ایلقارنیوز:ابتدای هر سال یک نامگذاری از جانب مقام معظم رهبری انجام می گیرد که اگر دولت ها و ادوار مجلس با اولویت بیشتری برای تحقق آن اقدام می کردند امروز مشکلات اقتصادی در کشور در کمترین حد ممکن بود .
نحوه چینش نام ها را اگر به دقت بیشتری در کنار هم قرار دهیم یک حرکت سینوسی قابل درکی در بلند مدت ایجاد می شود که فقط آه و حسرت آن برای کسانی که مطالعات دقیق تری نسبت به این مسئله دارند پیش می آید .
برای بهتر فهمیدن موضوع می خواهم بحث مردمی سازی دولت و همچنین نامگذاری های انجام گرفته مقام معظم رهبری در شروع سال را کمی بیشتر دقیق شویم .
از سال ۹۷ تا به امروز شروع می کنیم موضوعات مختلف ولی در یک راستا که می تواند نشان دهد که رهبری وظیفه هدایت و راهبری خود را چقدر آسان بیان کرده ولی متاسفانه هیچوقت مورد توجه دولت ها نبود تا اینکه در طی سه سال اخیر کم کم در حال اجرا است و منظر باشیم که این امر تحقق یک اندیشه درست است که کاش دغدغه مسئولین در سالهای گذشته بود .
نامگذاری سالها از تاریخ ۹۷ تا به امروز را ببینید ؛
سال ۹۷. حمایت از کالای ایرانی
سال ۹۸. رونق تولید
سال ۹۹. جهش تولید
سال ۱۴۰۰. تولید پشتیبانی و مانع زدایی ها
سال ۱۴۰۱. تولید دانش بنیان ،اشتغال آفرین
سال ۱۴۰۲. مهار تورم ،رشد تولید
و امسال سال ۱۴۰۳. جهش تولید با مشارکت مردم
حال دقت کنید که مقام معظم رهبری نقش تولید را برای رفع همه مشکلات کشور می داند و این یعنی درک درست از مسئله و نقشه راهی که دولت های مستقر باید برای رفع آن برنامه ریزی شایسته ای انجام می دادند ،شاید کارهایی هم انجام داده باشند ولی مسئله ای که بیشتر درک می شود آن است که هنوز دغدغه مقام معظم رهبری هنوز برطرف نشده و تاکید بر تکرار این نامگذاری ها به عنوان کسی که کار هدایت را انجام می دهد ولی راهکار عملی که مردم به آن برسد را نمی بینند .
در واقع با نام گذاری امسال بیشتر به این مسئله می رسیم که شعار امسال حلقه مفقودی جهش تولید و رشد و تولید است آری حضور مردم البته تاکید بر همه مردم درست است .
وقتی در سال ۹۷ حمایت از کالای ایرانی مطرح می شود دقت بر نگاه به داخل مطرح می شود و حتی قوانین خوبی هم برای تحقق شعار آن سال وضع می شود ولی حالا باید توجه کنیم که فقط با شعار نمی شود و فعالیت های عملی نیز نیاز است نگاه به داخل بدون تولید داخلی خلأ دارد که باید برای پر کردن آن به نقش تولید اهمیت داد .
جالب است بدانید در سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ رفع موانع تولید داخلی و پشتیبانی از تولیدات داخلی با استفاده از ظرفیت های دانش بنیان مطرح می شود که هوشمندی عجیبی در نامگذاری نام های سال توسط مقام معظم رهبری مطرح می شود در واقع با مهارت تورم نیز تولیداتی که طی شش سال اخیر مطرح شده نباید چرخ حرکتی آن را نگهدارد و اینگونه است که تنها راهکاری که به ذهن می رسد این است که باید مردم پای کار بیایند .
جذابیت موضوع زمانی هیجان انگیز می شود که مقام معظم رهبری برای حضور مردم یک پیش زمینه شش ساله را دیده است ،چگونگی این پیش زمینه در سال ۱۳۹۷ و در تاریخ تولد انقلاب روز ۲۲ بهمن ماه با بیانیه گام دوم انقلاب حال عجیبی چون احساس غرور داشتن رهبری چون ایشان را برای ملت ایران ایجاد می کند .
با فاکتور گرفتن از اینکه ۴۰ برای ایرانیان معنای مفهومی چون بلوغ فکری را دارد می توان فهمید که بیانیه ۹ بندی گلم دوم انقلاب مسیر را برای رشد همه جانبه کشور بویژه رشد تولید برای تحقق تمدن اسلامی دارد این بدان معناست که اگر مردم جوانان ،نخبگان و کنشگران دلسوز کشور پای کار نیایند دولت نمی تواند به تنهایی این وزنه سنگین را بلند نماید ،حال اینکه برای تحقق همین گام دوم انقلاب با کمی تاخیر توسط دولت ۱۲ این مهم در حال شکل گیری است .
ذهنمان را به تاریخ ۱ خرداد ماه ۱۴۰۱ می برم روزی که ریاست محترم جمهور حکمی را برای عبودتیان دستیار مردمی سازی دولت می زند دقیقا زمانی قرار است در آینده مقام معظم رهبری زمینه حضور مردم را برای بهبود فضای تولید کشور فراهم کند
با ابلاغ این حکم و شروع مردمی سازی دولت و خارج کردن تصدی گری دولتی در کشور که بارها در سخنرانی های متعدد بر حذف واسطه گری دولت را اشاره می کند نقش حضور مردم مطرح می شود .
در سال ۱۴۰۲ و در ۲۸ شهریور همان سال شروع رسمی مردمی سازی توسط رئیسی رئیس دولت سیزدهم در سالن اجلاس سران با حضور دستیاران مردمی سازی دستگاه های دولتی بویژه استانداران و فرمانداران سراسر کشور اعلام می شود تا زمینه تحقق شعاری که تا آن لحظه اعلام هم نشده بود و هیچ کسی از نام آن با خبر نبود آغار می شود .بدون شک ضمن آرزوی سلامتی برای رهبری که چنین دانشمند و فرهیخته است چالش های تولید را برای اقتصاد دانان مطرح می کند و نمی شود کتمان کرد که اقتصاد دانان بزرگ کشور نیز تاکیدی بر حضور مردم برای رشد تولید اشاره ی دارند و بیشتر مقام معظم رهبری برای آن برنامه ی بلند مدت دارد و پیش زمینه های آن را نیز دیده بودند .
توجه کنید حالا دولت در کنار خود از بین جوانان مومن متعهد انقلابی نفراتی دارد که حلقه میانی مردم و مسئولان کشور هستند و نقش بالا برنده ی را ایفاد می کنند .
حال شعار سال ۱۴۰۳ را با توضیحاتی که اشاره کردم توجه کنیم ،آری مردم کلید واژه ی که ضمن حضور و مهیا کردن رشد اقتصاد در کشور را دارند بلکه زمینه همکاری های بیشتر مردم و دولت را فراهم میکند.
امسال برای اولین بار طرف حساب رهبری دانشمند مردم است مردمی که خودشان باید بیایند و کار را به دست بگیرند ،نخبگانی که اگر سالهاست در آرزوی کارهای بزرگ هستند یا مطالبه گرانی که زمینه نشان دادن خود را داشتند ،امروز همان فرصت طلایی است که خود مقام معظم رهبری میدان را ایجاد کرده و هم دولت شرایط را مهیا می کند و هم پشتوانه ای بزرگ چون ایشان را دارند .
در واقع مردمی سازی دولت که سالهاست از زبان امامین انقلاب از شروع طلیعه انقلاب مطرح می شود و تاکید بر اوج قله با شعار ما می توانیم همگی در یک جمله نقش می بندد و آن اینکه برای جهش تولید باید مشارکت مردم باشد و این فرصت یک پاس گل آسان و تاکتیکی برای مردم ایران بویژه دولت مردمی سیزدهم است .
امین مولاخواه