📝 وحید سید معصومی
با اینترنتی شدن پرداخت ها، روزانه چندین کارت بانکی بدون اینکه صاحبانشان متوجه شوند، هک و شماره کارت و رمزهای آنها به قیمت ناچیز بین مردم فروخته می شود.
(در عکسی که منتشر شده است، یک نمونه از آگهی فروش کارت بانکی را مشاهده می کنید)
▫️اینجاست که “کارت شو”ها یا شویندگان کارت، نقشی همانند آنچه که در پول شویی صورت می گیرد، ایفا میکنند.
کارت شو وظیفه نقد کردن پول های داخل کارت بانکی افراد قربانی را برعهده دارد که معمولا بدون برجا گذاشتن ردپای خود، اقدام به تخلیه حساب فرد قربانی می کند.
کارت شویی به شیوه های مختلف پیش پا افتاده همچون خرید کالا از فروشگاه های اینترنتی، خرید کارت شارژ، ارزهای دیجیتال، شرکت در سایت های قمار و نیز شیوه های حرفه ای همچون خرید اسلحه و مهمات جنگی، آثار باستانی، کالای قاچاق و… صورت می گیرد که در اکثر مواقع، فروشنده ها نیز متوجه این موضوع نیستند که پول واریزی از سوی مشتری، از یک کارت به سرقت رفته است.
🔻 این تنها بخشی از ماجراست!
چرا که فرد قربانی ضمن آنکه بخاطر به سرقت رفتن پولهای موجود در کارتش، دچار ضرر شده است، بخاطر فعل مرتکب نشده، مورد بازخواست قرار خواهد گرفت!
فرد قربانی بابت خرید انجام شده از کارت بانکی اش که برای خرید اسلحه غیرمجاز، آثار باستانی یا اجناس قاچاق و… انجام شده، باید به مراجع قضایی پاسخگو باشد و مدارک کافی برای اثبات به سرقت رفتن اطلاعات کارت بانکی اش ارائه کند.
🔻 در برخی از موارد نیز، اطلاعات کارت های بانکی را می خرند و پول های سیاه هنگفتی که از روش های نامشروع به دست آورده اند، به کارت فرد قربانی منتقل و بلافاصله اقدام به برداشت میکنند که در این صورت ممکن است فرد قربانی در مراجع قضایی بخاطر ورود آن حجم از پول آن هم از راه نامشروع، بیش از پیش گرفتار شود.
🔻 عده ای نیز در جهت تخریب شخص یا گروه خاص، تنها با دانستن شماره کارت فرد قربانی، اقدام به انتقال پول های نامشروع یا پول موجود در کارت های به سرقت رفته به شماره کارت مخاطب خود می کنند تا منجر به دستگیری آن شخص شوند.
◾️ چه باید کرد؟!
1. به هیچ وجه اطلاعات کارت بانکی خود را به کسی واگذار نکنید. حتی اجازه ندهید کسی از کارت بانکی شما عکس بگیرد.
2. کار کردن با دستگاه های خودپرداز را یاد بگیرید. مخصوصا افراد سالخورده یا بی سواد.
3. همیشه یک کارت یدک برای انجام پرداخت های اینترنتی داشته باشید و هرگز موجودی کارت یدک را با پول زیاد شارژ نکنید!
4. حتما خدمات پیامکی مربوط به کارت بانکهای خود را فعال کنید تا در جریان ورود و خروج پول قرار بگیرید.
5. به سایر توضیحات روتین که توسط بانکها و نهادهای امنیتی ارائه می شود، توجه کنید!