و فناوری استان برای عرضه محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان در سطح ملی و فراملی شبکه فن‌بازار منطقه‌ای را ایجاد کرده و زمینه و بستر را برای تجاری‌سازی محصولات فراهم می‌کند.
رئیس پارک علم و فناوری استان عنوان کرد: با افتتاح دفتر فن‌بازار، زمینه پیوستن پارک علم و فناوری اردبیل به شبکه ملی و بین‌المللی فراهم و واحد‌های تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی، نواحی صنعتی، واحد‌های صنعتی خارج از شهرک‌ها و دارای مجوز بهره‌برداری از سازمان صمت، شرکت‌های دانش بنیان و واحد‌های فناور فراهم می‌شود که می‌توانند از طریق این شبکه، محصولات، خدمات و فناوری‌های خود را به مشتریان داخلی و خارجی عرضه کنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: با ایجاد این دفتر و حضور محصولات فناوران مستقر در پارک علم و فناوری اردبیل در شبکه ملی فن‌بازار ایران اتفاقات خوبی در عرضه این تولیدات به بازارهای ملی و بین‌المللی اتفاق خواهد افتاد که می‌تواند اقتصاد استان را بر پایه کسب و کارهای فناورانه تقویت نماید.
وی تشریح کرد: پارک‌های علم و فناوری با راه‌اندازی مراکز رشد، سازمان‌های نوآور را تقویت کرده و فرایندهای زایشی را تسهیل می‌کنند که در پارک علم و فناوری اردبیل ۱۰ مرکز نوآوری و ۱۱ مرکز رشد فعالیت دارند و بسیاری از این مراکز رشد به صورت مشترک بین پارک و دانشگاه‌ها و دستگاه‌های دولتی فعالیت می‌کنند.
فعالیت این شرکت‌های دانش بنیان در کشور و استان اردبیل در شرایطی انجام می‌پذیرد که کشور تحت تحریم‌های ظالمانه دشمنان ایران اسلامی قرار دارد و این موضوع سبب برخی مشکلات و موانع بر سر راه فعالان در حوزه‌های مختلف شده است.


اما جوانان انقلابی ایران اسلامی با اتکا به توان داخلی، هوش و توانایی علمی بالای خود تحریم‌ها را به فرصتی تبدیل کرده و قدم در راه خدمت به مردم و کشور برداشته‌اند و همانطور که رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل بیان کرد تعدادی از این تولیدات، کشور را از واردات محصول بی‌نیاز کرده است.
فعالیت ۴۷ شرکت دانش بنیان در استان اردبیل، نشان از توانای بالای این استان در حوزه‌های علمی داشته، موضوعی که پیش از انقلاب به هیچ عنوان توجهی بدان نمی‌شد و این منطقه حتی در تامین امکانات اولیه خود با مشکل مواجه بود اما فعالیت این جوانان و مخترعان اردبیلی نشان از توانایی بالا و ظرفیت‌های پنهان در این استان دارد که پس از پیروزی انقلاب اسلامی نمایان شده است.
جوانان ایران اسلامی در طول ۴۳ سال گذشته از پیروزی شکوهمند اسلامی با روحیه خودباوری خود توانسته‌اند همچنان قدم در راه پیشرفت علمی کشور بگذارند که روحیه خودباوری و اتکا به توان ایرانی و عمل به شعار «ما می‌توانیم» پس از پیروزی انقلاب اسلامی به منصه ظهور رسید.

ایلقار نیوز / مهدی انوری آذر

استفاده از این مطلب با ذکر منبع بلامانع است

ارسال نظر

نظراتی که حاوی توهین و تضییع حق بوده یا ضعیف و دارای بار حقوقی باشد، تائید نخواهند شد


آخرین اخبار