همانطور که کاخ سفید تاکید کرده است الحیالی که با نام “حاجی معتز” و “ابومسلم الترکمانی” نیز شناخته شده است ماموریت هماهنگی درخصوص عملیات انتقال سلاح، مواد منفجره و تروریستها میان مناطق تحت سیطره داعش در عراق و سوریه را برعهده داشته است.
به گفته شورای امنیت ملی آمریکا، علاوه بر این ماموریت الحیالی که به همراه ابوعبدالله مسئول اطلاعرسانی داعش در حمله پهپادی آمریکا از پای درآمدند شامل بخش دارایی، اطلاعرسانی، عملیات و اقدامات لجستیکی داعش نیز بوده است.
مساله مهمتر این است که الحیالی نقش بارزی در برنامهریزی و فرماندهی عملیات داعش طی دو سال گذشته به ویژه در حملهای که منجر به اشغال شهر موصل به دست داعش شد، داشته است.
تحلیلگر امور مبارزه با تروریسم در مرکز پژوهشهای جنگی آمریکا فاش کرد که الحیالی در دوره صدام دیکتاتور سابق عراق و پیش از آنکه توسط نیروهای آمریکایی در زندان “بوکا” در عراق بازداشت شود افسر ارتش عراق بوده است.
به گفته این تحلیلگر، الحیالی پیش از آنکه به داعش بپیوندد و پس از خروج از زندان بوکا به القاعده در عراق پیوست.
کارشناسان نظرات متفاوتی درباره میزان تاثیر کشته شدن الحیالی بر گروه تروریستی داعش دارند طوری که برخی از این کارشناسان معتقدند کشته شدن معاون بغدادی تلاش داعش را برای تبدیل شدن به گروه شکستناپذیر ناکام میگذارد اما برخی معتقدند که کشته شدن وی هیچ تاثیری بر عملیات داعش ندارد.






